Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3114827intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Mai
SATI 238.148AFISARI
147.139VIZITE
134.431V. UNICI

Ce inseamna suspendarea cnf. art.242 al.1 pct.2 a unui proces in recurs si cand pot obtine o sentinta definitiva?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns Castigator si Recomandat de TPU
  a răspuns:

  In baza prevederilor aratate de dvs suspendarea se dispune pentru faptul ca nici una dintre partile din cauza nu au fost prezente la termenul cand s-a dispus suspendarea si nici nu au cerut judecarea in lipsa. Pentru continuarea judecatii trebuie ca oricare parte sa ceara repunerea pe rol, in cel mult un an de la data suspendarii (in cauzele civile) si cel mult 6 luni(in cauzele comerciale), platind si taxa judiciara de timbru. Daca nu se solicita repunerea pe rol in termenele aratate, cauza se perima si se da o hotarare de inchidere a dosarului. De obicei, in cazul de fata, cererea de repunere pe rol ar trebui sa o faca partea care a declarat recurs.

 • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Art. 242 alin. 1 pct. 2 din Codul de procedura civila : "Instanta va suspenda judecata daca nici una din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii "
  Deci motivul suspendarii judecatii a fost neprezentarea niciuneia dintre parti la judecarea recursului! Pricina se judeca in cazul in care, asa cum precizeaza alin. 2 al aceluiasi articol(242), " daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa "
  Pe forumul site-ului http://www.avocatnet.ro/ poti pune intrebarile tale la care poti obtine raspunsuri de la juristi! >> SA fii atent la TERMENUL suspendarii inlauntrul caruia, daca bine tin eu minte, se poate face o cerere de repunere pe rol. Se poate declara recurs chiar si impotriva Incheierii prin care s-a respins cererea de repunere pe rol a procesului
 • a răspuns:
  Acel proces trebuie sa se judece, iar daca a fost suspendat trebuie sa faci o cerere de repunere pe rol, apoi vei primi citatie si te vei prezenta la proces. Sentinta definitiva o cei putea avea daca in termen de 15 zile de la pronuntarea hotararii nu s-a facut apel sau recurs.
 • a răspuns:
 • a răspuns:
  Pai nu vei obtine nici o sentinta definitiva din cauza ca procesul a fost suspendat pentru neprezentarea partlor cf. art. 242 al. pc. 2 C.proc.civ. Tu acum Trebuie sa faci cerere de redeschidere pentru a reincepe judecata (cf. art. 245 pc. 2 din C.proc.civ.). Si dupa aceea instanta va da o sentinta.
  Si ia si nu lasa chestia asta deoarece se va perima intr-un an de zile, daca nu faci nimic.