Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2758833intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Sep
SATI 328.606AFISARI
163.188VIZITE
142.797V. UNICI
23 Martie 2009
elena intreaba:

Stiti cum se conserva leurda? Ce mancaruri se poate face cu ea?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    23 Martie 2009 19:22
    psiholoaga a răspuns:

    De conservat nu ma prea pricep, cred ca prin oparire, ca spanacul si stevia. Mancaruri facea bunica mea salata de leurda: o tai marunt, pui oua fierte tari si taiate cuburi, zeama de lamaie si maioneza. Si am mai mancat undeva ciorba de leurda, cu ceapa si morcov calite, apa pusa la fiert, adaugi frunzele de leurda maruntite putin. Si dregi cu smantana amestecata cu un galbenus. Eventual mujdei si otet la masa. Immm... Nu mai stiu, nu prea imi place leurda.

  • 15 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 4 Aprilie 2009 00:04
    elena explică:
    Imi cer mii de scuze pentru greseala... ce mancaruri "SE POT" face cu ea ...ma aplec cu umilinta, in fata cititorilor TPU, pentru aceasta mare gafa...
  • 23 Martie 2009 19:20
    mlm a răspuns:
    Eu o congelez sau fac sos cu ea pentru diferite fripturi, peste.De obicei eu fac salata cu ea, mai prepar carnati de casa cu leurda sau paste cu sos de leurda sint foarte bune.
  • 24 Martie 2009 16:52
    sidy a răspuns:
    Eu fac ciorba de leurda( de post sau nu )leurda fiarta-n lapte ( ca si spanacul) si salata de leurda simpla sau in amestec cu alte legume.
    Este delicioasa si foarte sanatoasa.
    Leurda se opareste in apa cu sare, se scurge apoi si se pune in pungi care se dau la congelator( asa o congelez eu)
  • 23 Martie 2009 20:51
    mira a răspuns:
    De foarte multi ani consum leurda care are avatajul ca a crescut in padure si nu a inmagazinat chimicale. O tratez ca pe salata verde, adica o toc putin, adaug ridichi, ceapa verde, sare, suc de lamaie si un varf de cutit de zahar ca sa-i rafinez gustul.Trebuie consumata toata la aceeasi masa, altfel se iuteste. Uneori fac omleta:calesc usor 2 legaturi de leurda putin tocata, torn deasupra cateva oua batute bine, adaug sare si o unda de coriandru pisat pentru aroma(un varf de cutit). De Pasti o toc in drobul de miel sau de pui.Se poate folosi si la placinta cu carne si ficat preparata cu foi cumparate.Lucrez dupa inspiratie.Conservarea cred ca este mai pretentioasa.Se poate incerca, dar cu cantitati mici, un borcan, doua.Congelarea este mai simpla. Mira
  • 23 Martie 2009 19:01
    assiris a răspuns:
    Daca vei intra aici o sa gasesti o sumedenie de materiale pe aceasta tema. Personal o folosesc la fel cu usturoiul (au cam acelasi gust) la salate.
    http://www.google.ro/search?hl=ro&q=leurda&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=
  • 23 Martie 2009 21:58
    auran a răspuns:
    Eu fac numai salata din ea.
  • 24 Martie 2009 16:01
    cely a răspuns:
    Salata de leorda, sau ca adaos la alte salate cum ar ficu ceapa oua ardei. Gatita nu da gust bun. E foarte sanatoasa
  • 3 Aprilie 2009 19:47
    Raspuns anonim:
    Se adauga la salata verde.
  • 9 Aprilie 2009 22:20
    Raspuns anonim:
    Se conserva f simplu...se opareste se pune in pungi si apoi in congelator. O pregatesc ca spanacul, fac ciorba, salata... e f buna.
  • 13 Aprilie 2009 11:10
    Raspuns anonim:
    Se conserva astfel se fierbe cu sare se scurge de apa si se congeleaza
  • 20 Aprilie 2009 16:31
    Raspuns anonim:
    Eu o congelez in pungi de 0.5 kg
  • 14 Ianuarie 2010 16:14
    Raspuns anonim:
    Mai bine ai grija la gramatica! Mancaruri se fac, nu se FACE!
  • 7 Aprilie 2010 13:43
    Raspuns anonim:
    Sotia azi mi-a facut peste la rola cu leurda: macrou lasat un pic cu condiment la rece, dupa care in tava a taiat nu tare marunt leurda, a pus bucatile din peste deasupra leurdei si morcov cu ceapa care au fost preventiv calite cu suc de rosii a turnat deasupra si le-a dat la rola. Am fost foarte surprins si de gustul leurdei...
  • 8 Aprilie 2011 11:14
    unomulet a răspuns:
    Elena draga, leurda se poate congela in pungi cat de micute doresti, la congelator, inainte insa o speli cu apa rece, o lasi sa se zvante si apoi asezi foile unele peste altele in pungulite. Fiarta in apa cu sare isi pierde 80% din calitati, si asa, prin congelare se pierd multe calitati, daca o mai si fierbi...Parerea mea, iertare daca am suparat pe vreun omulet.
  • 22 Aprilie 2012 22:48
    Chirilov_Dorina_1953 a răspuns:
    nu stiu vreau sa-mi spuneti si mie cum conserv aceasta planta si eventual cum o pot gatii