| kira30 a întrebat:

"Am şi eu o întrebare pentru ateii proaspăt ieşiţi la iveală: Dacă tot nu vă e teamă de ceea ce se va întâmpla cu sufletul vostru, dacă pentru voi nu există decât materialul, trupescul, ce vă împiedică să vă manifestaţi natura umană în totalitate? De ce nu omorâţi primul om ieşit în cale? De ce nu vă chinuiţi până la moarte părinţii, eventual ardeţi pe un rug personal toţi cunoscuţii voştri?

Nu-mi spuneţi ca aveţi conştiinţă. De obicei, când eşti ateu, te lipseşti de ea."

http://www.ionutiancu.ro/......Friend.png

Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

Nu le pasa tuturor, si printre cei carora nu le pasa sunt multi crestini, ca deh, doar ei au suflet, doar ei merita sa traiasca, lumea e a lor.

25 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Intrebarea e sociopata.
Cea mai mare inaltare spirituala este atunci cand omul are constiinta de clasa, responsabilitate morala fata de conduita lui, a traii in simbioza cu natura fara a savarsi nimic grav impotriva ei, ai garanta dreptul celui de langa el sa nu fie de acord cu ideile lui, iar toate acestea fara a fi afectata gandirea de vreun concept mistic(religios) din afara, fiind propia lui judecata. Asta inseamna sa fii liber in cap.
Si totusi, de unde ideea cretina ca avand credinta, ca exista suflet si ca va fi supus eventualei judecati stapaneste omul de la criminalitate, cand cei mai multi criminali cred in existenta sufletului?

| Inferno a răspuns:

Fiecare om ar trebui sa ucida cel putin o data, daca nu din placere, atunci din obligatie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Depinde ce ucide, si de ce?

NOname
| NOname a răspuns:

Un citat idiot, iar dacă subscrii la el, nici tu nu eşti mai breaz.

| Dandanache a răspuns:

Kira, stiam ca tu esti killer innascut si crestismul te-a domesticit. Noroc cu evanghelia, ca daca erai ateu uitai de constiinta si lege si ne beleai la toti gatul.

| kira30 explică (pentru Dandanache):

Nici nu sti cat de aproape esti de adevar laughing

| Hombre a răspuns (pentru Dandanache):

Sigur ca ai dreptate, lumea e diversa, Kira face parte din categoria celor fara responsabilitate morala fata de propia lor conduita, lipsiti de constiinta de clasa, au nevoie in permanenta de indrumator, inainte, la staga, la drepta, nu fa aia, nu asa, invers, si sentimentul de frica permanenta, altfel liberi in cap sunt mai periculosi decat toate carnivorele de pe planeta, sunt atat de frustrati incat ucid fara premeditare si scop.winking

| anonim_4396 a răspuns (pentru kira30):

EH,adica ai un "lant" care te impiedica sa ucizi? Depinde si de persoana? Pentru asfel de oamenii sunt facute legile

| RAY a răspuns:

Tu mereu uiti ca noi ateii avem ratiune, logica ca nu suntem lipsiti de minte

| relian a răspuns:

Am si eu o intrebare pentru tine.Citi ani ai? De gindit se pare gindesti la nivelul unuia de citva nai oricum sub 6 ani. Daca umbli dupa tricouri sau mai stiu eu ce pe aici spune si poate I se face cuiva mila, unui ateu cel mai sigur si iti da ce ai nevoie.

| Mădă0611 a răspuns:

-.- ce minte au crestinii, nu esti primul/singurul care gandeste asa, de fapt nu gandeste. De cand sunt atee, imi pasa de animale si plante la fel cum imi pasa de oameni, pentru ca am emptie, care, dupa cum se vede, voua va lipseste, de aceea daca nu ar fi amenintarile cu iadul ati face tot ce zici tu acolo.

| kira30 explică (pentru Mădă0611):

Stiu ca-ti pasa, tuturor le pasa.Am vrut sa vad cum va aparati impotriva celor scrise de mai sus.Nu sunt cuvintele mele, de altfel nici n-as indrazni sa spun asa ceva.Ghilimelele nu le-am pus degeaba

| Mădă0611 a răspuns (pentru kira30):

Nu le pasa tuturor, si printre cei carora nu le pasa sunt multi crestini, ca deh, doar ei au suflet, doar ei merita sa traiasca, lumea e a lor.

| M25M a răspuns:

Intrebarea este stupide, comparatia mai ales cu "arsul pe rug"... Analogia propusa este ca ateii nu au suflet, iar crestinii, doar fiindca au o credinta, inseamna ca il au si nu sunt capabil de atrocitati sau de crime... Faptele din realitate nu sunt deloc luate in considerare?

| Lizzu a răspuns:

"De obicei, când eşti ateu, te lipseşti de ea."
-Ai spus un lucru foarte urat aici,kira.
Gandeste in detaliu si revizuieste-ti vorbele.

