NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Ce părere aveţi despre simbioza Biserica-Politica şi despre articolul de mai jos? Reflectă acesta adevărul?
"Există două tipuri de oameni în societate. O primă categorie sunt ăia capabili, care produc. Un procent mare din banii făcuţi de ei se duce la stat. Ei vor de la politicieni să le explice transparent unde se duc banii lor şi cum sunt cheltuiţi în beneficiul cetăţenilor. Cealaltă categorie e formată din fomişti şi paraziţi sociali. Ei vor de la stat gratuităţi. Asta îi interesează. Ce le dă statul. Că de luat, n-are de unde să le ia. Cei din urmă sunt mai mulţi, mai proşti, mai uşor de manipulat şi mai disperaţi. Unui contribuabil îi iei votul cu un program coerent. Unui parazit cu o găleată, o pereche de cizme şi un litru de ulei. Și la ăştia este puterea decizională la alegeri. La ăştia mulţi, proşti, uşor de convins, care trăiesc din banii statului. Ăia care contribuie la banii statului şi îi cară în cârcă pe restul sunt puţini şi greu de convins. Nici nu se oboseşte nimeni să facă asta. Preferabil este nici să nu vină la vot. Oricum o să decidă nişte proşti, nu ei, pe mâna căror hoţi o să le intre banii. Votul e un bun. Şi ca orice bun, valoarea lui e dată de preţul cel mai ieftin pe care-l găseşti. Al tău e scump. Nu îl vrea nimeni. O să cumpere de la băiatul cu scuipat în bărbie, pe o pereche de gumari.
Votantul român seamănă şi se confundă la tipologie cu genul de om care se duce la biserică: simplu, cu frica lui Dumnezeu, care crede în promisiuni electorale şi în viaţa de apoi. Se duce la biserică şi la urna de votare fiind sigur că asta îi va asigura bunăstarea, deşi nu a văzut niciodată o legătură directă în viaţa lui între votat, rugat şi bine personal. Până la urmă şi viaţa de apoi seamănă cu promisiunile electorale. Diferenţa esenţială e că uneori vezi şi oameni deştepţi care cred în viaţa de apoi.
Şi evident votantul român îl ascultă pe popă. Popa e omul lui Dumnezeu. Şi votează ce îi spune popa. Iar popa îi spune să voteze ce politician e mai cu "frică de Dumnezeu". Şi "frica de Dumnezeu" se măsoară în cantitatea de contribuţii la biserică pe care e dispus să o aducă din bugetul local.
Că aşa ajungi primar la ţară. Îi promiţi popii că-i construieşti biserică nouă din bugetul local. El te promovează la turma de credincioşi şi na, asta e. Acum trebuie să faci o biserică cu trei turle lângă aia cu două, că i-ai promis. Iar dacă se supără, te ţine minte la următoarele. Aşa ajunge satul cu uliţa neasfaltată, dar cu două biserici una lângă alta.
De-asta au sărit toţi politicenii lui Cernea în cap. Ca politician nu te pui prost cu popa. Dacă ai făcut asta, spune la toţi habotnicii cu trei clase că eşti un necredincios şi ăştia nu te mai votează, să nu îi bată Dumnezeu.
BOR a răspuns că propunerea lui Remus Cernea e absurdă.
Că la culte se duce doar 0, 2% din bugetul de stat şi e puţin. Da, se duce doar 0, 2% din bugetul de stat de la centru. N-are rost să se ducă mai mult, că nu ai cum să foloseşti centralizat biserica ca instrument politic. Susţinerea bisericii în campanii electorale şi-o calculează fiecare politician cu preoţii locali. De exemplu, fix cum a fost ales primar în sectorul 3, la mine, analfabetul ăla funcţional de Robert Negoiţă, care şi-a luat BAC-ul la 30 de ani. Băiatul a tăiat fondurile de investiţii pentru apă curentă, canalizare şi refacerea sistemului rutier pe 19 străzi, ca să dea 1, 4 milioane de lei la 12 biserici. Om cu frica lui Dumnezeu, nu degeaba l-au susţinut preoţii în campanie. Atât a costat susţinerea lor. Pe noi, nu pe el.
Iar argumentul suprem al BOR a fost secularizarea averilor mănăstireşti. Dacă nu ştiţi evenimentul, e de pe vremea lui Cuza. Băiat înfipt, cu ceva stofă de dictator, i s-a părut dubios că mănăstirile deţineau cam 15% din suprafaţa forestieră şi agricolă a ţării şi le-a confiscat-o. Ei sunt de acord să nu mai primească bani de la stat, dacă li se dau toate pământurile înapoi.
Faptul că toate afacerile BOR sunt scutite de impozit la stat nu le ajunge.
Eu sunt de părere că averile mănăstireşti au fost deja retrocedate. Uitaţi-vă în jur: spitale, şcoli, adăposturi.
Era un băiat, Luca, care a spus "Vindeți-vă bunurile, iar banii dați-i celor săraci".
Nu asta era morala creştină? Biserica nu are nevoie de proprietăţi materiale. Să trăiască din contribuţiile enoriaşilor. Tot surplusul să-l dea la săraci. Nu despre asta era creştinismul la origini?
Just. Cuza a confiscat proprietăţile materiale ale BOR. Dar la principiile creştine au renunţat singuri cu mult înainte."
Un mic bonus: http://youtu.be/UI-tOkTS4Rg
"Slujitorii Domnului", preafericiţii şi preasfinţiţii, demolează casele oamenilor. La câte terenuri furate şi abandonate au, se pare că tot nu le ajunge. Ne-au monopolizat ţara. Iar politicienilor le convine. Nu îndrăznesc să scoată niciun sunet şi îşi văd de colţişorul său din parlament care le permite să fure.
De ce nu se iau măsuri împotriva lor, împotriva acestui cancer al societăţii, împotriva acestui concubinaj murdar: biserica-politica? Doar nu suntem toţi orbi!

