Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3115044intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
27 Mai
SATI 195.167AFISARI
119.060VIZITE
109.416V. UNICI

Ce inseamna steaua cu 6 colturi?

Triunghiul cu coltul in sus reprezinta diavolul iar cel cu coltul in jos Dumnezeu? Si unite inseamna cele doua puteri care sunt impotriva?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 15 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Sunt multe modele de stele : cu 5 colțuri, cu 6 -steaua lui David-, cu 9 colțuri -steaua bahai și este vorba de cei 9 mesageri- șamd.
  Steaua lui David, este o hexagrama ce apare ca simbol cu mult inaintea nasterii lui Hristos. Simbolul este recunoscut ca marca a iudaismului si imagine a Israelului.
  Hexagrama este compusa din alaturarea a 2 triunghiuri, orientate in sus, respectiv in jos. Cele 2 triunghiuri simbolizeaza atat femeia cat si barbatul care, precum focul si apa, scot in evidenta caracterele diferite ale fiecarui element si totusi impreuna creeaza un tot unitar.
  Triunghiurile mai simbolizeaza: uniunea intre femeie si barbat, echilibrul intre bine si rau, iar in Kabala inseamna perfectiune. Totodata steaua cu sase colturi se regaseste in mijlocul drapelului national al Israelului, dar si ca element emblematic folosit la decorarea sinagogilor.
 • a răspuns:
  Este pentagrama.
  Simbolul vine din ezoterica.
  Conform ezotericii ce este sus are un reprezentant jos.
  Cum s-a format pentagrama?
  Pai in primul rand a aparut triunghiul cu varful in sus,apoi conform ezotericii a mai aparut unul cu varful in jos, care era reflexia celuilalt.
  Daca le contopim iese acest simbol, pentagrama.
  Daca indepartam laturile ramane simbolul francmasoneriei, rigla si compasul, care s-a format ulterior.
  a răspuns (pentru Inferno):
  Este hexagrama nu pentagrama.
  penta=5
  hexa=6
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • a răspuns:
  Man, oare este important?
  a răspuns (pentru Filip23):
  Pentru inculti ca tine, nu.
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • a răspuns:
  Este simbolul Evreiesc, asa cum ortodoxi au crucea.
  a răspuns (pentru OOOLEOOO):
  Ziua calea evreilor in V.T era calauzita de catre aceasta stea, si noaptea de catre un stalp de foc.
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • a răspuns:
  Steaua lui David sau simbolul evreilor, sau mai este numit si hexagrama. Ea a aparut prin 800-600 B.C

  Ea mai este numit Scutul lui David sau Magen David. deoarece semnifica o protectie impotriva raului.

  Alchimistii din Evul Mediu au simbolizat-o ca arta a alchimiei fiind format din doua triunghiuri. Cel cu varful in SUS reprezinta focul iar cel in JOS apa.
 • a răspuns:
  Cred că vorbești despre Steaua lui David, e simbolul evreilor (iudeilor) și apare pe steagul Israelului.
 • a răspuns:
  Hexagrama

  Steaua cu 6 colţuri, steaua lui David, este un simbol iniţiatic al macrocosmosului, care uneşte cerul
  cu pământul, cu o mare putere de protecţie, el fiind compus din două triunghiuri suprapuse, având ca semnificaţie existenţa Divinităţii în ambele planuri: celest şi material.
 • a răspuns:
  Steua cu 6 colturi nu este un semn al evreilor respectiv al Regelui David sau Proorocul david
  ci un simbol egipteam pagan preluat de la zeul ra de la vechi egipteni ei l-au preluayt si exploatat evrei nu l-au creat
 • a răspuns:
  Natura malefică a triunghiului dublu (hexagramă), cunoscută şi sub numele de Sigiliul lui Solomon sau Steaua lui David, e dată de faptul că acest simbol ar putea ascunde numărul 666, "numărul Bestiei" din "Apocalipsa lui Ioan". Observaţi că sunt şase triunghiuri încorporate în afara hexagramei, ce are şase puncte în afară şi şase linii ce sunt folosite în construirea celor două triunghiuri ale simbolului. Astfel, avem 6-6-6. Un studiu excepţional asupra stelei cu şase colţuri a fost realizat de Dr. O.J. Graham în cartea sa "Steaua cu şase colţuri".


  Dr. Graham demonstrează faptul că regele David al Israelului n-a folosit niciodată acest simbol şi astfel denumirea de "steaua lui David" este una incorectă. Simbolul a fost ales în anul 1947 pentru a fi reprezentat pe steagul statului nou creat, Israel, la insistenţele binecunoscutei familii de bancheri evrei, Rothschild, cea care a creat şi susţinut societăţile oculte francmasonice ale lumii din ultimii 200 de ani.
 • a răspuns:
  Buna se spune ca aceasta pentagrama este din multe altele semnul lui satana uite.O pentagrama fara un cerc care sa o inchida este desen sau simbol reprezentand zeii lumii de jos care sunt des inscrisi in ea...aici gasesti mai multe http://www.bisericasatanista.org/ocult/semne-oculte
 • a răspuns:
  Nu.
  Steaua cu 6 colturi se numeste hexagrama sau Steaua lui David. Se mai numeste Pantocrator, simbolizand legatura dintre cer si pamant în crestinism. Mai este folosit si ca simbol al evreilor. Dar el este deopotriva atat simbol crestin cat si iudaic.

  Variante pervertite ale ei au fost folosite in vrajitorie, cum ar fi steaua unicursala, si hexagrama apei si focului, si era folosita pentru chemarea unori diavoli numiti "truzi".

  Cam asta e.
 • a răspuns:
  Fii atent tu ai vazut vreodata pentagrama
  satanista tu ai vazut care doua colturi sus deci satanisti a rastalmacit steacua lui david