Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171504intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
MediaDOT.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
20 Oct
SATI 279.733AFISARI
183.019VIZITE
167.535V. UNICI

Cand tin pocaitii post!

In ce zile ale saptamanii

Pana in Craciun tin post? au dezlegare de peste? Cand incepe postu Craciunului?

Pana in Pasti tin post? Cand incepe postul?Luminati-ma!))Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 15 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Penticostali tin acel post negru din cate stiu eu, aleg o zii in viata lor in care nu mananca si nu beau apa, in plus trebuie sa fie impacati cu toti sa nu se enerveze si sa tina o atmosfara placuta in jurul lor, o atmosfera cat de cat crestina.
 • a răspuns:
  În Bilbie scrie la Romani-
  Unul socotește o zi mai presus decât alta, pentru altul toate zilele sunt la fel.Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui.Cine face deosebire între zile pentru Domnul o face.Cine nu face deosebire între zile pentru Domnul n-o face...Cine mănâncă să nu disprețuiască pe cine nu mănâncă și cine nu mânâncă să nu judece pe cine mănâncă pentru că Dumnezeu l-a primit.Cine ești tu care judeci pe robul altuia?
  Eu în general postesc în fiecare săptămână post negru, uneori și mai multe zile pentru că așa am mai mult timp să mă rog și percep că mă aprop de Dumnezeu dar nu mă simt constrânsă de o zi anume, având în vedere că în Biblie nu se prevede o poruncă specială sau o zi anume pentru post.
  a răspuns (pentru ania):
  Ania normal ar fi o data pe an sa faci ce a facut isus sa mergi in pustiu si sa ti post negru 40 de zile
  a răspuns (pentru RAY26TM):
  Am încercat odată 2 săptămâni, da e o sugestie bună, imi doresc și eu asta.În prima săptămâna e mai greu, pe urmă nu ți-e mai foame, a fost o stare de libertate fizică de neimaginat. Simțeam că n-am nevoie de mai mult de 4 ore de somn, că rețin mult mai bine ce citesc, că nu obosesc nici după 10 -12 ore conspecte din cărți( mi- a părut rau că nu am încercat în sesiune).
  explică (pentru RAY26TM):
  Incearca sa te duci tu in pustiu 40 de zile si sa ti post negru, si daca te mai intorci sa-mi zici cum a fost))
  a răspuns (pentru cata2387):
  Ania a reusit si e vie, bine nu 40 de zile
  a răspuns (pentru ania):
  Post negru ai tinut?
  Raspuns utilizator suspendat
  a răspuns (pentru RAY26TM):
  Da, cu apă.
  - Ascunde conversatia (7 răspunsuri)
 • a răspuns:
  Tu nu ai calendar?
  Miercurea si vinerea tin crestinii ortodocsi; pocait e un om care afacut fapte bune si a trecut la Domnul nu un ratacit care crede ca e buricul pamantului.
  Postul Craciunului 15.11-24.12 in fiecare an; e tardiva intrebarea pe data de 21.12. sau ti-a fost frica de sfarsitul lumii? S-ar putea sa fii rau intentionat cu atatea intrebari puse odata. Sarbatori fericite si la multi ani!
 • a răspuns:
  Pocaitii ortodocsi (pentru ca daca nu stiai sint o multime de ortodocsi pocaiti ca ortodocsi), tin toate posturile de peste an si cele saptaminale.
 • a răspuns:
  Adevaratulpost este sa nu maninci nimic si sa nu bei apa 24 de ore.Pentru asta nu este fxata nici o rinduiala biblica.In vremea lui Isus adica la evrei era regula de post lunea si joia, ca nu era voie sa postesti in Sabat. Postul bisericesc cu oprirea de la carne lapte si oua este o prostie.Nu ca nu e sanatos a face anumite diete dar dupa alte reguli.
 • explică:
  De exemplu penticostalii, nici in ultimele zile de pasti sau de craciun nu tin?
 • a răspuns:
  explică (pentru byzantion):
  Ma refer la pocaiti de alte biserici
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)