117 răspunsuri:
NOname
| NOname explică:

Şi mai pe larg aici:
http://www.tpu.ro/......aniei-are/

NOname
| NOname explică:

Câtă nesimţire! În loc să-şi amintească măcar în treacăt de ceea ce propovăduiesc şi că oamenii simpli din jur mor de foame, ei ameninţă şi se declară indignaţi...în opulenţa lor, când de fapt ei înşişi sunt cea mai mare jignire la adresa societăţii, moralităţii, bunului simţ şi a Dumnezeului lor.

http://stirileprotv.ro/......tilor.html

Zău că nu-mi vine să cred că astfel de oameni chiar există. Nesimţirea, aroganţa şi ipocrizia lor sunt peste puterea mea de înţelegere.

NOname
| NOname explică:

Cât costă harul?
http://youtu.be/OThX0u7gbh0

NOname
| NOname explică:

"Catedrala Mântuirii Neamului a ieşit prima din criză.

De obicei, nu mă dau în vânt după reportajele făcute de media internaţionale prin tomberoanele de gunoi ale României. Mi se par superficiale, câteodată chiar rău-intenţionate.

Jurnaliştilor de la Deutsche Welle le dau, însă, dreptate. Punctul lor de vedere este absolut rezonabil. Biserica autohtonă, ca instituţie, îşi pierde din forţă şi credibilitate, pe măsura multiplicării, la infint, a bisericii ca pseudolăcaş al sfinţeniei, ori ca explozie trufaşă, pe verticală. Oricâtă dumnezeire s-ar fi strâns în trupul chircit de boală şi muncă al enoriaşului îngenuncheat de societate şi altar, nu justifică în vreun fel faptul că un guvern alocă sute de milioane de euro pentru construirea unei catedrale megalomanice şi a unei puzderii de biserici şi bisericuţe, în paralel cu închiderea a sute de spitale şi şcoli pe motiv de reformă şi lipsă a banilor.

