Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2779760intrebari
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
23 Oct
SATI 297.883AFISARI
160.296VIZITE
144.007V. UNICI
29 Martie 2009
dorina intreaba:

Cum se gătește varza de Bruxelles?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    29 Martie 2009 14:56
    Bula a răspuns:

    1. >>> cu kaiser:
    Ingrediente:
    450g varza de bruxelles
    un morcov mare
    200g kaiser
    citeva felii subtiri de sunca afumata de casa (de porc)
    rosii in bulion
    smintina
    piper, marar

    Mod de preparare:
    Varza se pune la fiert citeva minute, iar morcovul se rade pe razatoarea mare.
    Kaiserul se taie fisii subtiri, se prajesste in ulei pina se rumeneste, se scoate la scurs pe un servet de hirtie.
    La fel se procedeaza cu sunca de casa, cu mentiunea ca feliile se lasa intregi (servesc la ornat).
    Dupa ce s-a fiert varza de bruxelles (sau s-a oparit putin daca congelata)se scurge de apa, se taie in jumatati si se trage la tigaie (in unt) impreuna cu morcovul ras. Se agauga citeva rosiile din bulion si kaiserul, mestecindu-se cu grija.
    Se condimenteaza dupa gust si se adauga mararul tocat.
    Se orneaza cu smintina si sunca de casa.
    ---

    2. >>> cu lamaie si unt:
    Ingrediente:
    ulei, unt, lamaie, varza, sare,

    Mod de preparare:
    Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga usturoiul si se prajeste un minut. Se adauga varza de Bruxelles si se prajeste inca 2 min pana se inmoaie.
    Se adauga apoi coaja de lamaie, putina apa si se lasa vasul la foc 10 min.
    Se adauga untul, se asezoneaza si se lasa la foc pana untul se topeste.
    ---

    3. >>> in aluat de bere:
    Ingrediente:
    1/2kg. varza de Bruxelles, 3 galbenuse, 200gr. faina, sare 3 albuse, batute spuma, nucsoara;

    Mod de preparare:
    Se curata verzisoarele, se spala si se fierb 3-4min. in apa clocotita. Se strecoara si se pun pe o sita sa se scurga de apa. (daca folosim varza de Bruxelles congelata, atunci o lasam o ora la temperatura bucatariei, putin sarata) Dupa ce verzisoarele s-au scurs, le trecem prin faina si apoi prin aluatul de bere, pe care il facem in felul urmator:3 galbenuse se amesteca bine cu sare si cu 2dl. bere blonda, 200gr. fainasi albusele batute spuma. Se condimenteaza cu nucsoara.
    ---
    Sursa: www.gustos.ro

  • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 29 Martie 2009 17:08
    mlm a răspuns:
    Varza de Bruxelles cu costita:500 g varza, o bucata de costita, ulei, supa de pui.Varza se curata de cotoare si de foile tari de la suprafata, se spala, se taie in fasii subtiri, se incinge uleiul si se prajeste costita taiata fasii subtiri, apoi se adauga varza, se caleste un pic, amestecand pentru a nu se prinde de vas, cind este trasa un pic adaugamsupa de pui, calind-o astfel pana la evaporarea supei, se sareaza dupa gust, se adauga piper si apoi se serveste. Pofta.
  • 29 Martie 2009 15:20
    psiholoaga a răspuns:
    Fiarta si cu sare, alaturi de Ciuperci la cuptor. Maruntita, bagata in compozitia de sufleu, cu mazare, ardei... Data pe razatoare, pentru placinte.
  • 29 Martie 2009 15:32
    constantaproca a răspuns:
    Eu dupa ce o fierb in aburi pregatesc un sos picant din ceapa calita in putin in ulei de masline, 1-2 catei de usturoi tocati marunt, suc de rosii, chilli, vegetasi putin marar. Pun verzele in vas de yena torn sosul deasupra si le dau la cuptor pentru 10-15minute.
  • 30 Martie 2009 14:51
    lolita a răspuns:
    Varza
    pieopt de pui
    rosii
    ardei gras condimente
    se baga la cuptor
    si se gratineaza cu branza
    reta probata
  • 29 Martie 2009 20:53
    cristian a răspuns:
    Se gateste la restaurant.
    Pentru o pofta iesi mult mai ieftin.