Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2819140intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
19 Dec
SATI 276.751AFISARI
134.266VIZITE
118.621V. UNICI
26 Noiembrie 2009
Anonim intreaba:

Cum se face prajitura tiramisu in cofetarii

intrebarea se refera la reteta Tiramisu Original de pe gustos.ro


Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 3 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 21 Octombrie 2011 12:56
    reteteculinare a răspuns:
    Uite aici reteta culinara pentru tiramisu - http://invatasigateste.blogspot.com/2011/10/tiramisu-imbatator.html
  • 27 Noiembrie 2009 14:19
    tee a răspuns:
    Depinde de cofetarie. Multe folosesc crema la plicuri. Nu e rea, dar nu este asa de buna ca cea despre care iti spunea cOrn3l1uss, dar in aceasta crema pentru o aroma deosebita se pune in loc de esenta de rom ( din reteta Gustos.ro) un liqueor aromat. Eu iti recomand Crema de Whisky Bailey's, dar este cam scumpa sau o varianta mult mai ieftina Angely Tiramisu care este foarte bun si aromat.
    De obicei pe punga de pishcoturi gasesti si reteta pentru Tiramisu. In aceste retete ei zic sa pui liqueorul in cafeaua in care inmoi piscoturile, eu zic sa pui un pic si in crema. Nu prea mult vreo trei - patru linguri. Cat sa-i simti aroma...cand gusti crema. Pofta Buna!
  • 26 Noiembrie 2009 16:31
    c0rn3l1uss a răspuns:
    Ingrediente
    400 g piscoturi Savoiardi
    250 g crema Mascarpone
    4 oua
    4 linguri zahar
    3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
    cacao pentru ornat

    Mod de preparare
    Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;

    Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;

    Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;

    Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;

    Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;

    Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;

    Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;

    Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;

    Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.