Alocarea unor astfel de sume nu poate fi justificată nici măcar ca investiţie. Dintre miile de biserici construite după Revoluţie - potrivit DW, în medie, cam una la două zile - multe n-au făcut decât să rezolve problema locurilor de muncă pentru numeroasele promoţii de teologi. O biserică nouă, o parohie nouă, o casă parohială nouă, pe banii comunităţii, sunt primite mereu cu pioşenie, cu cruci largi şi cu mătănii bătute în sunet sacadat de toacă. Ce primesc credincioşii la schimb? Morală creştină, prea puţin; consecinţele vreunui apel la întrajutorare, făcut de sfinţii părinţi, la vreo slujbă de seară sau de dimineaţă, în caz că vreun enoriaş a păţit un necaz - cine ştie cum; o vizită a unui preot, din sufletul lui, la casa vreunui bolnav, plătitor la cutia milei - da de unde?; o programare a vreunei întâlniri între reprezentanţii Bisericii şi cei ai statului, în contextul căreia, primii să susţină cauza "fiilor" ajunşi la capătul puterilor - nici vorbă; vreo chitanţă pentru lumânări, acatiste, pomelnice, maslu, sfeştanii ori botezuri de sărbători - Doamne apără şi păzeşte. Păi să fim mulţumiţi dacă ne-auzim numele morţilor în vreo citanie de acatist, dacă nu contribuim cum se cuvine şi cu frica lui Dumnezeu, la patrafirul popii.

În schimb, reprezentanţii statului sunt cinstiţi, cum se cuvine, pentru susţinere şi credinţa lor nestrămutată în valorile Bisericii.
De exemplu, duminică, premierul Emil Boc, cu tot neamul lui, au primit de la Mitropolitul IPS Andrei, diplome şi distincţii, după cum urmează: premierului i-a fost acordată "Crucea Transilvană", pentru "ataşamentul faţă de Biserica Ortodoxă şi sprijinul acordat Mitropoliei Clujului". Preotului paroh din Răchiţele, Teodor Boc (fratele premierului) - "Crucea Arhiepiscopală". Diplome de "aleasă cinstire" au fost acordate şi unor locuitori sau fii ai satului printre care primarului comunei Mărgău, Sorin Suciu, Mihaelei Boc, nepoata premierului, şi lui Ioan Boc, fratele premierului, în semn de mulţumire pentru sprijinul acordat lucrărilor de restaurare a bisericii din Răchiţele.

Acuma ce să spun… La câte au făcut Boc şi familia sa pentru Biserică, ar merita să fie pictaţi, cu toţii, pe peretele naosului de la cel puţin trei biserici.
Ca să-l bată pe Becali, că e numai în două..."

http://www.gandul.info/......za-8550596

NOname
| NOname explică:

"Dezlantuirea trufiei BOR.

Biserica Ortodoxa Romana cerseste bani de la statul roman dupa ce si-a dat seama ca veniturile proprii - uriase! - si fondurile primite pana acum de la Guvern si Primaria Capitalei nu o sa-i ajunga pentru finalizarea mastodontului numit Catedrala Mantuirii Neamului.

Conform proiectului, cladirea trebuie sa depaseasca in inaltime Casa Poporului, a doua cea mai mare cladire din lume. Potrivit evidentelor, orgoliul sutanelor negre din fruntea BOR depaseste pana si aroganta sumerienilor cu al lor turn Babel.

Patriarhului BOR nu-i ajunge ca dezvolta in plina criza cea mai prospera afacere din cate a vazut Romania, cu venituri in 2010, de exemplu, de peste 100 de milioane de euro. Banii aia nu au ajuns nici macar pentru fundatia catedralei, pentru ca astazi Biserica si-a propus sa mulga si statul de niste cash, pe langa duiumul de privilegii si scutiri de la plata taxelor si impozitelor.

Sfiosi, sfintii parinti ortodocsi au lansat un apel catre Guvern, Primaria Bucurestiului si cine s-o mai gasi, sa contribuie serios cu bani pentru ridicarea Mantuirii Neamului.

Pana acum, BOR a primit de la Guvern peste 4 milioane de euro, iar de la Primaria lui Oprescu doua milioane de euro. Sume derizorii, daca e sa le raportam la ce urmeaza sa inghita faraonicul imobil din beton care va trona in mijlocul Capitalei.

Oficial, suma necesara finalizarii proiectului este de 100 de milioane de euro. Pana in prezent, constructia a ingropat 50 de milioane de euro, potrivit datelor oficiale. Aceleasi surse neaga ca suma finala ar depasi 100 de milioane, insa pana acum cu jumatate din acesti bani abia s-a pus fundatia mastodontului.

