| Paul_Simon_1991 a întrebat:

Salut,
Tocmai ce am cumparat o garsoniera impreuna cu iubita mea, si ieri am fost sa o inscriu la primarie. Am cerut date exacte despre cat, si cand trebuie sa platesc, dar d-nele de acolo au dat din cap, mi-au zis blunt: Vii in circa 40-45 zile si te interesezi.
Va intreb pe voi urmatoarele:, daca imi permiteti
1: Daca eu am inscris garsoniera la primarie in data de 4.03. 2016, pana cand trebuie sa platesc impozitul pentru spatiul respectiv?
2: Daca eu am doua amenzi de circulatie neplatite, si impozitul pentru o masina ( pe care am vandut-o fara acte, nefiind in cunostinta de cauza despre proceduri ), pot plati impozitul doar pentru spatiul asta, fara am platite pe acelea de dinainte?
Va multumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Impozitul pe garsoniera il vei plati numai de anul viitor, in acest an trebuie sa-l plateasca vanzatorul, acum trebui sa declari garsoniera in termen de 30 de zile de la cumparare, conform Codului fiscal, citez:
"ART.461.Declararea, dobândirea, înstrăinarea şi modificarea clădirilor
  (1) Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
  (2) În cazul dobândirii sau construirii unei clădiri în cursul anului, proprietarul acesteia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii şi datorează impozit pe clădiri începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.
(5) În cazul în care dreptul de proprietate asupra unei clădiri este transmis în cursul unui an fiscal, impozitul va fi datorat de persoana care deţine dreptul de proprietate asupra clădirii la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior anului în care se înstrăinează."
2.Va trebui sa platesti prima data amenzile, daca pentru ele exista titluri executorii la organul fiscla si apoi impozitele, mai intai impozitul cel mai vechi, conform Codului de procedura fiscala, citez:
"ART.165. Ordinea stingerii obligaţiilor fiscale
  (1) Dacă un debitor datorează mai multe tipuri de obligaţii fiscale, iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate obligaţiile, atunci se stinge obligaţia fiscală pe care o indică debitorul, potrivit legii, sau care este distribuită potrivit prevederilor art. 163, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine:
  a) toate obligaţiile fiscale principale, în ordinea vechimii, şi apoi obligaţiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii;
  b) obligaţiile cu scadenţe viitoare, la solicitarea debitorului.
  (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală. Aceste prevederi nu se aplică în cazul plăţii taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36."

0 răspunsuri: