Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2756450intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
18 Sep
SATI 271.795AFISARI
142.744VIZITE
128.153V. UNICI
26 Februarie 2009
Anonim intreaba:

Cum se gateste spanacul congelat cumparat de la magazin daca poate sa-mi spuna cineva cat mai amanuntit



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    26 Februarie 2009 22:26
    copolovici a răspuns:

    Hai să încercăm aşa:

    Pune-l la dezgheţat. Cel mai bine ar fi să-l laşi să se dezgheţe încet, la temperatura camerei. Dacă te grăbeşti, poţi pune punga cu spanac într-un castron mare sau într-o cratiţă cu apă nici caldă, nici rece. Ambiguu happy
    Cînd s-a dezgheţat complet, scoateţl din pungă şi scurge-l bine. Dacă nu te grăbeşti, lasă-l la scurs într-o strecurătoare. Dacă te grăbeşti, cel mai bine îl poţi scurge luînd cantităţi mici şi strîngînduâle bine între palme, astfel încît să nu-l zdrobeşti. Dacă nu mai iese apă din el, e ok.
    Tot în cantităţi mici, cîte un pumn, taie spanacul în fîşii destul de fine. El e ca un ghem, tu taie ghemul pe lat, cum te pricepi tu cel mai bine şi cum te ajută cuţitul.
    Curăţă o ceapă nu prea mare, spal-o şi toac-o mărunt, cu un cuţit bine ascuţit. Cît mai mărunt. Pune într-o cratiţă sau într-o tigaie două-trei linguri de ulei, preferabil de măsline. Încinge uleiul, pune ceapa tocată şi puţină sare. Căleşte pînă cînd ceapa devine străvezie sau aurie.
    Pune spanacul în tigaie şi amestecă-l cu ceapa, cu o spatulă de lemn (de preferat). Toate astea pe foc mediu spre mic. Pune capac pe cartiţă / tigaie şi fierbe conţinutul la foc mediu spre mic, vreme de vreo 15 minute, amestecînd în răstimpuri.
    Ia capacul, pune în spanac vreo două linguri de unt (în funcţie de cantitate), nişte pătrunjel tocat mărunt şi un strop de piper dacă-ţi place de el. Amestecă bine şi mai fierbe fără capac, pînă se evaporă excesul de zeamă.
    Ţine minte, focul nu prea tare de la un cap la celălalt. Spanacul ăsta e cel mai simplu, mai sînt variante, dar mie ăsta îmi place mult. Poţi să faci două ochiuri bine rumenite lîngă el sau poţi să-l mănănci aşa, cu un pic de pîine prăjită.

    Spor!

  • 8 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 26 Februarie 2009 22:20
    Bula a răspuns:
    Instructiunile sunt srise pe pachet.
    De fapt, il decongelezi si-l folosesti ca si spanacul proaspat curatat si fiert, pentru orice reteta.
  • 26 Februarie 2009 22:18
    carmen_9743 a răspuns:
    Spanacul, ca si alte legume congelate nu se decongeleaza. Eu ador spanacul congelat pentru ca ma scuteste de munca inutila. Fierb apa cu sare si cand clocoteste arunc direct ghemotacele de spanac in oala il las sa fiarba, apoi il strecor si-l las la racit. Pastrez o cana de zeama pentru la sfarsit. Intr-o cratita calesc ceapa si usturoi pun spanacul scurs si tocat dau cu lingura de cateva ori sa absoarba din ulei pun zeama si completez cu apa, il las sa palpaie nitel si la sfarsit de tot, frec 1-2 lingurite de faina cu lapte (ca pe ness) si-l pun in spanac, mai las cateva clocote si gata. Este piure de spanac, se mananca cu ou ochi. (cu carne nu fac pentru ca nu-mi place nici culoarea si nici gustul) Spor la treaba
  • 26 Februarie 2009 22:30
    copolovici a răspuns:
    PS: prepararea la diferenţe foarte mari de temperatură, adică a alimentelor congelate direct în apă fierbinte sau în ulei încins, este una dintre cele mai neplăcute "victorii" ale bucătăriei nocive contemporane. E o părere, fanii fast-food-urilor mă pot contrazice sănătoşi. Sau, în fine...
  • 26 Februarie 2009 23:18
    retetevideo a răspuns:
    Ce vreau sa-ti prezint este o reteta clasica de crema de spanac gatita cu spanac congelat. Filmul este foarte explicativ asa cum iti doresti, spor la gatit.
    http://retetevideo.blogspot.com/2009/02/crema-de-spanac-reteta-cum-sa-gatesc.html
  • 26 Februarie 2009 22:35
    Raspuns anonim:
    Spanacul devine indigest/chiar toxic daca i se prelungeste fierbere, lasa/l sa se dezghete si se poate pune intr. o tigaie cu cateva picaturi de ulei, se lasa pana se incalzeste, dar NU SE FIERBE, se poate adauga putin lapte sau ceapa calita, un pumn de nuci sau stafide, sau 1 lingura de bulion
  • 27 Februarie 2009 15:40
    Raspuns anonim:
    Eu, scot spanacul din congelator si il las cam 30-40 minute (cumpar spanac frunze congelat in cuburi). pun unt sau ulei
  • 27 Februarie 2009 15:49
    Raspuns anonim:
    Ufffff...
    1.eu, scot spanacul din congelator si il las cam 30-40 minute (cumpar spanac frunze congelat in cuburi). pun unt sau ulei in cratita si o lingura de faina integrala si o invart putin in ulei, sa se albeasca (sa nu se rumeneasca) apoi pun spanacul si il amestec cu faina citeva secunde si torn ca 500 ml lapte. amestec pina se omogenizeaza si da un clocot. pun sare si citiva catei de usturoi zdrobiti si... pofta buna!
    2. pun apa cu sare la fiert,(se poate pune un cub knorr) pun o mina de orez spalat, il fierb, apoi pun spanacul congelat, ii dau un clocot, potrivesc de sare, bat smantana cu 2 galbenuse, torn in supa si pun lamaie ca sa acresc putin sau o las dulce...gata supa. e delicioasa. se poate face si cu carne.
  • 25 Octombrie 2012 22:26
    gel4ugrozav a răspuns:
    Spanacul congelat se prepara la fel ca si cel proaspar, pot doar sa iti recomnad un spanac mai bun de la edenia produse congelate http://www.edenia-gusturinetunate.ro/