E important cat ne va costa pana la capat ambitia bigotilor Bisericii, pentru ca devine aproape cert ca noi vom plati pana la ultimul euro, fara sa ne intrebe nimeni daca suntem sau nu de acord. Pentru costul total al lucrarii, in presa s-au vehiculat sume de doua-trei ori mai mari. Valori credibile, din moment ce planurile arhitectilor vizionari ai Patriarhiei includ lucrari de finisaj de cea mai inalta calitate.

Daca in dimensiuni viitoarea Catedrala se intrece cu Casa Poporului si Turnul Babel, in luxul pe care il va afisa sfidator tinta finala este sigur Taj Mahal-ul din Agra.

Dupa ce cifrele astea seci, sa privim putin in jur. Ghinionul suprem al BOR a fost poate ca in ziua cand ea cersea bani de la stat, sora ei cipriota isi punea intreaga avere la dispozitia statului pentru a iesi din teribila criza care bantuie intregul continent. In ciuda exemplului din Cipru, in ciuda imaginilor sfasietoare cu taranii care isi arunca laptele pe camp pentru ca nimeni nu il mai cumpara.

Precum Ana din legenda Mesterului Manole, Bierica Ortodoxa Romana isi vede linistita de drum, de afaceri si constructie. Mai crede acum cineva ca e o intamplare faptul ca exact in cea mai saraca tara din UE Biserica poate sa adune averi fabuloase doar intr-un an, in plina recesiune mondiala? Inutil insa orice apel la ratiune si bun simt.

In tara unde pana si guvernatorul BNR crede ca solutia pentru agravarea crizei este "numai Dumnezeu", ce sperante sa ne mai punem in fetele bisericesti ghidate doar de un orgoliu nemasurat si o trufie nefireasca timpurilor pe care le traim cu totii."

http://www.ziare.com/social/biserica/dezlantuirea-trufiei-bor-1225457

NOname
| NOname explică:

Nu mai virusaţi copiii, căci de acolo ni se trag toate.
http://youtu.be/Hs7CfjmDTgA

NOname
| NOname explică:

Câtă ipocrizie şi nesimţire! Mi-e rău!

"Preafericitul Părinte Daniel, la Bruxelles: Criza actuală - o şansă pentru a progresa în înţelepciune.

Criza economică actuală cere statelor UE şi tuturor cetăţenilor europeni moderaţie şi vigilenţă în folosirea banilor şi cheamă Uniunea să progreseze în înţelepciune şi solidaritate, adică să răspundă noilor probleme, a spus, joi, PF Daniel, la sediul CE de la Bruxelles.
(...)
Întâistătătorul BOR a vorbit apoi despre prosperitate, pusă acum sub semnul întrebării.

"... Însă, ultimii ani au arătat că prosperitatea Europei a slăbit din cauza mai multor crize: criza economico-financiară, criza socială şi criza de credibilitate a instituţiilor. Oricum, când motivaţia prosperităţii materiale imediate slăbeşte, ea trebuie completată cu o motivaţie spirituală sau morală solidă, care să promoveze corectitudinea, echitatea, eradicarea corupţiei, a fraudei şi a evaziunii fiscale în societate", a spus PF Daniel.

Patriarhul BOR a vorbit şi despre criza actuală, care, în opinia sa, trebuie tratată cu înţelepciune şi solidaritate.

"Criza economică actuală cere statelor membre şi tuturor cetăţenilor europeni moderaţie şi vigilenţă în folosirea banilor şi cheamă Uniunea Europeană să progreseze în înţelepciune şi solidaritate...", a afirmat PF Daniel.
(...)
PF Daniel a vorbit apoi despre sprijinul Patriarhiei la iniţiativă cetăţenească europeană "Unul dintre noi", care urmăreşte ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii umane..."

http://www.mediafax.ro/......e-10913125

Câtă vrăjeală!

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......itia-http/

NOname
| NOname explică:

Mi-e tot mai clar, suntem conduşi de nişte idioţi, iar discriminarea e la ordinea zilei...

http://youtu.be/nZ0PdrMzYV4

Ce pretenţii să mai ai de la nişte ţărani analfabeţi, care îi votează pe aceşti idioţi, pentru că aşa le zice popa?
Idiocraţie!

