Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2984663intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
28 Aug
SATI 254.640AFISARI
112.961VIZITE
100.293V. UNICI

Ce acte iti trebuie pentru ati deschide o firma si cam cati bani iti trebuie sa o deschizi si ce benifici ai daca ai un asociat pe firma respectiva?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Daca te gandesti la o mica afacere, eu iti propun sa te autorizezi ca PFA(persoana fizica autorizata), deoarece este mai simplu totul. Taxele se vor ridica aproximativ la 200 ron, nu ai nevoie de capital social, iar contabilitatea se face in partida simpla, deci nu esti obligat sa angajezi contabil.Impozitarea se face anual, cei 16% se aplica la venitul estimat pentru intregul an, urmind ca in anul urmator sa se regularizeze fie platesti o diferenta, fie iti este restituita suma achitata in plus. Nu poti angaja personal cu forme legale dar vei lucra singur, indirect ajutat de cine vrei. Daca iti faci un contract de asigurat vei avea si vechime.Te adresezi Primariei pe raza careia locuiesti.In vederea autorizarii ai nevoie de urmatoarele documente:
  -rezervarea disponibilitatii denumirii(la Registrul Comertului),
  -cazier fiscal
  -cazier judiciar
  -actul de identitate
  -copie contract locuinta
  -certificat medical pentru persoane fizice
  -copii ale documentelor care atesta calificarea in domeniu
  -dovada de achitare a taxelor(taxa pentru. disponibilitatea denumirii la REG.COM,taxa de autorizare, taxa pentru. emiterea certificatului de inregistrare la Reg.Com)
  Subliniez ca un PFA poate elibera facturi si documente cu regim special daca vreun client o cere.Pentru inceput ar fi bine sa mergi pe PFA, iar in functie de rezultate poti oricind sa devii un SRL. Daca un PFA nu e ceea ce-ti doresti atunci poti sa infiintezi o Asociatie Familiala sau un SRL.Ca un sfat personal iti recomand sa investesti la inceput cit mai putin, pina cind te dezvolti si consideri ca afacerea renteaza.Aranjamentele florale sunt produsul unei florarii deci trebuie sa alegi ca activitate :FLORARIE sau MAGAZIN DE FLORI.

 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
 • a răspuns:
  Ca sa-ti faci o firma(S.R.L.)ar fi sa te ajute un jurist sau contabil.Trebuie sa depui un dosar la Registrul Comertului.Ai nevoie de:certificat inmatriculare, dovada rezervare nume societate, dovada act de spatiu, cazier fiscal, etc.Eu as apela la cineva sa ma ajute.Costurile ar fi cam 1000 Roni.Capitalul social minim e 200 Roni.Depinde ce afacere vrei sa faci.Trebuie sa-ti faci un plan al afacerii, ce costuri vei avea la inceput, costuri lunare si ce profit crezi ca ai putea avea.Si eu vreau sa-mi fac o afacere si ma gandesc sa-mi caut o asociata.Cu un asociat poti discuta despre cum sa faceti ca firma sa aiba succes, ai mai mult timp liber, dar trebuie sa imparti castigul sau se poate si sa-i oferi doar un procent(depinde ce aduce asociatul in firma sau cu cati bani contribuie).Ai grija sa fie o persoana de incredere.Am lucrat la o firma unde sefa mea o fura pe asociata ei ceea ce eu nici nu m-as gandi.Ce firma vrei sa-ti faci? Am vazut ca ai poza de la profilul meu.Si acum am floarea.A inflorit.
  explică (pentru CARMENCITA):
  Pai nu stiu ce firma vreau sa-mi fac dar ma gandesc la un srltongue
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • a răspuns:
  Tot ce pot sa zic e ca asociatul e ca paiul in c. daca faci ceva fa singur sfatul meu!
 • a răspuns:
  Vreau sa imi fac asociatie fanuluara cu trebuie sa procedez
 • Buna as putea sani descid o mica firma de reparati drusbe se poate fara diploma sa ma ajute cineva mersi: mult