Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2799518intrebari
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Noi
SATI 305.200AFISARI
157.133VIZITE
138.394V. UNICI
11 Martie 2009
Anonim intreaba:

Cum se fac sarmalele?happy



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    11 Martie 2009 22:09
    mlm a răspuns:

    Buna, pai mai intai trebuie sa faci tocatura.
    Ingrediente pentru tocatura:carne, orez, ceapa, vegeta sau delicat, piper, bulion.
    Prepararea tocaturii:tai ceapa si o undesti intr-o cratita cu ulei, apoi adaugi carnea si bulionul, cind vezi ca s-au tras un pic adaugi orezul, mesteci sa nu se prinda, la nevoie poti adauga 2-3 linguri de apa, apoi condimentezi dupa gust cu delicatsau vegeta si piper; Frunzele le pregatesti daca sint prea mari le tai in doua daca sint potrivite le lasi, asta in baza dimensiunilor preferate de tine.In frunza pui compozitia de carne si incepi sa le rulezi. Le pui la fiert si cind crezi tu ca sint gata(le gusti sa vezi daca sint fierte), adaugi deasupra chimen care va da un gust foarte placut.Cind le scoti in farfurie pentru a le servi adaugi peste ele smantana. Pofta sa ai.

  • 9 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 11 Martie 2009 22:06
    Anna a răspuns:
    Retete de sarmale

    Sarmalele contin in general carne tocata( se poate sa fie de porc, vita sau chiar peste), orez si multe alte ingrediente care le ofera un gust delicios.
    Varianta 1

    Ingrediente

    * 1 kg varza acra
    * 500 g carne de viata cu porc tocata
    * 1 ceapa potrivita
    * 1 cescuta de orez
    * 500 ml bors
    * 1 lingura pasta de tomate
    * sare
    * piper
    Mod de preparare

    Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile.
    Intr-o craticioara cu putin ulei se caleste putin ceapa, se adauga orezul si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata. Se adauga sare si piper dupa gust.
    Carnea se pune pe foile de varza (acestea ar trebui sa fie de marimea unei palme) si se infasoara formandu-se sarmale.
    In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pune varza tocata fin si apoi se aseaza si sarmalele in cratita. Se pune apa peste ele, suficienta cat sa le acopere.
    Se baga la cuptor.
    Se servesc calde. Sunt excelente pentru sarbatori.

    Pofta buna!

    Varianta 2
    ngrediente

    - 1 kg de carne tocata de porc
    - 150 g slanina
    - 2 verze acre
    - 300 g ceapa
    - 100 g orez
    - un pahar mic de bulion
    - sare
    - piper
    Mod de preparare

    Trebuie sa ai grija cum desfaci frunzele de varza ca sa nu se rupa.
    Continutul verzei (partea din mijloc) se toaca marunt si se pune pe fundul cratitei in care se vor pune sarmalele.
    Ceapa trebuie sa fie calita si apoi se amesteca cu bucata de slanina, orezul si carnea tocata. In aceasta compozitie se pune si sare si piper dupa gust.

    Se ia carne cat sa poata fi bine impaturita de frunza de varza si se formeaza sarmalute. Acestea se pun in cratita pe mai multe straturi. In cratita se pune apa peste sarmale cat sa fie acoperite. Se lasa sa fiarba si cand dau in clocot se pune bulionul si apoi se baga la cuptor.

    Se servesc calde. Alaturi de ele se poate servi si o mamaliguta si ardei iute.

    Pofta buna!

    Varianta 3
    # 1 kg hribi
    # 250 ml suc de rosii
    #...
  • 12 Martie 2009 09:20
    assiris a răspuns:
    Stiu cum se fac dar cel mai bine ma pricep sa le manânc
  • 11 Martie 2009 21:30
    gbrltdr a răspuns:
    Ehe...vine Pastele...toate gospodinele fac sarmale...
    As putea sa-ti scriu reteta pe-ndelete, dar cred ca mai bine iti dau un site specializat de unde poti sa alegi, dupa gustul tau, mai multe feluri de sarmale si multe alte retete, care te vor ajuta...www.gustos.ro...SUCCES!
  • 12 Martie 2009 14:42
    Raspuns anonim:
    Multumesc pentru raspunsuri.happy
  • 27 Februarie 2010 14:01
    Raspuns anonim:
    Poii...nu stiu
  • 24 Aprilie 2010 20:16
    Raspuns anonim:
    Cum se face strudelul?
  • 27 Octombrie 2010 22:09
    Raspuns anonim:
    Eu iubesc sarmalele cu varza si ciolan :D uite reteta pe care o folosesc: http://bit.ly/9TdxNn
  • 1 Noiembrie 2010 20:13
    Raspuns anonim:
    Nu stiu
  • 15 Noiembrie 2010 13:09
    Cur a răspuns:
    Vreau sa fac sarmale din carne de cur.