...un regim politic în care puterea este în mâna şi sub controlul idioţilor.
Asta avem în România.

NOname
| NOname explică:

Http://i.imgur.com/yYtuqLy.png

"La Dobrești (comuna Bara, județul Timiș) - satul natal al patriarhului Daniel - se construiește cea mai impunătoare mănăstire din Banat.

Milioane de euro se investesc în biserica de suflet a Patriarhului Daniel, mai multe cruci au fost suflate cu aur înainte să fie ridicate pe construcție.

Biserica a fost acoperită deja cu foi din cupru, iar în această perioada se lucrează intens la chilii. Muncitorii susțin că toate lucrările de la mănăstire sfidează criza, pentru construcție fiind puse la dispoziție fonduri nelimitate.

Dovada că muncitorii nu trebuie să știe ce înseamnă lipsa banilor când lucrează pentru Patriarh, o demonstreaza și faptul că au fost cumpărate mai multe case din sat, unde cei care lucrează la lăcaș dorm și mănâncă.

Mănăstirea trebuie să fie gata la finalul anului 2014, când însuși Patriarhul Daniel este așteptat să sfințească lăcașul."

NOname
| NOname explică:

Gata cu privilegiile medievale!
http://i.imgur.com/VGD5HDv.png

NOname
| NOname explică:

Alegerile democratice în minunata ţară democratică numită România:
http://i.imgur.com/VLbo1ad.png
Doamne ajută!

NOname
| NOname explică:

"La fiecare 3 zile, o biserica e construita in Romania!" spun britanicii de la BBC. Jurnalistii straini fac o paralela intre saracia in care traim, desi suntem in UE si sumele mari care se cheltuiesc pentru construirea unor noi si noi lacasuri de cult."

- http://stirileprotv.ro/......erici.html

- http://www.tpu.ro/......ri-social/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......-000-deja/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......ebook-com/

NOname
| NOname explică:

"CATI BANI RISIPESTE STATUL PENTRU RELIGIE.

Simbioza dintre politica si biserica este bine cunoscuta. Depind enorm de mult una de alta si de accea nu este de mirare ca in fiecare an sume consistente de bani sunt alocate de catre politicieni, prin buget si nu numai, cultelor religioase. In special pentru Biserica Ortodoxa.

Asa se face ca anul viitor Secretariatul General al Guvernului prevede cheltuieli de aproape 300 de milioane de lei pentru religie; cei mai multi ajung, desigur, la BOR:

Sustinerea cultelor – 5 mil. lei
Sprijinirea BOR din afara granitelor – 12, 88 mil. lei
Salarizarea personalului de cult – 270, 016 mil. lei
Salarizarea personalului ne clerical – 2, 5 mil. lei
Finantarea schitului romanesc Prodromu de la Muntele Athos – 1, 250 mil. lei
Adunate dau 291, 646 mil lei in total. Si totusi, pentru ca anul viitor e unul electoral, suma asta nu e de ajuns. Senatorii si deputatii au depus (ilegal) sute de amendamente la proiectul de buget al Secretariatului General al Guvernului pentru a aloca si mai multi bani publici pentru culte. Adica pentru preotii din colegiile unde au fost alesi in functiile pe care le ocupa acum.

Dupa cum spuneam la inceput de simbioza si dependenta, popa cere, popa primeste. Pentru ca senatorul sau deputatul "X" are nevoie de voturi daca vrea sa-si pastreze functia. Iar oamenii nu au incredere in el dar au incredere in biserica, guess what!? Popa au un cuvant greu de spus in aceasta ecuatie. Plus ca da bine la imagine. Romanul prost apreciaza mai mult pe unul ce da bani la Biserica fata de altul care nu.

Cel mai vandut, pardon, Campion este senatorul Alin Tise (PDL), cu 348 din cele 563 de amendamente depuse in total. Cele mai multe pentru alocarea catre culte a unor sume cuprinse intre o mie si 10 milioane de lei, in functie de necesarul preotilor care ii cer bani:

Constructie de noi biserici
Inlocuirea de mese de altar
Inlocuire de termopane
Asfaltarea curtilor
Si pentru ca banii ceruti trebuie luati de undeva, iata ce debiteaza Tise: „din majorarea de impozite si taxe". Superb!

