Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173764intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
27 Oct
SATI 288.475AFISARI
186.891VIZITE
170.981V. UNICI

Cum se joaca Monopoly?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Obiectiv: Obiectivul jocului este de a devein cel mai bogat jucator prin cumpararea, inchirierea si vanzarea proprietatilor.

  Echipament: Echipamentul este alcatuit dintr-o table, doua zaruri, pioni, 32 case si 12 hoteluri. Mai exista carti "Chance" si "Community Chest", carti "Tittle Deed" pentu fiecare proprietate si banii jocului.

  Pregatire: Puneti tabla de joc pe o masa si aseaza cartie "Chance" si "Community Chest" cu fata in jos pe spatiul destinat lor, pe tabla de joc. Fiecare jucator isi alege un pion pentru a-l reprezenta in timpul calatoriei in jurul tablei de joc.
  Fiecare jucator primeste $1500 astfel: 2 bancnote - $500, $100 si $50; 6 bancnote - $20; % bancnote - $10, $5 si $1. Toti banii ramasi si echipamentul ramas apartin bancii.

  Bancherul: Selectati ca bancher un jucator care ar fi un bun vanzator la licitatie. Daca bancherul este de asemenea si jucator trebuie sa isi pastreze banii sai separat de cei ai bancii. Cand joaca mai mult de 5 persoane, un jucator v-a juca doar ca bancher si vanzator la licitatie.

  Banca: In afara de banii bancii, banca mai detine caritle „Tittle Deed", casele si hotelurile ce urmeaza sa fie achizitionate si folosite de jucatori. Banca plateste salariile si bonusurile. Vine si liciteaza proprietati si inmaneaza cartile „Tittle Deed". Vine case si hoteluri jucatorilor si imprumuta bani cand este necesar, pe ipoteca.
  Banca strange toate taxele, amenzile, chirile si rentele, si pretul tuturor proprietatilor pe care le vinde sau le liciteaza.
  Banca nu da niciodata faliment. Daca ramane fara bani, ea poate emite bonuri de valoare (hartie scrisa de mana)
  Jocul: Incepand cu bancherul, fiecare jucator la rand arunca cu zarurile. Jucatorul cu totalul cel mai mare incepe jocul. Puneti pionul pe coltul tablei marcat cu „GO", arunca zarurile si muta pionul in directia sagetii peste atatea spatii cat ai aruncat cu zarul. Dupa ce ti-ai terminat jocul, vine randul celui din stanga ta. Pionii raman pe spatiile ocupate si pleaca din ...

 • 11 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • Raspuns utilizator suspendat
 • Raspuns utilizator suspendat
 • a răspuns:
  Reguli oficiale ale jocului Monopoly

  TELUL JOCULUI

  Telul jocului Monopoly este de a deveni cel mai bogat jucator prin cumpararea, inchirierea si vanzarea proprietatilor imobiliare.

  ECHIPAMENT

  O tabla de joc, 2 zaruri, figurine, 32 casute si 12 hoteluri. Jocul are 16 carti de Noroc (Chance) si 16 carti ale Comunitatii (Community Chest), 28 de carti Titluri de Proprietate (cate una pentru fiecare proprietate) si banii jocului.

  PREGATIRE

  Asezati tabla de joc pe masa si cartile de Noroc si ale Comunitatii cu fata in jos in spatiile speciale. Fiecare jucator alege o figurina care sa il reprezinte in timpul "calatoriei" in jurul tablei.

  Fiecarui jucator i se dau $1500 impartiti in felul urmator:

  2 bancnote de $500, 2 bancnote de $100, 2 bancnote de $50, 6 bancnote de $20, 5 bancnote de $10, 5 bancnote de $5 si 5 bancnote de $1.
  Toti banii ramasi si echipamentul stau in Banca.


  BANCHERUL

  Bancherul este selectat de ceilalti jucatori. Va trebui sa fie cineva care sa poata conduce si licitatiile. Poate participa la joc dar in cazul acesta fondurile sale ca jucator vor fi separate de cele ale Bancii.

  Daca sunt mai mult de 5 jucatori Bancherul poate alege sa participe doar in aceasta calitate (nu sa fie si jucator).

