Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2616043intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
23 Apr
SATI 306.262AFISARI
147.561VIZITE
125.601V. UNICI
26 Februarie 2009
Anonim intreaba:

Cum se face crema pentru tort



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    28 Februarie 2009 01:02
    mlm a răspuns:

    CREMA PENTRU TORT:

    -500 ml lapte
    -10 linguri rase de zahar
    -2 budinci Dr. Oetker de ciocolata(vanilie, frisca, etc)
    -500 ml frisca lichida batuta foarte bine (orice frisca pentru. a se intari, inainte de a o bate se pun 2-3 picaturi de zeama de lamaie, deci nu punem intaritor de frisca)

    Din ingredientele de mai sus se face o budinca(in afara de frisca), budinca ce nu se fierbe decat foarte putin(cand a inceput sa se ingroase se ia de pe foc). Se lasa la racit, dar nu de tot si se incorporeaza treptat in frisca gata batuta(se amesteca cu mixerul). Daca vi se pare ca e prea multa budinca nu o puneti pe toata, crema trebuie sa ramana tare, nu are voie sa fie moale.

    Crema de ciocolata/cacao

    - 1 ou;
    - 1 cana de zahar de marime medie;
    - 1 pachet cacao ( de preferinta Dr. Oetker);
    - 1 pachet de unt;
    - 1 esenta vanilie
    Se amesteca oul, cu cana de zahar si se bat cu telul pe baie de abur timp de 15 minute ( pana se face ca o smantana subtire).

    Se da deoparte, se adauga pachetul de cacao, amestecandu-se cu telul dintr-o margine pentru a o incorpora f bine.

    Se lasa ca tot acest amestec sa ajunga la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta si pachetul de unt, care in prealabil a fost lasat dinainte sa se inmoaie ( chiar f bine).

    Atentie! Crema sa fie potrivita ca si temperatura ( se poate proba cu degetul) daca e prea calda, se taie untul!
    Crema de nuci:
    200 g unt
    200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
    2 galbenusuri
    150 g nuci macinate foarte fin
    Pregatesti asa:

    Intr-un castron se freaca foarte bine untul (tinut in prealabil la temperatura camerei) cu zaharul pudra si cele doua galbenusuri pana ce totul devine o spuma.
    Se adauga nucile macinate. Se foloseste pentru torturi si diverse prajituri.
    Ingrediente pentru crema cu banane:
    o banana
    zeama de la o jumatate de portocala
    un pachet mic de frisca batuta


    Mod de preparare
    Se freaca...

  • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 26 Februarie 2009 23:14
    blonda_suprema a răspuns:
    Un pachet de unt/margarina se freaca spuma cu 140 gr. zahar praf. In compozitie se adauga un borcan de crema de ciocolata Finetti.

  • 27 Februarie 2009 02:05
    cristian a răspuns:
    Poti folosi serbet de diverse arome amestecat cu margarina sau unt.
  • 17 Aprilie 2009 18:09
    Raspuns anonim:
    -1 pachet de margarina
    -1-2 budinci de ciocolata(...etc...)
    Se freaca cu zahar pudra... si atat big grinbatting eyelashes
  • 20 Iulie 2009 15:27
    Raspuns anonim:
    Cum se face crema de cacao?