Apetitul de bani al cultelor religioase este enorm de mare. Iar asta reiese si din estimarile pentru perioada urmatoare. Dar si din statistica alocarilor de pana acum. Iata banii alocati doar pentru rubrica „Sustinerea cultelor religioase" (fara salarii sau alte finantari):

2009 – 2012 - 815.298 mil lei
2013 – 36 mil lei
2014 – 5 mil. lei
2015 – 20 mil. lei
2016 – 30 mil. lei
2017 – 40 mil. lei
Total 2009 – 2017 – 946, 298 mil. lei.
Daca toate astea scapa ochiului, fiind "doar" cifre pe hartie, in urma lor raman sute de efecte fizice. Adica sute de biserici in constructie in fiecare an. Conform estimarilor tot mai multe. Din ce in ce mai multe:

567 in 2014
606 in 2015
640 in 2016
676 in 2017"

http://haragus.wordpress.com/......u-religie/

http://www.romanialibera.ro/......19102.html

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......titudinea/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/....../photo.php

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......nstruirea/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/....../photo.php

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/....../photo.php

"Dacă ne gândim puțin, banii ăștia ajungeau de la primari la preoți - drept șpagă pentru serviciile propagandiste de la următoarele alegi. Ponta nu a făcut nimic altceva decât să trimită preoților direct "partea lor" din înțelegerea asta. Nici nu a început campania electorală și deja se scurg "cadourile speciale" către biserică. Ce mână spartă au fost și ăia dinaintea lor, dar nici ăștia nu se lasă mai prejos - a dracu' nație de politicieni avem. Dar și de popi. Nici unii, nici alții, nu se uită să ajute pe alții nici măcar acum de sărbători. Un spital, o școală, un cămin de bătrâni când mai inaugurăm și noi? Tot ce știu să facă politicienii e să dea bani la biserici. Tot ce știu popii să facă e să ceară bani, dar pentru ei, nu pentru nevoiași. La televizor, la radio, pe Facebook, etc... vezi numai campanii de ajutorare pentru copii/bătrâni/sărmani dar biserica în timpul ăsta spune că e criză și ne cere bani pentru Catedrala Mall: http://fb.com/772221346125554.

BOR primește mereu cadouri (clădiri) de la stat și cam toate terenurile pe care se construiesc biserici. Ultimele două cadouri primite:

1. Complexul hotelier de la Covasna, prin ordonanță de urgență: http://fb.com/775363509144671

2. Tabăra Tismana cu o valoare de inventar de 424.416 lei: http://fb.com/751972578150431


__articol__
Banii vor fi direcționați spre biserici de către Victor Opaschi, fostul consilier al lui Ion Iliescu, numit la conducerea Secretariatului pentru Culte în mai 2012, imediat după instalarea USL la guvernare.

La începutul lunii, Victor Ponta le promitea primarilor că le va aloca, pentru cheltuielile din sezonul rece, tot ce i-a mai rămas în Fondul de rezervă. „Tot ce economisim până la sfârşitul anului vom da pentru necesităţi urgente. Suntem în decembrie, iarna nu-i ca vara, cum spun unii clasici care se pregătesc de pensie, şi, da, îi dau toţi banii, puteţi să mă certaţi dumneavoastră că dau la aleşi locali, bine fac!", şi-a anunţat Ponta intenţiile. Sursa: http://goo.gl/snZRNl
..."

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......ng-pareri/

NOname
| NOname explică:

"Preoţii, agenţi electorali, în schimbul donaţiilor de la partid CAMERA ASCUNSĂ.

Popi afacerişti, tâlhari şi criminali. Trăsătura lor comună- sunt imuni la justiţia pământeană. Paradoxal, într-un stat laic precum cel în care trăim, sutana preoţească atârnă mult prea greu atunci când e vorba de aplicarea legii. Frica de blesteme a românilor cu educaţie precară se oglindeşte în lipsa de acţiune a instituţiilor statului.

