Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2783643intrebari
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Oct
SATI 291.357AFISARI
160.638VIZITE
145.067V. UNICI
21 Februarie 2009
Anonim intreaba:

Cum se prepara stiuca umpluta



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    22 Februarie 2009 11:02
    doiny a răspuns:

    Stiuca umpluta
    Timp de preparare:
    1 h30 min (complexitate ridicata)

    Ingrediente:
    1 kg. stiuca, o felie piine alba, 1/2 pahar ulei, 2 oua, patrunjel verde, 1 buc. morcov, 1 buc. ceapa, 4 buc. cartofi de marime potrivita, 2 litri apa

    Mod de preparare:
    Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase, se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba, muiat in lapte si stors.

    Umplutura se freaca cu ulei, se adauga 2 oua, patrunjel verde tocat marunt, piper si sare. Pielea se stoarce bine, apoi se umple cu umplutura si se da forma de stiuca. Se coase si se pune la fiert in apa putin sarata, impreuna cu zarzavat, cartofi si oasele de peste.

    Cind pestele este gata, se pune pe platou, se toarna pe deasupra zeama strecurata si se garniseste cu cartofi si morcovi fierti in zeama.
    Se serveste rece cu lamiie sau calda cu unt proaspat sau cu sos de rosii.

  • 2 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 22 Februarie 2009 09:56
    44-mytel a răspuns:
    Se alege o stiuca mai mare(cel putin 1kg), se curata de solzi, se spala, se cresteaza cu un cutit imediat dupa cap, de jur imprejur. Jupuim pielea usor sa nu se rupa pana la coada(trebuie sa ramana ca un sac). Spintecam stiuca pe burta si se elimina matele. Alegem carnea de oase. Capatana si sira spinarii se elimina. Carnea se da prin masina de tocat.Laaceasta tocatura se adauga o ceapa calita, un ou, sare, piper macinat, 2-3 catei de usturoi zdrobiti si putin patrunjel verde tocat. Se amesteca bine aceasta compozitie si se introduce in "sacul" de piele al stiucii. Ca sa nu iasa compozitia in afara, in timp ce se prajeste, coase-ti piele la capatul compozitiei. Se aseaza stiuca intr-o tava cu ulei incins, se stropeste pe deasupra cu ulei din tava si se baga la cuptor la foc moderat pentru circa 30-40 minute. Din cand in cand se stropeste cu uleiul din tava si eventual se intoarce si pe partea cealalalta. Atentie la intors, sa nu fie lipita de tava, caci astfel se rupe. Seb serveste taiata felii, cu cartofi natur si un vin alb sec. POFTA BUNA!
  • 21 Februarie 2009 22:58
    lucyone89l a răspuns:
    Woow asta e o mancare buna big grin imi place pai trebuie sa ii scoti pielea aia de pe ea intreaga adica sa scoti carnea din ea sa o dai la tocat si apoi sa o bagi inapoi in ea big grin si pe urma la cuptor asa am vazut eu la nanameabig grin