Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2755930intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
16 Sep
SATI 255.754AFISARI
131.943VIZITE
118.908V. UNICI
13 Mai 2009
Anonim intreaba:

Cate tipuri de bere exista in lume? Nu ma refer la marci, doar la tipuri.



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 13 Mai 2009 10:15
    auran a răspuns:
    Ar mai fi asa numita bere de iarna "Winter Beer"

    Winter Beer (Bere de iarna) este tipul de bere care isi face aparitia de la sfarsitul lui octobrie pana in martie. Bere de iarna este numita si berea de sarbatori deaorece se obisnuieste sa fie preparata pentru a fi consumata in aceasta perioada a anului.

    Este bine de stiut ca berea mai sus amintita nu este o inventie moderna, o gaselnita a oamenilor din marketingul de azi. In perioana europei pagane era preparata o bere pentru celebrarea solstitiului de iarna. Din cauza ca deja era mai frig se prefa ca berea sa contina mai mult alcool decat berea consumata vara. Mai tarziu, manastirile in care era fabricata berea au creat un anume tip de bere pentru pelerinii prezenti la celebrarea Craciunului.
  • 13 Mai 2009 14:11
    covexrobu a răspuns:
    Sunt de fapt 3 tipuri de bere dupa cum stiu eu. Am vazut de curand la tv. Este berea blonda si cea neagra. Cea blonda se imparte in 2 tipuri : lager si cea obisnuita(nu mai stiu cum se numeste exact sad ) diferenta consta ca una are drojdie in componenta iar cealalta nu are drojdie si fermenteaza mai greu. Au aratat la TV ca la un bar din belgia se produce berea fara drojdie si cel care o producea a aratat un tip de bere dintr-un butoi de stejar care a stat acolo 3 ani si zicea ca mai trebuie sa stea inca 1 an si inca putin.
  • 13 Mai 2009 07:45
    vladimir23 a răspuns:
    Din cate stiu sunt 2 tipuri de bere neagra si cea obisnuita dar am mai aflat:
    Tipurile de bere


    Deja s-a creat un stereotip bine definit pentru băutura numită „bere".

    Prin bere înţelegem o băutură alcoolică fabricată din malţ, drojdie şi apă. Dar ce reprezintă malţul? Pentru pregătirea acestuia, gramineele originare se pun la încolţit, se mărunţesc, iar apoi se prepară o infuzie. Pentru prima dată, întâlnim menţiuni despre prepararea băuturii ce corespunde descrierii berii într-un tabel mesopotamian ce datează din anul 7000 î. e. n. Acolo este descrisă reţeta „vinului din cereale". Totuşi, nu este posibil de a spune cu exactitate unde este patria berii şi ce produs a fabricat omul mai întâi – berea sau pâinea. Locuitorii Mesopotamiei şi ai Egiptului au fost primii care au folosit procesul de pregătire a malţului din cereale.

    Monahii galezi au fost cei care pentru prima dată au adăugat în bere hamei. La început, cuvintele „bere" şi „ale" se foloseau pentru definirea a două băuturi diferite – „bere" era băutura în care, spre deosebire de „ale", se adăuga întotdeauna hamei. Treptat, producătorii de bere au început să adauge hamei în toate tipurile, iar cuvântul „bere" a început să se folosească pentru a defini berea ca o categorie de produs, incluzând doua mari sub categorii – „ale" şi „lager".
    Berea de tip „ale" se fabrică prin metoda anglo-americană de fermentare a drojdiei în straturile superioare, la temperatura camerei.
    „Ale" include un şir vast de stiluri de bere, cum ar „Bitter", „Porter", „Stout", „Barley Wine", „Trappist", „Lambic" şi „Alt".

    „Bitter" (Amară)
    Din acest grup fac parte câteva tipuri de bere, având culori de la galben deschis până la maro deschis. Toate tipurile sunt seci, cu un gust amar bine pronunţat. Sunt cunoscute ca sorturi de bere îmbuteliate în sticlă. Pentru pregătirea lor se foloseşte...
  • 13 Mai 2009 20:59
    Raspuns anonim:
    Bună.
    Berea blondă: clasică, fără alcool, cu gust fin de lămâie (recomandat fetelor) și cea neagră.
    Pa, pa.
  • 11 Mai 2010 17:46
    Raspuns anonim:
    20000
  • 11 Decembrie 2010 17:08
    Raspuns anonim:
    2
  • 13 Decembrie 2010 19:56
    Raspuns anonim:
    Nu stiu deastea