Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2778588intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Oct
SATI 300.255AFISARI
162.165VIZITE
145.893V. UNICI
11 Aprilie 2009
Anonim intreaba:

Cum se face friptura de miel?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 15 Aprilie 2009 04:03
    JayLeno a răspuns:
    La cuptor cu mult usturoi si vin rosu happy
  • 11 Aprilie 2009 17:45
    sidy a răspuns:
    Pulpa de miel este cea mai buna pentru friptura.
    Aceasta se pirleste putin la focul de la aragaz pentru a arde eventualele fire de blanita ramase.
    Se pune apoi pulpa intr-o tava pe marimea fripturii sa nu fie mai mare ca se arde sosul.
    Pulpa se face cu sare, piper si boia si se pune deasupra ei ceapa verde si usturoi verde taiate cam de 2 cm.In tava se pune si putin ulei si 1/2 cana cu apa.
    Se da tava la cuptor pina prinde o crusta rosiatica deasupra, apoi se intoarce friptura pe partea cealalta.
    Din cind in cind se unge friptura cu sos din tava.
    Friptura de miel se serveste cu piure de cartofi alaturi dar cel mai bun este cu spanac fiert in lapte si usturoi...
    Succes!
  • 11 Aprilie 2009 17:51
    constantaproca a răspuns:
    Eu pun bucatile de carne la macerat 3-4 ore. in usturoiata(pregatita de mine asta toamna din usturoi, ardei iute rosu, suc de rosii, delikat). Carnea astfel pregatita se poate face la tava(se poate adauga un pahar cu vin alb) si la gratar.
  • 11 Aprilie 2009 15:05
    Bula a răspuns:
    Sunt multe variante de preparare. Depinde de gust si de marimea mielului. Totodata depinde si de posibilitatile noastre de a-l frige (la cuptor, pe jar, la tava, pe rotisor etc). Mie-mi place cel mal mult la groapa cu jar, cum o fac unii ciobani.
  • 11 Aprilie 2009 14:24
    mioara a răspuns:
  • 11 Aprilie 2009 19:24
    doruletz a răspuns:
    Cum a zis si abitip27, numai ca eu mai adaugceva: can il marinezi adaugi si putin piper, o foaie de dafin si o crenguta de menta verde(a aparut deja). iar atunci cand intetesti focul, cu aproximativ 10 min inainte sa o scoti, adaugi in tava si 250-300 ml de vin rosu demisec, capata friptura un gust mai... placut si mai scoate si mirosul de oaie. Daca tava e mai mica, eu nu mai dau focul mai mare..., in schimb, cand o scot, pun 150ml coniac si flambez un pic... capato o culoare mult mai frumoasa decat rumenul din cuptor!
  • 11 Aprilie 2009 14:24
    abitip27 a răspuns:

    Friptura de miel la tava II

    Ingrediente
    Pulpa de miel 1 buc slanina afumata 50 g usturoi 30 g lamaie 50 g ulei50 g sare

    Mod de preparare
    Pulpa de miel se curata de pielite, se spala in mai multe ape, se sterge cu un stergar, se freaca cu lamaie, se sareaza si se lasa sa stea doua ore. Se impaneaza pulpa cu slanina si usturoi, se unge cu ulei, se asaza intr-o tava cu putin ulei si putina apa, se da tava la cuptor si se frige la un foc potrivit, stropindu-se din cand in cand cu sosul format in tava. Cand este aproape gata, se intareste focul si nu se mai stropeste cu sos pentru ca pulpa sa se rumeneasca bine, iar coaja sa devina crocanta. Se mananca cu piure de cartofi si salata.