Lumea nu sta cum o descrii tu si crezi ca e in mintea ta.
Nu e deloc asa.
--Moralitatea nu tine de nici o religie cum a spus si Polonic.
Sa fii moral si cu constiinta, cu compasiune,bun la suflet, empatic si altruist, tine de persoana ca atare, de constitutia ei psihica si morala, de credintele ei si felul in care vede ea viata.

Voi vedeti persoanele diferite de voi ca pe niste monstri si nu e deloc asa. Nu asa sta treaba, ai o impresie total gresita despre oameni.
---As vrea sa dai in viata de atei sau orice alta persoana pe care o vezi ciudata, sa te ajute cand ai nevoie exact in momentul oportun si mai vorbim atunci, ok?

| Lizzu a răspuns:

Acel cineva atunci care a spus asa vorbe, nu prea vede realitatea asa cum e ea de fapt, neorbit de conceptul de dzeu.
Asta e diferenta. Ateii gandesc liber, gandesc fara sa fie inspaimantati ca cineva ii pedepseste la fiecare gand...

| Alphawolf a răspuns:

Acest citat iti reprezinta oarecum gandirea, ai aceleasi neclaritati ca autorul citatului, altfel nu il aduceai in discutie. Ai o problema destul de mare(sa nu zic enorma) in gandire, in intelegerea oamenilor si a realitatii.

Credinta te limiteaza, iti impune un mod defect de a gandi. A spune ca ateii nu au constiinta, este ca si cu ai spune ca ateii nu au sentimente si nu gandesc. Asa cum au spus si alte persoane, ateii au empatie, toti oamenii cu sentimente au empatie, toti au mustrari de constiinta, diferenta dintre atei si crestini este ca, pentru crestini mustrarile de constiinta sunt mai mult in functie de ceea ce le dicteaza ideologia lor, sunt limitate de o directie, sunt intr-un cadru inchis, iar pentru atei mustrarile de constiinta sunt in functie doar de realitate, de sentimente, de binele si raul experimentat, de morala adoptata. Pe tine nu te doare cand vezi un om ca sufera, nu te poti pune in situatia lui? Ateii se pot pune in situatia persoanei in suferinta, ei pot lua parte la acea durere, motiv pentru care ei nu pot provoca rau, pentru ca ar fi impotriva personalitatii lor, s-ar chinui singuri in mod deliberat, iar asta ar fi ceva anormal, ilogic, bolnav.

| ErrorFound a răspuns:

Tu crezi ca ateii sunt criminali? Ateismul iti da libertatea sa gandesti, nu imunitate in societate.

| HueyFreeman a răspuns:

Asta este natura mea umana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kira? ei au legea Domnului scrisa in inima lor.fiindca chiar daca nu ar avea educatie, tot ar putea discerne ce e bine sau rau si ar alege dupa cum le dicteaza constiinta.`

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

SI constiinta poate fi bolnava, fie ateu, fie crestin.

| RuxandraBianca a răspuns:

"noi ateii avem ratiune, logica"...mai da ce parere buna aveti despre voi insiva; hmmm...eu as reconstitui fraza astfel: tu mereu uiti ca noi ateii nu avem ratiune, logica, ca suntem lipsiti de minte. asa e mult mai bine! bai desteptilor Dumnezeu esti stiinta!

| Polonic1 a răspuns:

Moralitatea nu vine de la nicio religie.

| UndergroundFolklore a răspuns:

Ateu nu inseamna sa fii un robot programat sa ucida.Deci asta-i o intrebare cretina.

| benny34 a răspuns:

Nu stiu daca ai auzit de cuvantul morala ( http://dexonline.ro/definitie/morala ) oricum, pentru a fi om cu fiecare si a respecta pe cineva pentru a fi respectat nu stiu daca ar trebui sa aiba vreo legatura cu religia.

| mariaalessandra a răspuns:

Le e frica de politie si de restul lumii.