  BANCA

  In afara de bani, Banca detine si Titlurile de Proprietate, casele si hotelurile inainte de a fi cumparate de jucatori. Plateste salarii si bonusuri. Vinde si scoate la licitatie proprietati si acorda cardurile respective cu Titlurile de Proprietate cumparate de un jucator, vinde casele si hotelurile si imprumuta bani pentru ipoteci. Colecteaza taxele, amenzile, imprumuturile si dobanda precum si sumele platite pentru toate proprietatile vandute si scoase la licitatie. Banca nu poate da faliment. In cazul in care Banca ramane fara bani, Bancherul poate emite bani, oricati sunt necesari, scriind pe orice bucata de hartie.

  JOCUL

  Incepand cu Bancherul, fiecare jucator arunca zarurile. Jucatorul cu cel mai mare scor...

 • a răspuns:
  Dai cu zaru si cate numere sunt pe ea mergi cu pionul tau si tot asa fundita pls
 • Raspuns utilizator suspendat
 • Raspuns anonim:
  Eu stiu. Iti spun?
 • Raspuns anonim:
  TELUL JOCULUI:Telul jocului Monopoly este de a deveni cel mai bogat jucator prin cumpararea, inchirierea si vanzarea proprietatilor imobiliare.
  ECHIPAMENT:O tabla de joc, 2 zaruri, figurine, 32 casute si 12 hoteluri. Jocul are 16 carti de Noroc (Chance) si 16 carti ale Comunitatii (Community Chest), 28 de carti Titluri de Proprietate (cate una pentru fiecare proprietate) si banii jocului.
  PREGATIRE:Asezati tabla de joc pe masa si cartile de Noroc si ale Comunitatii cu fata in jos in spatiile speciale. Fiecare jucator alege o figurina care sa il reprezinte in timpul "calatoriei" in jurul tablei.Fiecarui jucator i se dau $1500 impartiti in felul urmator: 2 bancnote de $500, 2 bancnote de $100, 2 bancnote de $50, 6 bancnote de $20, 5 bancnote de $10, 5bancnote de $5 si 5 bancnote de $1.Toti banii ramasi si echipamentul stau in Banca.
  BANCHERUL:Bancherul este selectat de ceilalti jucatori. Va trebui sa fie cineva care sa poata conduce si licitatiile. Poate participa la joc dar in cazul acesta fondurile sale ca jucator vor fi separate de cele ale Bancii. Daca sunt mai mult de 5 jucatori Bancherul poate alege sa participe doar in aceasta calitate (nu sa fie si jucator).
  BANCA:In afara de bani, Banca detine si Titlurile de Proprietate, casele si hotelurile inainte de a fi cumparate de jucatori. Plateste salarii si bonusuri. Vinde si scoate la licitatie proprietati si acorda cardurile respective cu Titlurile de Proprietate cumparate de un jucator, vinde casele si hotelurile si imprumuta bani pentru ipoteci. Colecteaza taxele, amenzile, imprumuturile si dobanda precum si sumele platite pentru toate proprietatile vandute si scoase la licitatie. Banca nu poate da faliment. In cazul in care Banca ramane fara bani, Bancherul poate emite bani, oricati sunt necesari, scriind pe orice bucata de hartie.
  JOCUL:Incepand cu Bancherul, fiecare jucator arunca zarurile. Jucatorul cu cel mai mare scor incepe jocul. Figurinele sunt asezate pe casuta marcata "GO" (Start) si, dupa...

 • Raspuns anonim:
  Cu case
 • a răspuns:
  Citind instructiunile
 • a răspuns:

  Am si eu o intrebare
  legata tot de Monopoly
  atunci cand doresti sa iti asezi o casa pe proprietatea tea trebuie sa te afli neaparat pe aceea proprietate sau te poti afla pe ori care alta proprietate...
  Astept raspunsuri...MS:*

  a răspuns (pentru Tania_6364):
  Nu conteaza poti sa fii pe oricare propietate de ex

  Esti pe Pantelimon iar tu vrei sa iti pui o casa pe Bdul Primaverii poti deci nu trebuie neaparat sa fii pe propietatea respectiva.
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)