Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2780113intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
24 Oct
SATI 256.184AFISARI
135.333VIZITE
121.780V. UNICI
27 Februarie 2010
whitehair intreaba:

Fetelor, o reteta de cascaval de la munte(adica fara amoniacuri, pastile de inchegat laptele, etc) oare gasim noi? O reteta de la Rucar sau de prin Vrancea de la poalele Raraului nepoluata de stiinta aditivilor alimentari si a celor ce-au vazut turme de oi la TV?

Multumesc anticipat.



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 2 Martie 2010 07:43
    whitehair explică:
    Draga allina, multumesc pentru raspuns, dar nu e ceea ce caut.Retete "sintetice" sunt cu vagonul pe net si fac o paranteza-cum doamne iarta-ne sa bagi margarina in cascaval?-inchei paranteza-am un prieten baci de turme in Marginimea Sibiului, la Rasinari, da' nu cred c-o sa-mi spuna, sau daca-mi zice, nu-mi zice tot, o sa-ncerc si asa, si daca iese, voi posta reteta aici.Inca o data multumesc pentru raspuns si sa mai stii ca inca nu a ajuns cartea cu retetele lui Pastorel.La revedere!
    27 Ianuarie 2012 13:36
    Eugen_Ionut_1998 a răspuns (pentru whitehair):
    Sunt maricica din pascani te-rog daca ai primit reteta de cascaval de la prietenul tau baci din marginea sibiului de la rasini terog daca vrei damio si mie ...multumesc
    29 Ianuarie 2012 15:36
    whitehair explică (pentru Eugen_Ionut_1998):
    Buna Maricica, nu numai ca mi a dat reteta, dar am si asistat la preparare.In mare ar cam trebui urmatoarele
    una bucata stana la munte cu cat mai multe oi
    cas de oaie proaspat
    coaja de brad,nu molid,atentie
    un foc molcom de lemn uscat
    un cazan de arama in care pui casul proaspat
    cazanul sa fie caldut cand pui casul
    una bucata barbat zdravan care sa mestece bine
    se amesteca continuu pana cand casul se topeste si incepe sa se prinda de facalet
    si lasa ate
    se ia de pe foc si se pune in formele de coaja de brad
    se capacesc si se tin musai o saptamana asa
    se da jos din forme si se pune pe o polita la afumat cu fum de stejar atentie nu rasinoase
    se tine asa o luna
    nu se pune sare, amoniace si alte chimicale.
    destul de laborios iti trebuie cas de oaie nesarat, nu mai vechi de trei zile si cat mai mult
    si multa rabdare cand e la afumat ca sa nu il mananci inainte de a fi gata
    si mai e ceva si anume aerul de la munte
    Bafta!
    - Ascunde conversatia (2 răspunsuri)
  • 28 Februarie 2010 07:21
    Raspuns anonim:
    Cheag natural obtinut de la stomacul mieilor se gaseste la piata la tarani.
    Reteta de cascaval
    este obtinut din lapte de oaie, de vaca, bivolita sau din amestecul acestora prin coagulare cu cheag, oparirea casului si fermentarea.
    Procesul este mult prea complex, am gasit o reteta de preparare in casa
    CASCAVAL DE CASA

    1 kg branza de vaci
    2 oua batute bine
    1 litru lapte fiert (fierbinte)
    1 lingurita amoniac
    1 pachet margarina (250 g)
    1 felie branza de oi sarata

    Se pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa, amoniac, sare si ouale batute. Totul se pune peste margarina topita, se pun la foc si se amesteca continu sa nu se prinda.
    Se toarna intr-o cratita in care s-a pus un celofan uns si se lasa la rece.

  • 20 Mai 2010 14:20
    Raspuns anonim:
    Eu cred ca nu putem gasi asa ceva!