| AmyAmaLyAAA a întrebat:

HEY, TPU! cine-mi da si mie o reteta de clatite?

funda!

Răspuns Câştigător
| FunnyLoOVe a răspuns:

Uite aici o reteta:

Ingrediente
200 g faina,
3 oua,
300 ml lapte,
300 ml sifon sau bere,
1/4 lingurita de sare,
200 g ulei,
2 pliculete zahar vanilat,
250 g dulceata sau gem la alegere,

Mod de preparare
Ouale, faina, laptele, zaharul vanilat, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece. Se scoate si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tagaii. Tigaia se pune la foc scazut si peste foaia formata se toarna 2 lingurite de ulei, clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, se lasa sa se prajeasca. Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Foile de clatite se ung apoi cu gem sau duceata si se ruleaza.

Clatite cu ciocolata

Ingredinete reteta : faina, oua, lapte, sare, ulei, ciocolata, nuci,

Pentru iubitorii de dulciuri, un desert nepretentios, dar delicios, imbracat in ciocolata... pur si simplu ti se topeste in gura!

Ingrediente: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, 200 g ciocolata menaj, 50 – 60 g miez de nuca.

Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Ciocolata menaj se pune intr-o craticioara la topit amestecandu-se continuu. Intre timp se marunteste cu cutitul miezul de nuca si se prajeste putin intr-o cratita joasa. Se incorporeaza nuca tocata in ciocolata si cu acest amestec se umplu clatitele, se impacheteaza in patru si se servesc calde. In loc de ciocolata menaj se mai poate folosi si Finetti.

Pofta buna!

8 răspunsuri:
| CARMENCITA a răspuns:

Se pun 2 oua in castron,se pune faina si se amesteca cu telul, se pune lapte, iar faina amestecand sa nu se faca cocoloase.Eu pun lapte si apa minerala, se pot face si doar cu lapte sau doar cu faina. Daca fac putina compozitie pun un ou.Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire.Ca sa nu se lipeasca clatitele de tigaie se pune o lingurita sau un pic de ulei in compozitie si nu se pune zahar nici macar vanilat.Se incinge o tigaie cu ulei, cand s-a incins uleiul se toarna intr-o cana uscata.Se pune din compozitie in tigaie cu polonicul miscand tigaia sa se intinda compozitia pe toata suprafata tigaii.Se intoarce clatita.La urmatoarea clatita pui in tigaie din uleiul din cana pentru ca tigaia sa fie unsa cu ulei apoi il pui la loc in cana si tot asa.Depinde si de tigaie.Se pot umple cu gem.Eu am facut umplute cu pasta de branza cu marar si smantana si mi-au placut.Cu pasta de branza mai sarata mi-au placut mai mult decat cu branza de vaci.

| aaaaaaa1 a răspuns:

2 oua sau 3
1 cana g faina
1-1 1/2 cani lapte si/sau apa minerala (sifon)
1 zahar vanilat
un praf sare
25 ml ulei

1.Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.
2.Se incinge o tigaie (daca aveti tigaie de teflon o recomand) si se unge cu ulei. Se toarna amestecul cu polonicul in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform
3.Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.

Sugestii

Se pot servi cu:

- crema de ciocolata si inghetata de vanilie,

- banane si crema de ciocolata

- gem sau dulceata

- miere si nuci

- branza de vaci cu stafide, etc

| DoarOana a răspuns:

Buna Ana99ana,
Ingrediente:

(pentru. 10 clatite)
250 ml lapte
3 oua
60 g unt sau margarina
125 g faina
20 g zahar
arome
(lamaie, rom, portocala, vanilie etc. )
Preparare:

Punem la incalzit laptele cu untul astfel incat untul sa se topeasca dar laptele sa nu dea in clocot. Se lasa la racit si intre timp amestecam celelalte ingrediente... se freaca ouale cu zaharul se adauga faina si amestecam bine cu un tel, punem aromele, varsam laptele caldut dar nu fierbinte si amestecam incetisor pana obtinem un amestec omogen.

Punem o tigaie anti-adeziva, o ungem cu ulei si lasam la incins... luam cu un polonic din compozitie si varsam cam 3/4 in tigaia incinsa si apoi cu miscari circulare intindem aluatul in tigaie si lasam pana se rumeneste, apoi cand incepe clatita sa se desprinda de pe vas o intoarcem sa se coaca si pe partea cealalta.
(sursa si imagini pe:http://www.reteteculinare.ro/reteta_saptamanii/159-clatite/)
Pa, pa

| diana_3226 a răspuns:

Lapte, oua, faina-batute bine
apoi pui cate un pic in tigaia unsa foarte putin cu ulei si le coci

bon apettit:*

funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai... iei 2 oua si le spargi intr-un castron, le bati f bine pana cand se face o spuna, pe urma pui 4 cani de apa, o esenta de vanilie, un praf de sare si amesteci, apoi pui faina pana cand se ingroasa.
Pui o tigaie la incalzit. pui ulei si dai drumul la clatite! happy
Succes!
Sper ca te-am ajutat
Pa, pa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ataci

| ღArySოﺁℓεღ a răspuns:

Hey am o reteta cu CLATITE JAPONEZE:
200gr faina (eu am pus 150)
4 oua
1 lingurita praf copt stins in apa
2 linguri miere
100 gr zahar
4 linguri apa

Se bat foarte bine ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina treptat avand grija sa nu faca cocoloase, apoi mierea si la final praful de copt stins in apa.
Se mixeaza bine si se da la frigider cca 30 min.

Se pune compozitie cu plonicul intr-o tigaie de tefon. Cand fac borboroace le intoarceti rapid ca se ard din cauza mierii.
E foatre bun!

| Bijuterii1 a răspuns:

O reteta de clatite delicioasa gasesti si aici: http://www.oreteta.ro/
http://www.oreteta.ro/retete/reteta-clatite/

Întrebări similare