Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2784171intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Oct
SATI 291.357AFISARI
160.638VIZITE
145.067V. UNICI
23 Ianuarie 2009
victoria_tatar intreaba:

Cum se face laptele de pasare? Ca niciodata n-am stiut...



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    23 Ianuarie 2009 11:46
    Raspuns anonim:

    Sau pe http://www.gustos.ro mai precis http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/lapte-de-pasare-7. html Nici eu nu retin pe dinafara nici o reteta dar nici una, am carte de bucate cu 1800 de retete culinare si acum am internet, plus reviste in domeniu!

  • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 23 Ianuarie 2009 11:43
    Dara a răspuns:
    Lapte de pasare
    ingrediente: 1l de lapte, 5 oua, 200g de zahar, 2pliculete de zahar vanilinat, 3 lingurite de faina.
    mod de preparare:(timp estimat:40 minute, compexitate:redusa)
    Laptele se pune la fiert, cu 100g zahar si cu zaharul vanilinat.Intre timp ouale se separa si albusurile se bat spuma tare, incorporand si restul de zahar - spuma trebuie sa fie foarte tare.Cand laptele fierbe se da focul mic si cu o lingura se ia din albus si se pun bulgarii in lapte.Se fierb 2min. pe o parte si se lasa inca 2 min.Se scot cu spumiera intr-un castron mare sau in castronele mici.Cand am terminat albusul laptele se ia de pe foc si se lasa la racit 10-15 min.Intre timp amestecam galbenusurile cu 3 lingurite de faina.Cand laptele s-a racit putin, turnam putin lapte in galbenusuri sa aiba aceeasi temperatura cu laptele.Amestecam pana se omogenizeaza, punem laptele din nou pe foc mic si adaugam galbenusurile amestecand bine.( dupa aceasta operatie se strecoara compozitia intr-o oala curata daca raman cocoloase mici de galbenus cu faina sau bucatele de albus). Se tine pe foc mic amestcand continuu pana incepe sa se ingroase sau se face testul cu lingura de lemn - cand scoasa din crema se face o dara cu degetul si daca lasa urma e ok sau se mai lasa max. 2 min.Crema fierbinte se toarna in bolul(bolurile) cu bulgari de albus si se tine la rece.Se serveste rece, eventual se orneazacu ciocolata rasa.
    Mai multe gasesti pe www.culinar.ro
  • 18 Decembrie 2009 00:38
    ralucacodrea a răspuns:
    Mersi mult, sa stii ca am facut laptele de pasare exact asa cum mi l-ai indicat si mi-a iesit foarte bun, acum ca stiu sa fac lapte de pasare am sa fac maii dessss, deci mersi mult DARA
  • 18 Decembrie 2009 00:38
    ralucacodrea a răspuns:
    Mersi mult DARA mi-a fost de un mare folos reteta ta cu lapte de pasare, acum ca o stiu am sa prepar mai deslaptele de pasare
  • 23 Ianuarie 2009 11:31
    ayyanna a răspuns:
    Daca intri pe www.e-retete.ro gasesti exact ceea ce cauti... pofta buna!
  • 7 Februarie 2009 20:00
    mioara_stroescu a răspuns:
    Asa fac eu : fierb 2 litri de lapte cu 150 g zahar; bat albusul de la 6 oua, din acre iau galuste cu o lingura umezita si le pun cu grija in laptele fierbinte, pe foc, si le tin cate 2 minute, pe fiecare parte. Apoi le scot, le las sa se raceasca, laptele, la final, il strecor si-l las si pe el la racit; galbenusurile le frec cu 200 g zahar, apoi le pun pe foc si adaug treptat laptele si 4 plicuri de zahar vanilat, frec pana se ingroasa. Las sa se raceasca, pun crema rezultata intr-o compotiera, apoi pun galustele pe deaspura si le servesc reci.