Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2705400intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Iul
SATI 291.194AFISARI
124.162VIZITE
102.869V. UNICI
20 Octombrie 2010
Anonim intreaba:

Cum se face dulceata de gutui

intrebarea se refera la reteta Dulceata de gutui de pe gustos.ro


Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 3 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 20 Octombrie 2010 19:58
    larapopa a răspuns:
    O reteta de gutui foarte buna si f usor de pregatit.Ai nevoie de: 1 farfurie adanca plina cu gutui date prin razatoare, 1 kg de zahar, 3pahare apa, vanilie, 1 lamaie. Se aleg gutuile tari, coapte bine, galbene, fara pete.Se curata de coaja si se pun intr-un vas cu apa rece.gutuile in contactul cu aerul se inegresc foarte repede, de acea cum le cureti imediat le pui in apa rece. Pui apa cu zaherul intr-un vas, pe foc mic, pana se dizolva zaharul, apoi dai focul mare.Scoti gutuile din apa, le stergi bine si le dai pe razatoare, pe partea mare.intre timp siropul sa fie legat si cum ai terminat de ras gutuile imedia le pui in sirop, lasi 10-15 min, sa se insiropeze fructele, apoi pui vasul pe foc iute, agiti vasul din cand in cand.aduni spuma, adaugi zeama de lamaie, vanila si cand siropul este suficient de legat, iei vasul de pe foc.acoperi cratita cu un prosop de bucatarie f curat, ud si stors f bine.lasi dulceata sa se raceasca f bine si o pui la borcane f curate. Este usor de facut si foarte buna!
  • 20 Octombrie 2010 23:31
    larapopa a răspuns:
    Scuze de greseli, am vrut sa spun "o reteta de dulceata de gutui..."
  • 21 Octombrie 2010 21:26
    etudor a răspuns:
    Daca vrei sa o faci dupa reteta traditionala trebuie sa ai rabdare si timp! iti trebuie o farfurie adanca umpluta cu varf cu gutui razuite pe razatoarea cu gauri mari, 1kg zahar tos 2 cani (de 1/4 l )cu apa. Pui zaharul cu apa la fiert si il mai amesteci din cand in cand si il fierbi pe foc, la foc potrivit pana se leaga(iei cu lingurita sirop si il pui pe farfurioara sa se raceasca si daca s-a legt/s-a ingrosat/, dai vasul la o partesi pui gutuile care in prealabil le-ai pus intr-un tifon si le-ai oparit( clocotit in apa pe foc)ca altfel se oxideaza si devin aramii-negricioase la culoare,; continui fierberea pana se leagaia siropul cu gutui cu tot
    PUI ZAHAR VANILAT SAU DACA AI O RAMURA DE drusaim CARE II DA O AROMA SUPR DELICIOASAQ, pune-o in dulceata sa dea 2-3 clocote si apoi o poti scoate. NU E NEVOIE SA LE MAI FIERBI BORCANELE.pentru SIGURANTA, asa fierbinti si capacite intoarce-le cu fundul in sus si lasa-le sa se raceasa asa ca se videaza