Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2764047intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
29 Sep
SATI 269.792AFISARI
142.591VIZITE
129.427V. UNICI
29 Aprilie 2009
lacramioara21 intreaba:

Cum se prepara crema de martipan cu care se decoreaza torturile de ciocolata



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 1 răspuns RSS raspunsuri)
  • 29 Aprilie 2009 15:53
    ValiMocanu a răspuns:
    Am gasit pentru tine o reteta de tort de ciocolata cu crema de martipan :
    BLATUL

    4 oua
    150 g zahar
    75 g faina
    75 g amidon
    1/2 lingurita praf de copt
    1 prisa sare
    coaja de portocala (rasa)
    extract de vanilie
    1 zahar vanilat

    CREMA DE MARTIPAN

    350 martipan(masa cruda)
    100 ml suc de portocale(proaspat)
    1-2-3 linguri de budinca de vanilie(fac.)

    DECOR

    ceva martipan, pentru forme/figuri

    MOD DE PREPARARE

    Blatul:

    Se separa ouale.Se bate albusul �mpreuna cu 40 g zahar, cu priza de saresi zaharul vanilat.
    Galbenusurile se bat cu restul de zahar, cu extractul de vanilie, coaja rasa de portocala, p�na devine o compozitie spumoasa si zaharul e topit.
    Se aduga galbenusurile la spuma se amesteca cu atentie.
    Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga lingura cu lingura, amestec�nd �ntr-una.

    Se toarna �ntr-o tava cu perete detasabil(rotunda-diametrul 28 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina.(sau cu h�rtie de copt)

    Se da la cuptorul �ncalzit �n prealabil la 160�C-170�C timp de 25-30 minute.
    Se lasala racit, pe un gratar, apoi se taie �n 3 felii subtiri.

    Spuma are o alta consistenta, fata de cea care e batuta/mixata, doar cu un praf de sare. e teapana, dar si cremoasa

    Iata si sursa, pe care neaparat trebuie s-o accesezi, sunt niste imagini "de-ti ploua in gura" :))
    http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11060/Tort-cu-martipan-si-ciocolata/