Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2742389intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Aug
SATI 237.039AFISARI
107.638VIZITE
94.940V. UNICI
2 Septembrie 2009
idanna intreaba:

Cum se face pilaful de orez sa fie cat mai gustos?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    2 Septembrie 2009 08:06
    uzzi92 a răspuns:

    Speli orezul, il pui intr-o cratita mica sa se caleasca (pana se face bobul alb)... intre timp prajesti altundeva ceapa si ardei... dupa aceea le pui pe toate laolalta in oala in care vrei sa faci pilaful le amesteci, pui sare si piper (+ alte condimente dupa prefereinta... de ex pentru aroma poti folosi dafin, marar, ff putin oregano)... torni apa calda peste ele si lasi la fiert... sa ai grija sa pui cantitatea exacta de apa (te deprinzi dupa ce faci de 2-3ori), pentru ca daca pui prea mult iese zemos, pui prea putin se va lipi de peretii vasului... si cand orezul e fiert, poti sa opresti focul... mie nu imi place culoarea alba a pilafului, asa ca la foc mai pun niste bulion, sai dea o culoare portocalie... pentru impresie (daca il lasi alb) poti pune la fiert niste morcovi taiati marunt, o rosie tot bucatele, ardei gras verde etc (mancarurile colorate sporesc apetitul)... eu sunt baiat si imi place sa gatescbig grin... mereu ma abat de la ce scrie in carte... poti lasa imaginatia sa-si faca rostul nu sfaturile noastre... succeswinking

  • 13 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 2 Septembrie 2009 08:54
    miruna-apostol a răspuns:
    O sa-ti spun cum procedez eu.
    Ai nevoie de ulei, o ceapa mica, doi morcovi, un ardei, patrunjel verde, patru pulpe de pui, aproximativ 300 gr. de orez, boia, sare si piper.
    Ceapa o curat si o tai marunt, apoi o pun la calit in putin ulei, adaug carnea de pui bine spalata, o jumatate de lingurita de boia si sare si acopar vasul cu un capac (carnea va lasa zeama). Dupa cinci minute completez cu un litru de apa calduta si pun morcovul taiat marunt, apoi ardeiul taiat marunt si le las sa fiarba la foc mic. Cand carnea e aproape fiarta, adaug orezul si mai pun putina sare si piper si las sa fiarba sub capac, la foc mic, fara sa amestec. De acum, in douazeci de minute pilaful e gata. Daca pentru a fiebe orezul mai are nevoie de lichid, adaugi cate putina apa calduta. Dupa ce s-a fiert orezul, pui verdeata taiata marunt si acoperi vasul.
    Pofta buna!
  • 2 Septembrie 2009 10:27
    SoftCristi a răspuns:
    Faci Rizzoto, in stil italian. Gasesti pe net reteta. Si il mananci cu ketchup...
  • 2 Septembrie 2009 10:48
    Parintele a răspuns:
    Sa aiba si ceva carne in el.si sare... putin piper alb.
  • 2 Septembrie 2009 10:16
    girlxx21 a răspuns:
    Pilaful sarbesc este delicios!

    Ingrediente:
    250g orez
    2 cepe
    4 ardei grasi
    4 rosii
    sare
    piper
    patrunjel
    100 ml ulei

    Preparare:
    Ceapa se caleste in ulei si se adauga orezul.Se pun 3 cani cu apa, sare, piper, rosiile si ardeii taiati felii si verdeata tocata. Dupa ce a clocotit, se amesteca si se da la cuptor la foc domol timp de 10 minute.

    Timp Preparare: 30 minute happy

  • 24 Mai 2011 16:10
    Plague a răspuns:
    Salut. nu am citit toate commurile, dar am citit destule cat sa pot sa va sfatuiesc... daca nu stiti, mai bine nu raspundeti, ca doar creati confuzie happy. Ca sa prepari orezul pui cantitatea de orez dorita, si de 3 ori cantitatea de apa (eu pun 2 cani de orez si 6 de apa intr-o oala mare). cu orice il faci (carne, soia sau ciuperci) e mult mai bun daca adaugi verdeturi, ceapa calita (intotdeauna) si bulion, sau chiar un sos de bulion in paralel - se face foarte usor. sper ca te-am ajutat, pofta buna happy
  • 2 Septembrie 2009 07:51
    yuli10 a răspuns:
    Maica-mea ca sa il faca mai gustos foloseste apa in care a fiert un pui, in loc de apa simpla. happy
    apoi puiul il baga la cuptor, dar in fine. ideea e ca pilaful e mult mai bun happy
  • 2 Septembrie 2009 11:50
    karamea a răspuns:
    Hei.si eu am invatat zilele trecute aceeasi chetie si mi-a iesit din prima. pui orezul la fiert si odata cu el morcov si ardei gras taiat marunt marunt.separat pui la fiert niste aripioare de pui si cand sunt gata le pui in orez sa fiarba putin impreuna.calesti ceapa si mesteci cu orezu si gata.iti iese puitn galbui daca calesti ceapa daca iti place alb... pui ceapa la fiert in acelasi timp cu morcovu' si ardeiu'
  • 2 Septembrie 2009 08:07
    Raspuns anonim:
    Firbi carnea pe care urmeaza sa o prajesti iar cu apa ramasa fierbi orezul si pui delikat cu gust de gaina restul se face normal.
  • 1 Mai 2010 12:45
    Raspuns anonim:
    Mdea, da totusi se poate fara ceapabig grin. ca eu ori cartofi ori ceapa tot una e* la cum le tai:p*. da totusi ade esti buna de maritatlaughing
  • 9 Aprilie 2011 11:44
    denisa_5036 a răspuns:
    5 cani de apa pu ila fiert cu o ceapa si morcov dupa gust dupa ce sa fiert adugi cu aceas cana cu care ai pus apa o cana de oraez... pilaful este gata Pofta Buna!
  • 21 Mai 2012 16:50
    2 cepe 3 ardei 2morcovi se calesc se pune orezu peste si se caleste putin pun apa sa depaseasca orezul cand clocoteste pun boia patrunel si bulion si mai sta sa clocoteasca
  • 25 August 2011 20:45
    Apathy a răspuns:
    :X happy big grin rolling on the floor whistling si dupa alte zeci de emoticoane iti spun: ai nevoie de grasime de pui ca sa il faci gustos. cel care a spus ca mama sa pune apa de la un pui fiert are dreptate, asa iese cel mai gustos. @ade...ori ti-a dat eroare messengerul si te plictisesti, ori asa esti tu si dai sfaturi de 2 bani.
  • 26 Ianuarie 2012 18:34
    sorin6969 a răspuns:
    Speli carnea si o pui la fiert cu un pic de morcov si un pic de delicat.Separat calesti ceapa cu ardeii,si cand e aproape calita pui o lingura de bulion, orezul spalat si-l mai lasi si pe el un pic. Dupa ce carnea este fiarta o scoti, o lasi un pic la scurs si o perpelesti intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline.Intr-o oala de lut sau de ceramica pui ceapa calita cu orezul,bucatile de carne prajite un pic, sare si piper daca mai e nevoie. Adaugi zeama in care a fiert puiul, gusti sa vezi daca e destul de sarata piperata etc.Acoperi oala cu folie de aluminiu, o intepi cu o scobitoare sau cu o furculita in mai multe locuri si...la cuptor cu ea.O lasi 15-20 de minute,depinde de cuptor si de temperatura,si cand a scazut zeama, dar nu de tot, sa mai fie un pic peste orez opresti focul.Merge acum cu o salata de castraveti murati sau cu ardei kapia copti si bagati la borcan.Pfta buna.