Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2713080intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Iul
SATI 258.066AFISARI
113.794VIZITE
94.670V. UNICI
27 Mai 2009
Anonim intreaba:

Cum se pastreaza branza

intrebarea se refera la articolul Branza de pe gustos.ro


Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 27 Mai 2009 10:14
    mlm a răspuns:
    Eu o tin ori in congelator, ori o pun in borcane la saramura, sau cu sare(un rand de sare, un rand de branza)
  • 28 Mai 2009 02:02
    constantaproca a răspuns:
    Eu pastrez branza (casul) in mai multe feluri. 1.Casul,taiat felii mai groase il pun in saramura.Cand vreau sa il consum il tin intr-un vas cu lapte 2-3 ore pana se desareaza. 2.Casul taiat felii il presar cu sare pe toate partile si il las asa pana adoua zi. Bucatile mai mici le framant cu putina sare. A doua zi intr-un borcan mai mare sau o putina(un butoi mic fara capac, incape aproximativ 25 kg.de branza), pun branza(cas )framantata presata bine, un strat de cas sarat, din nou branza framantata presata, un strat de cas, pana termin, deasupra sa ramana branza framantata.Peste ea pun frunze de vie, si pentru a nu patrunde aerul, peste frunzele de vie pun untura topita si un capac. Putina (borcanul) o pun la beci. Pregatita in felul acesta branza tine mult timp. 3. Casul taiat felii foarte usor sarat il pun in pungi la congelator(in 2-3 pungi pentru a nu imprumuta alte mirosuri). 4.Branza framantata cu putina sare o pun pe o folie o rulez, o leg la capete(ca un salam) si o pun la congelator.
  • 27 Mai 2009 14:54
    daniela a răspuns:
    Pai acum depinede ori in saramura intr-un borcan ori in congelator iar daca o vreau proaspata o tin i in frigider intr-un saculet pe care l-am facut ditr-un prosopel de vaze din bumbac
  • 27 Mai 2009 10:20
    leonardk a răspuns:
    In saramura se pastreaza cel mai bine. Solutie de apa cu sare saturata (trebuie sa pluteasca un ou pus in ea). Branza nu va lua sare din solutie.
  • 27 Mai 2009 13:30
    alexandruh a răspuns:
    Depinde de branza.
    de exemplu casul poate fi preparat prin tocare si framantare cu sare si ierburi (marar, chimen etc.) in functie de gust si se poate pastra la congelator mult timp
    Telemeaua se pastreaza de regula in saramura dar se va sara in timp si trebuie tinuta in apa in momentul consumarii
  • 7 Iulie 2009 10:43
    Raspuns anonim:
    Din ce cauza brînza sarata se iuţeşte?
  • 6 August 2010 23:18
    adryyaa a răspuns:
    Cum se face saramura pentru brinza?/