Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3105697intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
MediaDOT.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
2 Mai
SATI 228.736AFISARI
117.538VIZITE
105.798V. UNICI

Ce este impozitul forfetar?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Impozitul forfetar este un impozit de suma fixa, ce poate fi aplicata indiferent pentru persoana fizica autorizata sau firma.
  Problema este doar una: daca esti persoana fizica platesti o suma pre-stabilita de fisc, indiferent ce venit ai, iar cheltuielile nu sunt deductibile.
  Cea ce se doreste acum, este sa se plateasca si impozit de profit si forfetar!
  Daca s-ar plati doar un impozit forfetar, atunci ar fi un balon de aer pentru firmele f mici, cu doar caiva angajati, ne mai fiind necesara angajarea unui contabil (ar fi suficienta doar evidenta primara). Daca nu, patronii acestor firme vor ramane si fara acei putini bani pe care le-au dus acasa pana acum, iar firmele se vor inchide f curind (nimeni nu-si asuma raspunderea conducerii unei firme fara sa-i ajunga macar atatia bani, cat plateste angajatilor! )
  Vom vede ce va fi varianta finala.
 • a răspuns:
  Consider ca este inca o struto-camila a guvernului POC-BOC.
  La adevarata evaziune nu umbla, ca are belele cu "aia grei". Cei mici trebuie impozitati mai mult... pacate amarate!
 • a răspuns:
  Din cate am inteles cei ce au firme ori cat de mic ar fi profitul sau incasarile firmei vor plati impozit ori o suma fixa ori 3% din incasari care din cele doua valori este mai mare
 • a răspuns:
  Impozitul forfetar se practica inainte de al doilea razboi mondial si doar in anii imediaapropiati.
  era un mod firesc de a impozita printrun quantum fix/minim in speta meseriile comertul si unele servicii care in genere se sustrageau de la plata unui impozit sau/si inspectorii financiari ( prin salarii) cheltuiau mai mult decat se incasa. Era si ramane o metoda cinstita de apercepe o taxa convenabila celor asupra carora este aplicata.
  Astazi insa Boc vine si face o potlogariemai mare ca el ( este maruntel, ca statura) si fara sa caute a aduna de la marii Hoti/Pungasi? evazioniosti sume foarte substantiale vine si pune in practica impozitarea forfetara( a presupusului beneficiu). Deci nu numai ca nu se vor mari incasarile la Buget, dar vor fi noi metode de evaziune fiscala iar mici intreprinzatori/meseriasi/comercianti ( comertul oricum este o specula legalizata arbitrar)vor fi pusi in situatia de a majora/ridica/mari preturile. Insa cei care au profituri mari ( in special cu firme capuse/fantoma care dispar)vor fi enorm de mult avantajatii
  despre practica impozitului forfetar este mult de vorbit, este in anumite domenii corecta si necesara, ba mai mult degreveaza peici intreprinzatori de costuri care nu ar trebui sa-i deranjeze, precum sunt actele contabile multiple si fara sens, contabili/raporturi periodice si chiar si dependenta de camera de comert/fisca/pierdere de timp si cautarea de subtilitati pentru a proceda la evaziune fiscala
  cam atat este suficient, doar nu sunteti din guvern sau in domeniu!
  Dee Dumnezeu bine tuturor!
  petru b./Cluj
 • a răspuns:
  Impozitul forfetar este o suma fixa ceruta de stat unei firme, indiferent de bilantul acesteia. Fie ca are profit sau declara pierdere, firma plateste periodic statului o suma fixa pentru simplul fapt ca este inregistrata si are activitate. (Stabilita initial la 6000 de lei/an)

  Are darul de a se comporta ca o taxa regresiva, pentru ca suma e importanta atunci cand firma merge pe pierdere, dar devine derizorie pe masura ce profitul unei firme creste.
  In teoria economica, este privit ca un impozit potrivit pentru un sistem fiscal usor.

  Numele ii vine de la frantuzescul forfait, iar in engleza acest impozit este denumit "lump-sum tax"

  Inca se mai discuta pe tema asta in parlament, sper totusi sa nu fie acceptata.
 • a răspuns:
  Un rahat care o sa ne ingreuneze vietile si mai mult. Impozit forfetat inseamna impozit in cota fixa indiferent de volumul profitului, cifrei de afaceri. Ce o sa se aplice la noi nu e un impozit forfetar si un prag minim de imozitare - pe scurt firmele vor plati impozit mai mare sau egal decat pragul stabilit ( 1600 eu pe an cred).
 • Raspuns anonim:
  Cum se calculeaza forfetarul