Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173409intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Oct
SATI 306.084AFISARI
199.309VIZITE
181.713V. UNICI

Stie cineva cand se va pune in aplicare legea gratierii puscariasilor? am auzit ca de la jumatatea anului 2012 mai vreau si alte rasp.mersi.Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Am mai auzit asta si este o eroare legala inteleasa asa de detinuti care spera sa scape mai repede.

  Probabil ca in 2013 (nu reusesc ei sa faca legea de aplicare anul asta) va intra in vigoare noul cod penal al României, copiat in parte dupa codul penal federal american, cel belgian si cel francez.

  La intrarea in vigoare a Noului Cod Penal, pedepsele care depasesc maximul din noua lege se vor scadea pana la noul maxim, adica de exemplu:

  Avem un detinut care are de facut 15 ani de inchisoare pentru o infracțiune care in noul cod penal este pedepsita cu maxim 12 ani. Pedeapsa detinutului care avea sa faca 15 ani se va diminua la 12 ani, deci daca spre exemplu a efectuat deja 5 ani nu mai mai efectua inca 10 ci doar inca 7 ani.

  Aceasta reducere (prin aplicarea retroactiva a prevederii celei mai favorabile) se va aplica doar si doar celor care au pedepse peste maximele din noul cod.

  Asa ca nu sfatuiesc pe nimeni sa isi faca sperante.

  În legatura cu o lege de gratiere, numai Parlamentul are aceasta abilitate si pe moment nu exista o asemenea propunere de lege si nu cred ca va exista in curand.
  Toate cele bune

 • 12 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Nu exista o lege permanenta pentru gratiere, de obicei se fac gratieri cu vreo ocazie si se mai fac gratieri individuale de catre Presedinte. N-am auzit sa se faca vreo gratiere in acest an. De asemenea se mai pot face liberari conditionate, la cererea detinutului, dupa executarea a doua treimi din pedeapsa si daca detinutul a avut o conduita buna. Numai bine!
 • a răspuns:
  Scumpete,la felul cum arati, imi vine greu sa cred ca ai asemenea prieteni sau cunostinte. Oricum iti dau dreptate in sensul ca se pot face erori judiciare si mai sint inchisi si nevinovati.
  explică (pentru harciog):
  Este vorba despre sotul unei vecine., este mai pe la 45 de ani si nu are ea net(chestii din astea),ea m-a intrebat pe mine daca stiu ceva despre asta si mi-a sp sa caut pe net, am cautat, nu prea am gasit si am zis sa va intreb pe voi.atata tot.
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • a răspuns:
  Si in ce ar consta legea asta?
  explică (pentru boogdan91):
  Adica daca are pedeapsa pana in 5 ani si bineinteles nu este o fapta grava,isi face jumatate din pedeapsa,comportare buna cu cei din jur,participa la activitati(munca)fel si fel de servicii,ce le da aia p acolo, pot fi trimisi acasa la familie, din cate stiu a intrat in vigoare d ff mult si cica d la jum anului 2012 va fi pusa in aplicare.
  a răspuns (pentru oanard174):
  Habar nu am de nici o lege in privinta asta dar de aproape 2ani merg cu trenul aproximativ 1000km lunar, si nu tin minte sa-mi fi luat bilet vreodata... Doar sa ai ghinionul sa fie vreo actiunea ceva, cu multa politie.
  - Ascunde conversatia (2 răspunsuri)
 • a răspuns:
  Nu va fi nicio gratiere, pe 1 ianuarie 2013 va intra in vigoare noul cod penal si atunci se var recalcula pedepselehappy fundita?
 • a răspuns:
 • a răspuns:
  La noile alegeri
 • a răspuns:
  In 2016 la noile alegeri
 • a răspuns:
  Nu se va da nici o gratiere cu actuali politicieni singura sansa pe 01 03 2013 cu noul cod penal, ar trebui sa ii obligaa sa faca si o lege de gratiere prea a scazut nivelul de trai si oamenii trebuie sa traiasca
  Eu cred ca la noile alegeri se va aplica
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)