Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2821787intrebari
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Dec
SATI 294.255AFISARI
142.526VIZITE
125.065V. UNICI
23 Martie 2009
Anonim intreaba:

Cum se fac urzicile



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    24 Martie 2009 07:48
    mihaela_5361 a răspuns:

    Se spală foarte bine şi se fierb câteva minute în apă cu sare. Se scurg de apă, se pun într-un vas adânc, se acoperă cu lapte şi se fac cu blenderul. Se condimenteză după gust şi se adaugă puţin ulei de măsline. Dacă doriţi o compoziţie de cremă se mai adaugă lapte. Se poate consuma cu ouă ochiuri, sau în diverse combinaţii după cum doriţi. Poftă bună!

  • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 23 Martie 2009 19:41
    mlm a răspuns:
    Se poate face pilaf de urzici:urzici, o ceapa, o cana orez, ulei, delicat sau vegeta ce preferi. Dupa ce alegi urzicile si le speli foarte bine in apa rece de mai multe ori le punem intr-o oala cu apa clocotita si le lasam timp de 15-20 min, le scurgem si le tocam marunt, zeama nu o aruncam.Calim o ceapa in ulei, adaugam urzicile punem vegeta sau delicat ce dorim dupa gust si le lasam sa fiarba adaugand putin cate putin din zeama ramasa de la fierberea urzicilor, apoi adaugam si orezul, cind este fiert orezul inchidem focul. Pilaful se poate servi cald dar si rece.
    Urzici cu usturoi si smantana:urzici, usturoi, ceapa, smantana, delicat, o lingura de faina de grau.La fel spalam urzicile in multa apa rece, le oparim le scurgem si le tocam, apoi calim o ceapa in ulei si adaugam peste urzicile punem apa scursa putin cite putin si lasam sa fiarba, adaugi vegeta, cind vedem ca dau in clocot, separat preparam smantana cu o lingura de faina, o facem ca un rantas si ai dam drumul in urzici dar trebuie sa mesteci bine pentru a nu face cocoloase, lasi sa dea un clocot dupa care adaugi usturoiul taiat marunt, lasi 2 min si inchizi focul.
    Piftele de post cu urzici si morcov:morcov, urzici, delicat,
    ou, marar si patrunjel.Razalim morcovul prin razatoarea mica, urzicile le spalam bine le oparim si le taiem ca su\i la celelalte mancaruri, adaugam vegeta, ou, daca vrem putem pune si un pic de paine si un cartof, asta depinde de gustul fiecaruia, apoi le facem sub forma de piftelute si le prajim in ulei. Pofta.
  • 26 Martie 2009 17:53
    Sara a răspuns:
    Omleta cu urzici si ceapa verde incearca owinking
    deci oparesti in apa cu sare urzicile. apoi le toci ca si ceapa verde, le calesti in tigaie apoi pui oul batut. iese ft ft bun. pofta buna. poti rade si cascaval. nu pune multe urzici si nici multa ceapa, cantitatile trebuie sa fie echilibrate.
  • 23 Martie 2009 18:36
    sdafdfkdafkladjakl a răspuns:
    Ca si spanacul. nu se folosesc in salate de cruditati, etc. trebuiesc fierte pentru a se distruge glandele otravitoare.
  • 26 Martie 2009 16:24
    monica_2766 a răspuns:
    Nu sunt f greu d facut:se pune l fiert ceapa, morcovul, ardei (urzicile tb spala-te fffff bine s nu ramana nici un pic d nisip sau verzeala)apoi se adauga in oala q legume...se lasa l fiert spre final sea adauga zarzavat conservat se adauga s un ou batut impreuna q otetul. pofta buna
  • 25 Martie 2009 09:18
    marinelastanescum a răspuns:
    Doamne misto ca stiti sa gatiti ca daca nu ar exista magazine mari de unde se pot cumpara mancaruri deja preparate sotu meu de la 105 kg ar ajunge lla 40 cu cartofi si oua gatite de mine.acasa cand eram mergea la buni la tara deoarece ii placea sa manace paine pregatita de ea.am incercat sa fac si eu dar.........am aruncat o
  • 23 Martie 2009 18:50
    Raspuns anonim:
    Se pun la fiert se spala pui prajeala