Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172412intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
23 Oct
SATI 310.669AFISARI
194.134VIZITE
175.292V. UNICI

Cine imi zice informati(curiozitati) despre meduze, caracatite, pesti si tot felul de din astea... FUNDA!Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Meduzele, actiniile si hidrele apartin aceleasi grupe de animale numite celenterate. Sunt animale foarte simple. Toate traiesc in apa, marea majoritate - in apa de mare. Au un ciclu de viata bizar, care cuprinde doua forme diferite: polip si meduza.

  Meduzele ca toate celenteratele, prezinta doua straturi de celule: unul exterior, de protectie, si unul interior, care delimiteaza stomacul. Intre cele doua straturi se gaseste mezogliea. Aceasta constituie cea mai mare parte a animalului. Diametrul meduzelor poate fi de cativa milimetri sau poate atinge un metru.

  Meduzele sunt carnivore, adica se hranesc cu alte animale. In jurul gurii au tentacule. Cu acestea, ele prind prada si o duc la gura. Tentaculele prezinta niste celule specializate, numite nematocisti. Unele dintre acestea inteapa si paralizeaza prada; altele sunt lipicioase si o retin.

  Actiniile sunt viu colorate si au aspectul unor flori crescute pe fundul marii. Diametrul lor variaza de la cativa militimetri pana la aproape un metru. Actiniile stau fixate pe pietre dar se pot deplasa lent.

  Actinia este un polip. Ciclul ei de viata nu cuprinde si stadiul de meduza. Dintr-o actinie cresc alte mici actinii, numite muguri, care uneori se desprind de mama. Uneori, actiniile se divid in doua jumatati care se separa.

  Ca si meduzele, actiniile au tentacule cu nematocisti. Cand prada ajunge in apropiere, este paralizata. Nematocistii lipiciosi o retin. Apoi prada este inghitita.

  Corali
  Nume comun pentru membrii unei clase mari de nevertebrate marine caracterizate prin un schelet alcatuit dintr-un strat protector din carbonat de calciu. Acest schelet se mai numeste si coral. Coralii sunt clasificati in doua subclase, bazate pe diferantele din simetria axiala. O clasa contine animale coloniale, cu opt tentacule, fiecare avand un schelet intern. Printre ele se gasesc si coralii bici, meduze si coralii rosii obisnuiesc sa il faca sa sclipeasca. Membrii celorlalte subclase de obicei au sase tentacule, sau multiplu de...

 • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  E atat de usor sa cauti cu manuta ta. Hai!
 • a răspuns:
  Uite aici ceva informatii culinare(n-ai specificat ce fel de informatii): http://www.ardei-iute.ro/despre/mancare/fructe-de-mare---stridi-homari-crabi-crevetimidii-caracatite-calamari-icre-alge.htm
  Poate ti se mai face si foame;)
  a răspuns (pentru Λndrei):
  Andreihateg laughing
  a răspuns (pentru Leocerba):
  Ce e? Ti se pare amuzant numele meu? laughing
  Andrei
  a răspuns (pentru Λndrei):
  Imi place cum i-ai asezonat informatiile pe platoaș.
  a răspuns (pentru Leocerba):
  Si nici macar nu mi-a dat Funda! Bai... laughing
  a răspuns (pentru Λndrei):
  Căznește-te si tu,ce naiba,starneste-ne admiratia, pune-ne pe ganduri, da-ne pe spate! mama ei de funda... laughing
  - Ascunde conversatia (5 răspunsuri)