Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2743644intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
1 Sep
SATI 289.935AFISARI
131.131VIZITE
114.366V. UNICI
18 Octombrie 2009

Cum se face crema de zahar ars? big grin



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 8 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 18 Octombrie 2009 19:16
    Diva a răspuns:
    Ingrediente crema de zahar ars ii:

    8 oua
    200 g de zahar
    100-150 g zahar (pentru siropul de zahar ars)
    1 litru de lapte
    1 - 2 plicuri zahar vanilat
    Modul de preparare a retetei:
    Se aprinde cuptorul si il lasam sa se incalzeasca, trebuie sa fie cald cand bagam crema de zahar ars in el.
    Se alege o oala sau cratita potrivita pentru crema de zahar ars si inca o cratita, mai mare decat prima, in care vom aseza cratita cu crema de zahar ars cand o bagam la cuptor.
    Se pune cratita mai mica pe foc, cu 100 - 150g de zahar. Se lasa zaharul pe foc sa se topeasca si sa se caramelizeze un pic (pana cand face un pic de spuma la suprafata, daca il caramelizam mai mult zaharul ars va avea gust amar), apoi se apuca cratita cu grija, cu manusa de bucatarie sau cu mana invelita intr-un prosop, si se rasuceste astfel incat zaharul ars sa acopere fundul si jumatate din peretii laterali. Trebuie sa fim atenti sa nu sara zahar ars topit pe mana deoarece este foarte fierbinte. Se lasa cratita tapetata cu zahar ars sa se raceasca, incet, la temperatura camerei.
    Intre timp preparam compozitia de crema. Pentru crema de zahar ars batem ouale cu restul de zahar si zaharul vanilat, adaugam laptele si omogenizam. Se poate adauga si 1 lingurita de amidon, pentru a obtine o crema de zahar ars mai ferma, care se va taia mai usor. Se toarna compozitia de crema in cratita tapetata cu zahar ars. Compozitia se toarna numai cand cratita cu zahar ars este racita la temperatura camerei.
    Se pune apa calduta in cratita mare si apoi se imerseaza cratita cu crema de zahar ars. Crema cu zahar ars se prepara la bain-marie, altfel iese spongioasa. Chiar tinuta la bain-marie, daca apa din cratita mare incepe sa fiarba, crema de zahar ars se intareste (se branzeste). Se baga cele doua cratite in cuptorul incalzit.
    Crema de zahar ars se tine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 50 minute. Daca observam ca apa incepe sa fiarba punem din cand in cand un pahar de apa rece in cratita cu apa.
    Crema de zahar ars ...
  • 18 Octombrie 2009 19:52
    Mwhahahaa a răspuns:
    @Mihaela...chiar ca nu te pricepirolling on the floor
  • 18 Octombrie 2009 19:10
    Gabystelistu95 a răspuns:
    Trebuie sa adaugi 6 oua, 200 g zahar + 3 linguri, 1 l lapte, 1 zahar vanilat.
    Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.
    Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Se serveste rece, de la frigider.
  • 18 Octombrie 2009 19:05
    astertix09 a răspuns:
    Mai trebuie sa adaugi si galbenusuri de ou si lapte
  • 18 Octombrie 2009 19:04
    Mihaela_2782 a răspuns:
    Pai... eu sunt un dezastru in bucatarie... dar presupun ca arzi zaharul... ca doar de-aia se numeste "zahar ars" nuh?
  • Raspuns utilizator suspendat
  • 18 Octombrie 2009 19:12
    Raspuns anonim:
    Mai daca nu stiti de ce incurcsti fata laughing
    ttp://209. 85. 135. 132/search? q=cache:QIyICj05SWgJ:gastronomie.ele.ro/Crema_de_zahar_ars_--r63.html+crema+de+zahar+ars+reteta&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
  • 19 Octombrie 2009 15:36
    marcela59 a răspuns:
    Arzi jumatate dintr-o cana cu zaharsi adaugi laptele cald amestecat cu cealalta jumatate de cana de zahar, cu putina esenta de rom si bagi la cuptorul incins. zaharul il arzi in cratita care vrei sa faci crema si il intinzi pe toata cratita. in lapte mai pui si vreo 8 oua daca nu ai inteles iti mai repet