Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2777413intrebari
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
19 Oct
SATI 324.149AFISARI
169.099VIZITE
149.291V. UNICI
Intrebare recomandata
14 Octombrie 2013
95alina intreaba:

Cum se face saramura pentru branza ca sa se pastreze iarna?(la cati litri de papa se pune cata sare.si mai ve se pune?)



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 14 Octombrie 2013 18:58
    bursuc001 a răspuns:
    Bună!

    Bănuiesc că te referi la saramura pentru brânza telemea.

    Preferabil să pui atâta sare ( pe care o amesteci să se topească ) până când stă/pluteşte oul de găină ( nefiert ) deasupra!

    Atunci saramura are destulă sare.

    După aceea se fierbe această saramură, se lasă la răcit şi apoi se toarnă peste bucăţile de telemea!


    Este RECOMANDAT să se facă o saramură foarte concentrată ( 20-25 % ) : 200-250 g sare albă/mare la 1 l apă - vezi linkul :
    http://reteteaz.net/branza-de-vaca/branza-telemea

    http://www.scritube.com/diverse/retete-culinare/BRANZETURI-IN-SARAMURA83456.php

    http://retetecusecrete.blogspot.ro/2012/07/prepararea-branzei-telemea.html


    Toate cele bune.
  • 14 Octombrie 2013 18:40
    pietrean a răspuns:
    Se fierbe 1l apa+30 gr sare, la care se adauga, dupa ce se raceste 1, 5 gr clorura calciu(pentru echilibrarea aciditatii).
  • 14 Octombrie 2013 17:34
    vangaelis a răspuns:
    La 1L apa, 1 lingurita sare grunjoasa.
    Se fierbe saramura, apoi se toarna rece peste feliile de branza din vas.
  • 15 Octombrie 2013 16:56
    Xtremer a răspuns: