| Lhurricane a întrebat:

Ce impact credeti ca are religia/credinta ( daca e cazul ) in viata voastra? iar daca sunteti atei,credeti ca aspirand la credinta s-ar schimba ceva? mhm,ca sa intelegeti parerea mea despre religie, mereu am fost cam impotriva religiei si a tot ce tine de ea,motive sunt destule, controlul maselor,mediatizarea in prezent,suprimarea puterii poporului asupra cunoasterii in trecut,diversele conspiratii care storc bani din asa zisa "credinta". etc,
acum desigur asta nu inseamna neaparat ca nu exista credinta. dar n-ai nevoie sa fi ortodox/pendicostal/musulman... etc si nu ai nevoie de biserica,preot, bibli si alte cele ca tu sa atingi nivelul ala spiritual cand poti sa spui ca, " crezi".

Daca exista cineva in care sa " crezi " sau nu, nu sunt lamurit. revenind inapoi la intrebare, exista vreo schimbare daca imbratisezi credinta in D-zeu sau nu?

Răspuns Câştigător
| Alphawolf a răspuns:

Credinta religiosa este dusmanul ratiunii, cancerul societatii. Ea deformeaza realitatea, impiedicand ratiunea sa intelega realitatea obiectiva. Ea ii creaza credinciosului incertitudine, haos in cap, il baga... si il face sa oscileze intre doua lumi total diferite, una imaginara si una obiectiva, fara a putea intelege cat de cat vreo una dintre ele. Pentru un crestin, multe din ce a invatat la scoala sunt in contradictie cu valorile lui religioase. Daca omul adopta doua variante ale realitatii, clar nu poate intelege nici una. Pamantul ori are 6000 de ani, ori are 4, 7 miliarde. Nu se poate amandoua. Un credincios nu poate cauta adevarul, el il stie "dumnezeu", el totul va interpreta in favoarea credintei lui.

Credinta religioasa este produsul slabiciunilor, nu avem motive sa credem in nimic supranatural. Ea insemna convingere fara dovezi. Credinciosul isi anuleaza ratiunea in favoarea dorintelor, asfel adopta tot ce este in favoarea convingerii lui. Credinta religioasa inseamna frica, dorinta, emotivitate, superstitie, naivitate si mult mult subiectivism
(argumentele lor sunt doar pareri, incercari de a infrumuseta si de a gasi explicatii valorilor ei, nimic mai mult)

In concluzie, nu am cum sa aspir la credinta.

9 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Religia este incompatibilă cu firea mea. Nu mă văd înghiţind minciuni şi supunându-mă unor reguli stupide şi bolnave (că mai sunt şi bune printre ele, e prea puţin relevant). Ştiu şi prefer să gândesc singură pentru mine.

Am mai mare încredere în judecata mea, decât în judecata unor primitivi de acum enşpe mii de ani şi o carte coruptă, care promovează sau tolerează crima, genocidul, infantincidul, misoginismul, homofobia, incestul, sclavia...

Religia nu e pentru mine, fie ea creştină sau oricare alta. Nu sunt omul de tip "sclav"/"oaie".

| sabin89 a răspuns:

Acuma depinde si cu cine stai de vorba. Unu zice ca "religia e opiu pentru popor", altul ca e "o fraza de dansii inventata" sau poti sa intalnesti pe unul care cauta printr-o camera intunecoasa unde nu este nicio pisica dar el spune ca a prins-o. Sunt tot felul de cazuri.

| sublime89 a răspuns:

Eu nu as mai avea cum sa aspir la credinta, pentru ca pur si simplu nu as mai putea sa nu ma indoiesc de existenta lui d-zeu. Cum as mai putea acum dintr-o data sa uit toate contradictiile care exista? Sa ignor toate dovezile stiintei care se bat cap in cap cu povestile biblice. Eu nu sunt o persoana slaba care sa cedeze in fata presiunilor vietii si sa cada din nou in credinta doar din nevoie de a se simti mai bine. Sau si daca as pati asa ceva, mi-as da seama imediat de greseala facuta. Eu stiu de unde vine nevoia de religie, si stiu ca am apelat la ea doar ca sa ne mai agatam de o speranta. Omul e capabil sa creada in multe lucruri atunci cand e vulnerabil, si de aceea e bine sa te pronunti asupra acestor probleme atunci cand gandesti lucid. De exemplu, pentru mine un om aflat pe moarte care revine la credinta nu inseamna nimic. Eu tot ateu il voi considera si dupa ce va muri, pentru ca sunt constient de starea in care se afla, si de faptul ca nu mai gandea lucid din cauza suferintei mari sau a fricii.

Eu n-o sa mai pot niciodata sa mai cred in d-zeu, si bineinteles ca nici nu mi-as dori vreodata sa mai cred. Din punctul meu de vedere situatia e clara.

| ElenaSA a răspuns:

O prima schimbare este ca te simti mai linistit, mai impacat cu tine. Schimbarea poate fi in interior, nu neaparat in evenimentele de vita.

| Moisie a răspuns:

Religia te abereaza si te indeamna sa devii nu asocial ci anti social, prin faptul ca esti indrumat sa renunti sa accepti valorile stiintei si sa le accepti p[e cele a credinbtei a proasta, iar lucrul acesta la scara nationala au ca si consecinta prostia, mizeria, saracia, egoismul si incompetenta, lucruri care fac ca Romania sa fie ultima tara din UE iar poporul roman un popor rebutat!
Si ce "Lucrare a Diavolului" p[oate fi decat aceste consecinte ale religiei?

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

O simpla pierdere de timp

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu conteaza cata vreme nu te intereseaza.ti-ai aratat pozitia ai fost inregistrat in randul celor ganditori, rationali si teligenti, de fapt cred ca de asta sufereai, acuma gata.sanatate si virtute.ia-ti lista de intrebari, si cand ti se va recomanda de sus, vei face schimb cu persoanele indicate.asta nu e manipulare.ti se va recomanda in mod politicos, altfel vei sfarsi precum altii.

| Sergiu1996 a răspuns:

Uite,daca vei fi interesata,ma vei contacta,pana atunci,iti zic ceva,pune-ti doua intrebari:Cine crezi ca a creat omul,umanitatea(numai fara bacterii, celule, maimute), apoi stii ca vom muri, nu suntem vesnici? intro-zi nu vom mai fi. Iar in aceste 2 intrebari se afla Dumnezeu,facerea de minuni,daca te limitezi la acest mesaj,nu am nimic impotriva,e decizia ta,dar cred ca ar trebuie sa reflectezi un pic, care e rostul vietii, traim, murim, gandeste-te.

| SteinZer0 a răspuns:

Eu unul am vazut o schimbare in bine de cand am renuntat la credinta. Toate religiile au un program de supunere si frica fata de zeu deci eu consider ca nu e benefic ci dimpotriva are un efect negativ asupra psihicului. Cred ca libertatea este cea mai importanta si din cauza asta nu exista nici un efect pozitiv.

Întrebări similare