| Doctorfishadi a întrebat:

Aici aveti posibilitatea sa ma intrebati orice despre un acvariu:de la amenajare,populare cu vietuitoare,pesti, intretinere, pana la preturi si costurile implicate in intretinere.In limita posibilului voi incerca sa dau o mana de ajutor acvaristicii in romania.Ideea mi-a venit cautand intrebari fara raspunsuri din categoria acvaristica pe tpu.De ce sa caut intrebari cand putem sa le reunim aici pe toate.Ps:intrebarea care ma va impresiona va primi FUNDA! Multumesc si hai cu intrebarile.

9 răspunsuri:
| Doctorfishadi explică:

Salut Andrei! Cel mai scump peste de apa dulce din lume care il gasesti si in Romania in general este discus, provine din America deS, bazinul fluviului Amazon avand ca nume stiintific symphysodon discus, supranumit regele acvariului de apa dulce. Exemplarele superbe ajunse la marime maxima(25-28cm)costa inte 700 si 800lei, iar o pereche formata inre 1000-1500lei,intretinerea lor este considerata scumpa si complicata pana si de cei mai avansati in domeniu.Pe locul doi ar fi frontosa (cyphotilapia frontosa)o ciclida africana de talie mare ce provine din lacul Tanganiyka, Africa.In functie de marime si varietate, un exemplar adult de 30 cm are un pret respectabil cuprins intre (200-600lei).
Daca mai ai intrebari, nu ezita!

| Andrei_Lucian_1975 a răspuns (pentru Doctorfishadi):

Cu toate ca e deja foarte tarziu, intrebarea fiind pusa cu mult timp in urma, tin sa va anunt ca la acea vreme NU aveati deloc dreptate... discusul e deja de mult un peste mai mult decat ieftin si nu e deloc greu si nici scump de intretinut.In ro. exista 4 exemplare de Arowana care valoreaza putin peste 1200 euro fiecare. Va invit sa vedeti unul din exemplare!

| Doctorfishadi explică (pentru Andrei_Lucian_1975):

Arowana dragonul atinge 100 cm sa ii cumparati dvs happy.

Daca creste doar 100 cm.----sigur nu am motive sa-l cumpar! Prefer sa-l cresc de mic...inca de la 4-5 cm,----si sa creasca cat poate, dar sub privirile mele!

PS: ca un mic pont-Nu este cel mai scump peste si nu este considerat peste de acvariu de multe ori.Are nevoie de un bazin mare minim de 600-1000 litrii sa se dezvolte, asta inseamna un acvariu cam de 2.5 m lungimme si 60 cm latime pentru un exemplar de 60 cm, pentru unul mai mare va fi nevoie de si mai mult spatiu. Discus este regele acvariului cu apa dulce, o pereche formata poate ajunge la preturi 1000 E, arowana il cumperi cu cateva sute de lei la o lungime de cativa cm ca pui nu este un peste scump...mi se pare ca 300 e costa unul pe la 50 cm, deci fa diferenta intre preturiwinking.Am uitat sa mentionez ca am 12 ani experienta cu pestii de acvariu.

Va multumesc pentru interventie, informandu-va ca nu sunt pe aici ca sa intru in polemici cu absolut nimeni.In ceia ce priveste vechimea dv. de 12 ani...mi-a facut ceva riduri simtindu-ma bucuros, daca va uitati la anul 1975, credeti-ma ca stiu ce spun, vechimea mea fiind probabil putin mai mare decat varsta dumneavoastra! Cu tot respectul va invit la o ceasca de cafea si sa vizionati cateva preturi reale:http://www.siteullupeste.ro/......0-de-euro/

Ati fondat Siteu lu' peste?

Este foarte devreme chiar, m-am imbolavit foarte grav cam de cand am raspuns abia acum m-am mai insanatosit pana acum am stat in spital...Sunt nascut in 95 deci aveti dreptate la experienta, detin acvarii de la 7 ani, eu mi le ingrijeam singur de la aceasta varsta happy.

| Andrei_Lucian_1975 a răspuns:

Care ar fi cel mai scump peste de acvariu cu apa dulce care poate fi gasit in Romania?