| PufyRea a întrebat:

Propozitia subordonata din fraza : " Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii" este :
a)atributiva
b)predicativa
c)subiectiva

Dau funda! Urgent!

18 răspunsuri:
| xXWhisperOfLoveXx a răspuns:

Da uitati-va si voi oameni buni la intrebarile postate de mai jos, recente.Cred ca intrebarea asta s-a pus de 100 de ori

| VladConstantin20 a răspuns:

Bună!
Eu am pus predicativă. Alții zic că e subiectivă. Atributivă nu e în niciun caz.
Acum să așteptăm baremele. Eu am gândit că e inversiune și am zis „Dificultatea răsfoirii este ceea ce mă jenează" și am contras, a ieșit nume predicativ și am zis că e predicativă.
Acum să așteptăm...

| xXWhisperOfLoveXx a răspuns (pentru VladConstantin20):

Exact asa am scris si eu rolling on the floor...Tot asa am inversat si am facut si contragerea si mie asa mi-a iesit

| Narcis_Danut_1996 a răspuns (pentru xXWhisperOfLoveXx):

Si eu am inversat si cred ca e predicativa happy

| Blabla76 a răspuns (pentru VladConstantin20):

Asa am zis si eu laughing

| MaStErShOt a răspuns:

Dupa examen am intrebat-o pe profa de romana si a sub C) subiectiva! funda?

| Angelique a răspuns:

Eu am scris ca era subiectiva, dar poate fi si predicativa daca o pronunti cu o intonatie speciala...Bafta!:*

| βeĺBŷŷ a răspuns:

Subiectiva.FUNDA?

| kkkk a răspuns:

C..subiectiva..si profa de romana a zis kiss kiss

| LWikErR a răspuns:

C)subiectiva
eu am scris b)predicativasad
:*(((ne-a spus profa ca e c)

| silviutzu97 a răspuns:

Eu am pus predicativa pentru ca daca zici asa "Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza"... este=predicat nominal incomplet si atunci e predicativa....profa noastra a zis ca e interpretabila si pot fi ambele variantelaughing

| TeodorAm00 a răspuns:

Subiectiva.Funda? sigur ii

| Svlog a răspuns:

Eu zic ca e C. Subiectiva big grin

| ASTCRW a răspuns:

Hey! ..Eu am pus ''c.''..Sigura nu sunt..Am auzit foarte multe variante ca ar fi fost corect ''b.''.Vom astepta rezultatele..sau cel mai sigur...La ora 3 rezolvarile http://subiecte2012.edu.ro/2012/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/

| Anonim199707 a răspuns:

Era c)subiectiva :X

| SasukeSmK a răspuns:

"Ceea ce " este subiect, si cum intr-o subordonata subiectiva NU exista subiect, e predicativa

| Aly_AleXyss_1997 a răspuns:

Eu am scris C subiectiva multi colegi au scris la fel. sper sa fie bine ^_^

| Narcis_Danut_1996 a răspuns:

E predicativa toata ziua deci nu aveti ce sa ziceti rolling on the floor