Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2705311intrebari
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Iul
SATI 291.194AFISARI
124.162VIZITE
102.869V. UNICI
31 Decembrie 2009
loooolla intreaba:

Cum se face prajitura Alba ca zapada?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 3 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 31 Decembrie 2009 10:32
    Kidu a răspuns:
    Ingrediente:
    Foi:
    - 10 linguri lapte
    - 10 linguri zahar
    - 10 linguri ulei
    - 1 lingurita amoniac stins in otet
    - 2 oua
    - sare
    - faina cat cuprinde
    Crema:
    - 1 litru lapte
    - 8 linguri rase faina
    - 6 linguri rase zahar
    - zeama si coaja de la o lamaie
    - 200 g unt

    Preparare:
    Aluatul:
    Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
    cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)

    Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.

    Crema:
    Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.

    Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.

    O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.

    Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand. A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic.

    La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.

    Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.

    Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.

    Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.



    Pofta buna si un an nou fericit!happy
  • 5 Ianuarie 2010 10:26
    As_2479 a răspuns:
    Ingrediente

    Cantitatile sunt pentru tava de 33 cm × 50 cm.
    Foi
    3 oua
    100 g zahar pudra
    6 linguri ulei
    3 linguri lapte
    1 lingurita rasa praf de copt
    1 varf de cutit sare
    500 g faina
    Crema
    500 ml lapte
    2 linguri cu varf faina
    250 g margarina
    275 g zahar pudra
    1 lamaie
    Etapa finala
    3 linguri zahar pudra
    2 plicuri zahar vanilat
    Mod de preparare
    Foile
    1
    Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.
    Foaia pe dosul tavii
    2
    Se imparte coca rezultata in trei parti egale, din care rezulta trei foi de marimea tavii de la aragaz. Daca aveti tava mai mica (de exemplu 27 cm × 34 cm), ies patru foi. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia cu facaletul. Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu unt, margarina sau ulei. Daca aveti pergament, cu atat mai bine: decupati o coala de marimea unui „dos" de tava si o puteti folosi pentru toate foile si nu mai aveti nevoie sa ungeti tava.
    Foile coapte
    3
    Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 350°F, foc mic. O foaie se coace cam in sapte minute; verificati-o din doua in doua minute pentru ca se arde foarte usor. Foaia e gata cand devine aurie.
    Crema
    4
    Se amesteca intr-o craticioara de 1 litru faina cu laptele. Amestecati bine, sa nu aiba cocoloase. Ca sa fie mai usor, puteti sa amestecati faina si cateva linguri de lapte separat, intr-o cana, pana dispar cocoloasele, si apoi sa varsati amestecul in restul de lapte. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Calda, crema are consistenta laptelui batut. Se lasa la racit.
    5
    Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine (daca puneti amestecul de faina cald peste...
  • 1 Ianuarie 2010 13:50
    florinel_8849 a răspuns:
    Ingrediente:
    Foi:
    - 10 linguri lapte
    - 10 linguri zahar
    - 10 linguri ulei
    - 1 lingurita amoniac stins in otet
    - 2 oua
    - sare
    - faina cat cuprinde
    Crema:
    - 1 litru lapte
    - 8 linguri rase faina
    - 6 linguri rase zahar
    - zeama si coaja de la o lamaie
    - 200 g unt

    Preparare:
    Aluatul:
    Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
    cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)

    Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.

    Crema:
    Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.

    Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.

    O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.

    Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand. A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic.

    La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.

    Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.

    Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.

    Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
    dureaza 3ore