Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2764937intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
1 Oct
SATI 267.556AFISARI
142.676VIZITE
129.158V. UNICI
12 Martie 2009
Anonim intreaba:

Cum topim ciocolata?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    12 Martie 2009 15:10
    Raspuns anonim:

    Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie). Iti trebuie doua vase:unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, dca nu se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea.

  • 11 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 13 Martie 2009 01:52
    JayLeno a răspuns:
    Pui un vas cu apa la fiert, cand clocoteste dai focul la minim. asezi un vas deasupra in care pui ciocolata si astepti sa se topeasca. Important: 1. vasul cu ciocolata nu trebuie sa atinga apa 2. aceasta operatiune este una lenta, nu incerca sa grabesti procesul deoarece ciocolata se "taie" sau se "branzeste"(cum preferi) happy
  • 12 Martie 2009 15:05
    Bula a răspuns:
    Intr-un vas pui cca jumatate apa cat de ciocolata si incalzesti usor la foc mic sau (preferabil) scufundat vasul cu ciocolata si apa intr-un vas mai mare, in care fierbe apa.
    Se amesteca in continuu pana ce se topeste ciocolata si ramane o pasta usoara, viscoasa.
    Atentie, la racire se intareste!
  • 13 Martie 2009 00:04
    cristian a răspuns:
    Este simplu.
    Tii ciocolata la caldura.(pe baie de aburi, la microunde, la soare)
  • 14 Martie 2009 17:26
    cely a răspuns:
    Pe bie de abur, adaugand cateva picaturi de ulei
  • 19 Martie 2009 17:38
    gaby_6466 a răspuns:
    Usor si simplu punem o oala mai mica cu apa pe jumatate plina si deasupra un castron de tabla care sa ajunga la apa punem ciocolata in castron lasam sa clocoteasca apa si mestecam usor pina se topeste ciocolata, dar sa nu fie prea multa apa deoarece cind punem castronul deasupra si e cam plin se lasa greu si apa se ridica si da in foc sa fie apa cit sa ajunga la castron.succes.pupic
  • 26 Martie 2009 16:43
    monica_2766 a răspuns:
    Deasupra unei cratite q mankre sau apa se pune peste ea, nu tb s atinga d nici un strop d apa(bain marin)
  • 19 Iulie 2012 13:31
    KillerWillBeBack a răspuns:
    Pe caldura asta, o putem pune la soare!rolling on the floorhappy
  • 12 Martie 2009 16:02
    So.SwEeT a răspuns:
    Cum s-a mai spus mai sus-pe baie de aburi
  • 12 Martie 2009 15:53
    Raspuns anonim:
    In cuptorul cu microunde(temp minima) sau la aburi, atentie la vaporii de apa pentru ca o pot zaharisi
  • 10 Noiembrie 2009 19:32
    Raspuns anonim:
    Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie). Iti trebuie doua vase:unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, dca nu se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea
  • 13 Noiembrie 2010 15:36
    Raspuns anonim:
    Eu am pus in cupto cu microunde si s-a ars ciocolata