Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2756871intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
18 Sep
SATI 271.795AFISARI
142.744VIZITE
128.153V. UNICI
15 Februarie 2009
Anonim intreaba:

Cum se pun maslinele la sarat?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    15 Februarie 2009 11:40
    rael a răspuns:

    Maslinele sunt crude ? Măslinele crude sunt foarte amare şi nu pot fi consumate. De aceea sunt tratate cu o leşie specială care le extrage substanţa amară timp de câteva zile, după care se pun în saramură sau sunt acoperite cu sare timp de câteva săptămâni, pentru a-şi păstra culoarea intensă.Asta ca procedeu industrial.
    Pentru tine acasa :
    Pentru conservarea maslinelor se poate folosi orice tip de recipient (de sticla, plastic, etc) singura conditie este sa aiba capac. Maslinele trebuie intii spalate bine si verificate sa fie in stare buna (tari, fara "riduri", fara gauri, pete, etc).
    Pasul 1 - "spargerea" maslinelor
    Pe un fund de lemn se pune o mina de masline (6-7) si cu un alt fund de lemn se preseaza asupra lor, lovind-ul pina cind se sparg toate maslinele( presara-le cu niste sare sa nu alunece ), apoi se spala.Maslinele astfel pregatite se pun intr-un recipient si se acopera cu apa pina la nivelul maslinelor. Apa se schimba la fiecare 24h timp de 4 zile, dupa care se gusta maslinele. Daca inca sint amare se skimba apa pentru inca 24 de ore dupa care se probeaza din nou. Daca mai este necesar se mai schimba apa inca odata. In orice caz, nu este recomandat sa se faca aceasta operatie mai mult de 7 zile.

    Pasul 2 - Saramura
    Saramura se face dupa gustul fiecaruia insa, o metoda eficienta este testul oului. In recipientul in care se vor conserva maslinele trebuie turnata apa pina se acopera maslinele de 4 degete. Apoi se separa din nou apa de masline in alt recipient. In apa separata se introduce un ou la temperatura camerei si se adauga si se dizolva sare pina cind oul incepe sa se ridice la suprafata apei. Este semnalul ca s-a dizolvat suficienta sare.

    Pasul 3 - Marinarea
    In recipientul in care se vor conserva maslinele se aseaza rinduri de masline si rinduri de "ierburi" alternativ. Ca ierburi se pot folosi orice: cimbru, busuioc, marar uscat, orice mirodenie ne place. Cind se termina maslinele, se adauga saramura , o capatina intreaga...

  • 3 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 15 Februarie 2009 09:12
    .Mr.Mike. a răspuns:
    Pui maslinele intr-un borcan cu apa si sare...Ar fi de preferat sa le scoti samburii inainte pentru a se mura mai repede.
  • 26 Octombrie 2009 14:14
    Raspuns anonim:
    3 litri apa, 1 litru otet de mere, 4 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, mirodenii, usturoi, ceapa, se fierb si cand clocotesc se pun maslinele dupa ce au fost tinute in apa timp de 6-7 zile schimbandu-se-le apa zilnic.
  • 4 Decembrie 2010 19:36
    Raspuns anonim:
    Stau si ma minunez ca asa zis bucatar specialist ce sunt ce ineptii se pot scrie referitor la marinarea maslinelor indiferent de culoarea lor. probabil cei care au postat pe aici nu au lucrat in viata lor in bucatarie si cu atat mai putin in grecia, spania, Italia, turcia unde marinarea maslinelor este precum marinarea si murarea verzei, castravetilor, muraturilor taranesti etc. daca as sta sa ma gandesc la cat de amara este coaja de pepene atunci cand o punem la murat, greu de crezut ca un tratament i-ar fi indicat pentru a scapa de amareala. de fapt ceea ce nu se intelege ca folosirea lesiei sau pastrarea in apa indiferent cate zile, nu va scapa de amareala maslinelor ci dimpotriva o sporeste prin dilutie si absorptie. initial nu am vrut sa las vreun comment dar ma gandesc la cei care mai dau si bani pe ele, sa se trezeasca ca nu au reusit sa le mureze si s-au si stricat? nasol moment.