Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2797535intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
19 Noi
SATI 304.556AFISARI
165.423VIZITE
149.193V. UNICI
26 Martie 2009
carmen_9004 intreaba:

Cum se face tocanita de ciuperci?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    26 Martie 2009 20:19
    sidy a răspuns:

    Ingrediente:
    1kg ciuperci, 2-3 cepe verzi, 2 rosii, 1/2 ardei gras, patrunjel verde, delikat, piper, ulei.

    Mod de preparare:
    Ceapa, ardeiul si rosiile se curata, se taie mmarunt si se pun la calit in ulei, pina devin sticloase.
    Se adauga ciupercile (conservate sau din cutie) si patrunjelul verde tocat. Se pot pune si 2 catei de usturoi, taiati marunt. Potrivim gustul de delikat si usturoi, adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba ciupercile.
    Se poate servi ca atare sau cu mamaliguta ori cus-cus.

  • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 26 Martie 2009 10:32
    psiholoaga a răspuns:
    1 ceapa, 3-4 catei usturoi, 1 morcov mai mare, patrunjel, cateva ciuperci champignon. Cureti si tai legumele cubulete, le pui la calit in 1 lingura ulei, presari putina sare sau vegeta. Speli bine si inlaturi piciorusele ciupercilor. Tai palariile fasii mai mici, le adaugi peste ceapa, amesteci de cateva ori. Pui apa cat sa acopere. Lasi la fiert. Dupa 10 minute adaugi o lingura pasta de tomate diluata in putina apa sau o rosie data prin razatoare. Pisezi usturoiul si il pui in cratita, mai lasi 5 min si inchizi. Presari patrunjel maruntit. Separat faci o delicioasa mamaliga si le servesti impreuna.
  • 26 Martie 2009 13:40
    auran a răspuns:
    Tocanita de ciuperci

    Ingrediente:
    500 gr ciuperci Pleurotus
    1 morcov
    2 cepe rosii
    2 rosii decojite
    1 legatura de marar
    4 catei de usturoi
    sare, piper, nucusoara

    Mod de preparare:
    Ciupercile se taie bucati dupa preferinta, se spala si se lasa la scurs in strecuratoare.
    Ceapa si morcovul se pun la calit in putin ulei, cand ceapa a capatat culoarea aurie se adauga ciupercile, se amesteca si se acopera cu un capac ca sa se inabuse.
    Daca vi se par tarisoare mai puteti adauga si apa si apoi le lasati sa scada. Cand sunt apoape gata, adaugati rosiile taiate cubulete, mararul, usturoiul si condimentele.
    Le mai lasati 5' pentru a se intrepatrunde aromele.
    Pot fi servite ca atare sau ca si garnitura.
    Pofta mare!

  • 26 Martie 2009 17:06
    cely a răspuns:
    Vezi paste cu ciuperci pe gustos.ro
  • 26 Martie 2009 10:31
    simona24 a răspuns:
    Intra pe www.gustos.ro vei gasi mai multe retete...sunt si alte situri trebuie numai sa tastezi reteta care te intereseaza si mergi direct acolo...
  • 26 Martie 2009 16:18
    monica_2766 a răspuns:
    Poi acum depinde d care ciuperci ai proaspete sau l conserva. oriqm e ff simplu:ceapa, morcov, ardei se toak toate marunt se pun l calit, p urma se adauga ciupercile se klesc toate(se mai adauga s putina apa din cand in cand)spre sfarsit se adauga sos de rosii, impreuna q usturoiul pisat.se mai lasa cca 5-10 min si se ia de la foc...se pune patrunjel pofta buna