Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2710429intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
27 Iul
SATI 236.657AFISARI
103.529VIZITE
85.256V. UNICI
10 Iunie 2009
laura_2327 intreaba:

Cum se face inghetata de casa? dar sa fie buna nu fara nici un gust...cine stie o reteta?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    10 Iunie 2009 15:29
    blonda_suprema a răspuns:

    Am cumparat un kg de capsuni, le-am spalat, curatat, le-am pus intr-un castron cu zahar peste noapte in frigider. Tot seara am facut din 2 plicuri frisca si am pus si un pliculet de intaritor de frisca. Am pus-o si pe ea peste noapte in frigider. A doua zi am amestecat capsunile cu frisca, am bagat mixerul la prima viteza cam un minut si am mai turnat putin sirop ramas de la capsuni. Am pus-o intr-o caserola si am bagat-o pentru o ora la congelator. E delicioasa.
    P. S. Capsunile se lasa cu zahar peste noapte ca sa-si lase zeama si sa nu se congeleze prea tare apa din capsuni la congelator.

  • 8 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 28 Octombrie 2009 11:16
    kiki_1173 a răspuns:
    Ingrediente:
    - sase galbenusuri
    - zahar 300 gr.
    - un litru de lapte
    - ciocolata 100 gr.
    - vanilie

    Modul de preparare:

    Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
  • 10 Iunie 2009 14:53
    Raspuns anonim:
    Am stiut o reteta... dar nu o mai gasesc in caietul meu.
    P. S Am un caiet cu retete.
  • 10 Iunie 2009 16:22
    Raspuns anonim:
    Trebuie sa amesteci 0.500frisca cu 5 oua, galbenusul si albusul batute separat, si 9 linguri de zahar (4 linguri cu albusul si 5 linguri cu galbenusul). poti adauga esenta de vanilie sau fructe.numai ca fructele se vor lasa la fundul oalei, daca nu amesteci din cand in cand(la 15-30 minute). fructele contin foarte multa apa si se vor cristaliza. oala trebuie sa fie din inox. se poate manca la 3 ore de la preparare.
  • 29 Iulie 2009 23:19
    Raspuns anonim:
    Stie cineva o reteta de inghetata fara frisca?
  • 14 August 2009 13:43
    Raspuns anonim:
    Multumesc mul am facut si sa primit foarte gustos
  • 17 Mai 2010 17:35
    Raspuns anonim:
  • 14 Iunie 2010 20:19
    Raspuns anonim:
    Nu
  • 28 August 2010 20:54
    Raspuns anonim:
    Eu. frisk, si fructe (asta depinde de tine ce fel de fructe vrei...) le amesteci pe amandoua si le pui la frigider peste noapte e delicioasaaa... mmmmm