Tupeul slujitorilor bisericii, disponibilitatea lor de a face campanie electorală şi bogăţiile pe care le afişează îi îndepărtează zilnic pe popi de enoriaşi. În aceste condiţii, înlocuirea credinţei autentice cu spaima de lumânări ţinute cu flacăra în jos, de deschisul Bibliei, de cositorul topit sau de penele negre de găină aruncate noaptea-n intersecţie sunt doar consecinţe.

O mie de euro. Aceasta e suma pentru care unii preoţi sunt gata să includă în slujba religioasă promisiuni electorale. Deşi oferta a fost făcută chiar în timpul liturghiei, ei nici n-au clipit atunci când au auzit de "ochiul dracului". Din momeală a muşcat şi stareţul mănăstirii Căldăruşani. Prima biserică în care intrăm, Hagiu, e plină-ochi. Preotul cântă iar noi îi facem angajatei de la lumânări propunerea indecentă.

"- Sper că nu e o problemă să explice în timpul slujbei să ştie lumea cu cine să voteze, că ajută Biserica. Astea cred că sunt bagatele, pe care le poţi spune. Presupun că a mai făcut treburi de-astea.
- Da, da. Şi pe domnul Onţanu l-a ajutat. Eventual, dacă mai ştiţi persoane care vor să doneze...
- Ideea e să puteţi să la faceţi reclamă acum, cât e campanie.
- Da, le facem"

Îl sunăm pe preot. Ştie şi e disponibil, deşi a avut şi experienţe nefericite.

La intrarea în Patriarhie ne iese în cale stareţul mănăstirii Căldăruşani. În câteva minute devine agentul nostru electoral.

"- În ce măsură, în timpul slujbei, o să puteţi face vorbire despre ce are de gând domnul x să facă?
- La obştea mea. Patruzeci, cincizeci de oameni pe care îi am în subordine. La masă vorbesc cu băieţii.
- Bun. Şi contăm pe cincizeci de voturi. O să fac o donaţie de la partid, de o mie de euro pentru început. Deci să-nţeleg că toată mănăstirea Căldăruşani votează x?
- Da"

"Clerului ortodox îi este interzisă politica partizană. Astfel de cazuri sunt aduse în atenţia instanţelor de judecată bisericească şi în funcţie de gravitatea situaţiei se iau măsurile care se impun", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica.

Preotul cu vila de 750.000 de dolari, piscină, patru măicuţe şi trei căprioare

Vila de pe şoseaua Bucureştilor nr 81 arată ca o fortăreaţă. Imobilul a fost cumpărat în urmă cu trei ani la un preţ de 750.000 de dolari. Cum Episcopia Giurgiu nu avea aceşti bani, a făcut un credit ipotecar la bancă, aşa că preţul final va fi mult mai mare. După tranzacţie, vila s-a transformat într-o mănăstire cu piscină pentru patru măicuţe dar şi pentru preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului. Reprezentanţii Patriarhiei susţin, însă, că în vila din Giurgiu se trăieşte pe principiul austerităţii şi nu al huzurului.

Pe lângă piscină de câteva luni ţopăie şi trei căprioare.

Cât despre utilitatea acestor investiţii, mai marii bisericii evită un răspuns direct.

"A fost cumpărat cu acordul adunării eparhiale a episcopiei Giurgiului. Nu-i nimic...Totul este cât se poate de legal din toate punctele de vedere: şi al legilor statului român, şi al regulamentelor bisericeşti. Fiecare eparhie se autofinanţează. Sunt fondurile proprii ale eparhiei care înseamnă vânzări de lumânări, contribuţii benevole ale credincioşilor, nu sunt bani publici", a precizat Constantin Stoica.

Episcopul de Giurgiu, Preasfântul Părinte Ambrozie nu a putut fi contactat.

Fostul puşcăriaş ajuns preot

A înviat precum Lazăr a patra zi din morţi, pentru a semna un proces verbal. Cu actul respectiv, un preot din Chitila a justificat, apoi, cheltuirea a 550.000 de lei noi pentru repararea unui gard şi a capelei. Dacă nu vorbim de o escrocherie, atunci avem de a face cu o minune dumnezeiască: Neculai Coman a murit în 25 martie şi a semnat chitanţa pe 11 mai! Pus în faţa probelor, preotul Alexandrescu spune că n-a făcut nimic de capul lui.

