Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172009intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Oct
SATI 236.681AFISARI
150.908VIZITE
138.756V. UNICI

Este adevarat ca persoanele cu handicap permanent sunt scutite de taxa de prima inmatriculare? Chiar daca nu au carnet de conducere?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns Castigator si Recomandat de TPU
  a răspuns:

  Legea nr. 448/2006 din 06/12/2006:
  Art. 24. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
  a) scutire de impozit pe veniturile din salarii;
  b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
  c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
  d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
  e) scutire de la plata taxei hoteliere."
  Codul fiscal spune
  "ART. 214^1 - Nivelul taxei speciale
  (1) Intra sub incidenta taxei speciale autoturismele si autovehiculele, inclusiv comerciale, cu exceptia celor special echipate pentru persoanele cu handicap."
  dar se specifica ca sunt scutite de la taxa:
  "b) autoturismele echipate si destinate conducerii de catre persoanele cu handicap fizic grav si accentuat, asa cum sunt definite aceste persoane in Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificarile si completarile ulterioare, si care poseda permis de conducere". Aceasta scutire se aplica doar pentru achizitionarea unui singur autoturism o data la 5 ani si atunci cand autoturismul este in proprietatea persoanei cu handicap.

  Mai multe poti sa citesti la adresa
  http://www.emaramures.ro/stiri/Stire.aspx?NewsID=10313

 • 12 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Pai, este si normal, nu? Nu poti sa ai un handicap permanent si sa-ti cumperi masina normala. Iti imaginezi cati ar profita de lege in acest fel?
 • a răspuns:
  Am impresia ca numai pentru automobile adaptate special pentru persoane cu handicap.
 • explică:
  Intre timp am aflat direct de la sursa raspunsul.
  nu se poate ceea ce vroiam eu sad. mai e insa doar o saptamana pana cand(cica) taxa de prima inmatriculare va reveni la un fel de normal...
 • Raspuns anonim:
  Ce se intampla daca o persoana cu handicap gradul 1 nu este vizibil si poate conduce o masina fara adaptare? Deoarece handicapul nu este locomotor.
 • Raspuns anonim:
  Intrebare. dar daca ai o persoana cu handicap grav in familie nu poti inscrie o masina pe numele ei ca si ea are nevoie de masina sa o duci la medic sau in alta parte?
 • Raspuns anonim:
  Intrebare: pot inregistra o masina si sa nu platesc prima de inmatriculare! am 2 copii cu handicap grav?
 • Raspuns anonim:
  Nuuuu...
 • Raspuns anonim:
  Sunt in stare sa taxeze si mortii pentru ca poluiaza panza freatica. DA dar depinde de gradul de handicap, daca are nevoie de insotitor.
 • Raspuns anonim:
  Da
 • Raspuns anonim:
  Pt. wizard_cristi: Poti avea handicap accentuat permanent, cum am eu (spondilita anchilopoietica stadiul IV) si poti conduce foarte bine un autoturism neadaptat handicapului. Dar parlamentarii nostri gandesc legea cu Dosul. Asta e!
 • a răspuns:
  Domn"e eu am 29 de ani, fac dializa de 3 ori pe saptamana, deci am handicap grav nerevizuibil si de ce nu as putea sa iau o masina fara sa platesc taxa, asa cum spune legea? am si permis si nici nu am inscris alta masina vreodata. m-ar ajuta f mult o masina...
 • Eu stiu ca nu pot beneficia de scutirea taxei la prima inmatriculare doar pesoanele cu handicap grav sau accentuat care poseda permis de conducere. Dupa parerea mea este o greseala, sunt foarte multe persoane cu handicap care nu pot conduce nici macar o masina adaptata,... oare ei nu au dreptul de a se deplasa cu o masina a familiei din care fac parte? In cazul familiei mele, fiul meu este persoana cu handicap grav permanent, nu are permis de conducere, dar noi dorim sa cumparam o masina adusa din afara. De ce sa nu se poata inscrie masina pe fiul meu, acesta fiind major?