Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2740192intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
28 Aug
SATI 275.234AFISARI
126.882VIZITE
110.523V. UNICI
7 Ianuarie 2011
Emiluca intreaba:

Sunca de casa cu boia, usturoi, etc. cum se face?



Am cumparat porcul ca tot romanul, am incercat sa dau gust suncii la afumatoare dar nu a mers. Acum doresc sa o fac cu boia, usturoi, dar mai mult nu stiu.



Ma poate ajuta cineva cu o reteta va rog?





Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    7 Ianuarie 2011 07:02
    onasis1961 a răspuns:

    Sunca in primul rand se tine cel putin 21 de zile cu multa sare, nu te teme ca v-a iesi foarte sarata pentru ca i-si ia cata este nevoie. Dupa acest timp, o speli cu apa rece si o dai la fum clad 1-2zile sau 3-4 zile la fum rece.
    Alta metoda este cea cu bait(saramura)dupa ce a-i sarat bine sunca o tii 3-4 zile, dupa care pregatesi baitu. Pui pe foc 1L de apa cu 2 linguri de sare si condimente-foi de dafin, piper boabe, piper macinat, cimbru uscat si ce i-ti mai place.Cand a dat primul clocot pui 1L de vin rosu parfumat(ananas, tamaioasa, busuioaca, etc) si usturoi pisat cum doresti sa aiba gustul.Cand baitul aproape s-a racit se pune peste sunca si se acopera cu un capac, din 2 in 2zile se umbla si se rotesc suncile cele de sus jos.La 10 zile se scot se clatesc in baitul din vasul in care au stat se lasa 1 zi la scurs si apoi ori le dai la fum, ori prin boia dulce sau iute dupa preferita. Pofta Buna!

  • 1 răspuns RSS raspunsuri)