Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2703777intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Iul
SATI 267.144AFISARI
115.252VIZITE
96.643V. UNICI
19 Februarie 2009
Silviu29 intreaba:

Cum se gatesc urzicile?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    22 Februarie 2009 14:33
    copolovici a răspuns:

    Urzicile nu se fierb niciodată. Se spală individual, se curăţă de cozi, se opăresc în apă clocotită, cu sare, într-o cratiţă care nu e pe foc. După care se gătesc, în funcţie de varianta aleasă. Cel mai rapid? Tocate mărunt după opărire, călite în unt, cu puţină ceapă, două linguri de mălai şi usturoi după bunul plac.

  • 9 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 19 Februarie 2009 21:49
    Brigaela a răspuns:
    Eu le aleg de buruieni si frunze palite, le spal bine (in 8-10 ape) pana in chiuveta nu mai ramane fir de nisip, apoi le toc, nu foarte marunt, ca pe varza. Le pun la fiert cu o canita de apa, sare si doua cepe tocate marunt. Le fierb mult, pana se fac aproape pasta. Cu vreo jumatate de ora inainte de a fi gata, le pun un paharel de vin alb (le da un gust senzational). Le servesc calde, cu mujdei de usturoi, oua ochiuri si sunculita prajita.
  • 19 Februarie 2009 21:38
    larapopa a răspuns:
    Iti voi da 2 retete de urzici.
    -1 kg de urzici, 4linguri pline cu maioneza, o lingura de hrean dat prin razatoare, 3 catei de usturoi. Urzicile spala-te foarte bine se fierb in apa clocotina, cam 10 min.Se paseaza si se combina cu maioneza, mujdeiul de usturoi si hreanul.Se servesc calde cu mamaliguta sau cartofi fierti
    O alta reteta buna este :3-4 legaturi de urzici, 2-3 cepe (dupa gust)catva catei de usturoi, ulei 100-200 ml, sare, piper, cimbru, marar tocat marunt. Urziciile se spala foarte bine si se oparesc in apa fierbinte, cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza si se opreste o cana din apa in care au fiert urziciile.Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt pana devine aurie, se adauga usturoiul taiat marunt sau zdrobit, se adauga zeama de la fiertul urziciilor.Se lasa sa fiarba putin si se adauga sare, piper, cimbru, marar tocat, putin bulion, cam o lingura plina.Se adauga urzicile si se pun la cuptor cam jumatate de ora.Se servesc reci sau calde, cu mamaliguta sau cartofi natur.
    Pofta buna
  • 19 Februarie 2009 22:41
    petru a răspuns:
    Identic precum spanacul, insa-s mai sanatoase, chiar si mai gustoase (contin mult fer) se pot servi si cu oua/ochiuri personal fac un fel de sos din tot felul de plante ( urzici, salata, spanac, frunze de zmeura/capsuni/papadie ) desigur cu gratar de porc/vitel/miel/pui
    petru b./Cluj
    iti bati copii/prieteni /si nevasta (glumesc sigur) asa-i de gustos
    petru b./Cluj
  • 19 Februarie 2009 21:27
    Raspuns anonim:
    DEPINDEtongueOTI SA LE FOLOSESTI IN CIORBA CU CRTOFI SI SFECLA ROSIE, SA LE FACI CU SMANTSNA, MAI POT FI FACUTE CU OREZ BAGATE IN CUPTOR SI ULTIMUL FEL PE CARE IL MAI STIU SUNT URZICILE SLEITE CARE SE PREGATESC CU PUTIN UNT SI USTUROI.
  • 19 Februarie 2009 21:34
    Raspuns anonim:
    Eu le gatesc ca si spanacul. Le oparesc( le bag intr-o oala cu apa care fierbe si le las 5-10 min), le las sa se raceasca, apoi le maruntesc.Intr-o oala calesc o ceapa taiata marunt, adaug urzicile tocate si putina apa, aprox o cana, si sare. Dupe ce s-au fiert fac o ingrosala din faina cu apa (amestec o lingura de faina cu apa pana ajunge de consistenta unei smantani), o torn peste urzici, amesctec bine, mai adaug 1 lingura-2 de smantana si un catel sau doi de usturoi. E delicios! Pofta!
  • 19 Februarie 2009 21:35
    Raspuns anonim:
    Am uitat sa mentionez faptul ca urzicile, ca si spanacul, trebuie spala-te individual. Daca nu le speli bine poti avea surprize neplacute(pietricele sau nisip, pamant, etc.). Trebuie curatate bine, in rest sunt delicioase.
  • 26 August 2009 11:03
    Raspuns anonim:
    Printesa Beatrice Spalate Bine Calite cu ceapa si ulei
  • 21 Februarie 2009 02:00
    13_8155 a răspuns:
    Piure de urzici cu usturoi si putina smintina.super bun.
  • 31 Martie 2009 13:42
    florys99 a răspuns:
    Urzicile se spala si se curata, intr-o oala pui apa su sare la clocotit, cand clocoteste pui urzicile si le lasi 2 minute apoi le scoti si le lasi la scurs.
    intr-o tigaie pui ceapa la calit si pui urzicile tocate peste ea, adaugi sare si piper si picuri putina apa din cand in cand. daca vrei poti sa pui si o cescuta de orez, dar pui de data asta o cana cu apa ca sa fiarba orezul, daca nu a fiert mai pui putin cate putin apa pana fierbe.
    se serveste cu hran ras pe deasupra. pofta buna!