Neculai Coman a semnat, conform documentelor, când i se făcea parastasul de şase săptămâni. Preotul Ioan Alexandrescu, cel care a beneficiat de ajutorul nesperat venit din lumea celor drepţi, nu pare prea vorbăreţ.

Învierea lui nea Nicu din Chitila ne-a făcut să-l studiem cu mai mare atenţie pe popa Alexandrescu. Iată ce am aflat: A făcut puşcărie, dar a fost hirotonit preot. Nu ştie să cânte, dar a fost "uns" paroh. O veritabilă inginerie cu miros de acte false a transformat un mecanic cu antecedente penale într-un popă. Minunea dumnezeiască şi-a tras sutana peste hainele vărgate. Deşi conduce de mult timp parohia şi le rupe chitanţe, enoriaşii de la marginea Chitilei nu au auzit, încă, trilul preotului Ioan Alexandrescu. Slujbele de la biserica Ion Olteanu sunt ţinute, întotdeauna, de alţi preoţi.

Îl căutăm pe preotul Alexandrescu acasă, în comuna prahoveană Nedelea. Dăm peste un localnic care ne asigură că îl ştie de mic copil.

"- Cum a ajuns să facă puşcărie?
- S-a îmbrăcat în maior. S-a dus şi, care venea din străinătate, că ştiţi că veneau cu valută, cu bani. "Băi, de unde ai? Bijuterii, alea- alea..."
- Deci tâlhărie, ce făcea el?
- Da, da. Tâlhărie.
- Câtă puşcărie a făcut?
- Aaaa. A scăpat repede! Păi dacă-l avea pe Dracu ăl mare! Şase luni a făcut! Exact când a ieşit de acolo a ajuns popă! Da, domnule. dar nu ştii de ce?"

Omul ne explică minunea. Spune că Alexandrescu a suprapus, de fapt, foaia matricolă de la liceul industrial cu cea a cumnatului său, preot, după ce acesta a murit.

Examinând cu atenţie foile matricole, se poate observa o coincidenţă stranie: mediile obţinute de Ioan Alexandrescu în ultimii trei ani la liceul industrial, sunt identice cu cele din fişa de la seminarul Teologic. Deşi au câte două zecimale!

Popa Alexandrescu nu a fost de găsit nici acasă. A cuvântat, însă, la telefon. Iată versetul!

"Băgami-aş '-n morţii mătii! Să-mi bag '-n mă-ta şi-n familia mătii, de lătură! Să-mi bag '-n gâtul mătii!", a spus preotul la telefon.

Gurile rele susţin că popa Alexandrescu şi-a cumpărat liniştea mai marilor Bisericii donând o şalupă. Ei bine, am găsit barca la mănăstirea Snagov. L-am facut pe stareţul mănăstirii să creadă că suntem procurori şi vrem să punem sechestru pe şalupa donată în urmă cu trei ani de preotul Alexandrescu. Faţa bisericească ni s-a spovedit. Din vorbă în vorbă, aflăm cam cum a decurs tranzacţia.

Bomboana pe colivă avea să fie pusă, însă, de tribunalul Constanta. În urmă cu o lună, magistraţii de aici au emis pe numele popii Alexandrescu un mandat de arestare în lipsă pentru trafic de influenţă. Potrivit DNA Constanţa, preotul a intervenit contra cost la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor pentru a ajuta o femeie să-şi recupereze mai repede o compensaţie pe Legea 9/1998 privind bunuri trecute în proprietatea statului bulgar. Tranzacţia s-a desfăşurat printr-un intermediar. Preotul a primit o primă tranşă de şpagă, de 30.000 de lei. Femeia l-a denunţat. În urma flagrantului, intermediarul a fost arestat iar preotul a dispărut. De patru zile, Alexandrescu se afla in arestul IPJ Constanta, unde a primit, in fine, sfintele cătuşe."

http://www.realitatea.net/......39481.html

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......r-au-fost/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......cioare-ba/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......is-daniel/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/......685255588/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/......368680650/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......l-vrea-pe/

NOname
| NOname explică:

Https://www.facebook.com/......592158834/

Amin! :))