| DJSpook1 a întrebat:

Ce ziceti, pana la urma care teorie este adevarata cea al lui Dumnezeu sau cea a evolutiei? Eu nu stiu ce sa cred, nu sunt un om care sa se inchina la sfantul birou si la butoiul de apa ca a aparut chipul lui Iisus sau al lui Arsenie Boca. Dar nu prea pot intelege din evolutia, din ce a explodat acea materie, ar fi trebuit sa existe ceva. Poate acesta viata este o iluzie, poate noi nu existam. Daca Dumnezeu ar exista de ce lasa acest pamant in rau, sunt oameni egoisti care se gandesc numai la ei, ma refer la inalti statelor. Anual mor sute de mii de copii nevinovati, in Africa moare lumea de foamete, razboaie peste tot. Poate cineva a declansat sa se produca asa zisa explozie Big-Bang, si ne-a lasat sa ne dezvoltam, evoluam. Nu stiu ce sa cred, nu pot admite nici ca trebuie sa ascultam de o carte care se spune ca e sfanta dar nici de evolutie. In privirea evolutie, oare de ce noi suntem oare chiar asa perfecti, corpul este ca un calculator bine pus la punct, nu cred ca s-a produs asta din noroc, poate exista cineva mai puternic, poate nu. Ce credeti?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Te întrebi in consecinta, care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?

- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.

- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!

- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.

- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.

- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există!

24 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Mai toate teoriile sint TEORII.winking

| Inferno a răspuns:

Cand citesc intrebari din astea imi imaginez un om care ia o furculita si si-o baga in fund protestand ca inteapa.
"Bah, furculita asta nici nu se compara cu supozitorul celalalt".

Teoria evolutiei nu exista pentru ca tu si restul tantalailor sa credeti in ea. Pentru asta exista dogmele religioase.

Teoria evolutiei este un cumul de cunostinte perfect deductibile ce explica oamenilor inteligenti mecanismul prin care viata se dezvolta.

Ca exista si tantalai care vor sa creada sau nu in ea este strict problema lor. Mai trebuie sa citeasca de cateva zeci de ori semnificatia cuvantului "stiinta" ca sa se prinda ca sunt paraleli cu subiectul.

| doctorandus a răspuns:

Nu doar ateii sustin teoria evolutiei, ci foarte multi catolici, multi ortodocsi, multi protestanti, iar in Iran nu e o problema sa sustii evolutia.

Big Bangul a fost o ipoteza enuntata de un preot catolic, ipoteza pe care fizicienii atei au respins-o initial din simplul motiv ca duhnea de la o posta a creatio ex nihilo.

| danay72 a răspuns:

Da. Dumnezeu exista, iar Biblia e cea care arata de ce exista suferinta, nedreptate pe pamant. Lumea e condusa de Satan. De aceea e totul un haos. 1ioan5:19. Daca analizezi cu atentie Biblia poti sa intelegi mai bine totul. Iar creatia te ajuta sa fii convins ca Dumnezeu exista si in curand va pune capat suferintei.

Răspuns utilizator avertizat
| danay72 a răspuns (pentru remus1007):

Autenticitatea Bibliei este confirmată de istorie și arheologie. Cu cat analizezi mai mult dovezile din aceste surse ramai surprins de exactitatea Bibliei și adevărul spus în ea.

Răspuns utilizator avertizat
| danay72 a răspuns (pentru remus1007):

Pentru ca sa fii sigur de ceea ce e scris în Biblie, trebuie sa o studiezi atent și din punct de vedere istoric,geografic, arheologic. Atunci te vei convinge ca nu sunt povesti, ci sunt spuse profeții care s-au împlinit în cele mai mici detalii. Dacă tot ce e spus s-a împlinit, pun la îndoială existenta puterii lui Dumnezeu ca re a făcut sa se implineasca? Și azi nu înțelegem pe deplin imensitatea universului, dar nu il punem la îndoială, din contra, studiem cat mai multe despre el. La fel e și cu Biblia.

Răspuns utilizator avertizat
| danay72 a răspuns (pentru remus1007):

Toate profețiile biblice legate de Isus, legat de distrugerea Babilonului, a Ierusalimului etc. s-au împlinit în cele mai mici detalii.

Răspuns utilizator avertizat
| danay72 a răspuns (pentru remus1007):

Scrierea Bibliei a început în 1513 i.e.n si s-a incheiat in 98 e.n., a durat aproximativ 1600 de ani.
Prin intermediul profetului Isaia, care a trăit în secolul al VIII-lea î.e.n., Iehova a prezis că oraşul Babilon va fi distrus (Isaia 13:19; 14:22, 23). Profeţia descria în detaliu cum avea să fie cucerit oraşul. Trupele invadatoare urmau să sece fluviul care traversa Babilonul şi să intre în oraş fără nicio confruntare armată. Mai mult decât atât, profeţia lui Isaia menţiona chiar şi numele regelui care urma să cucerească Babilonul: Cirus. (Citește Isaia 44:27–45:2.)
Dupa aproximativ 200 de ani, în noaptea de 5 spre 6 octombrie a anului 539 î.e.n., o armată a campat în apropierea Babilonului. Cine era comandantul acestei armate? Regele persan Cirus. Astfel, era pregătit cadrul pentru împlinirea unei profeţii uluitoare. Avea însă armata lui Cirus să invadeze Babilonul fără nicio confruntare, aşa cum fusese profeţit?
În acea noapte, babilonienii ţineau o sărbătoare, simţindu-se în siguranţă la adăpostul zidurilor masive ale oraşului. Dar, în tot acest timp, Cirus a deviat cu multă ingeniozitate apele fluviului care străbătea oraşul. Astfel, nivelul apei a scăzut repede, iar oamenii lui au putut să treacă prin albia fluviului şi să ajungă la zidurile Babilonului. Dar cum avea să treacă de ziduri armata lui Cirus? Dintr-un motiv oarecare, în noaptea aceea porţile oraşului au fost lăsate în mod imprudent deschise.

| Mayhem666 a răspuns:

Noi nu putem sa iti spunem in care teorie sa crezi, numai tu poti decide asta, noi putem doar sa iti spunem in care teorie credem noi ca ar fi cea adevarata. Din punctul meu de vedere teoria adevarata ar fi cea a evolutiei. Nu am fost acolo sa vad cand s-a intamplat totul, dar asta nu ma poate opri sa nu cred ca aceasta este cea adevarata. Asta este parerea mea, fiecare cu parerea lui, nu stiu ceilalti ce cred, dar asta cred eu.

| sublime89 a răspuns:

Normal ca nu stii ca sa crezi daca nu intelegi teorie evolutiei. Ea nu se refera la nicio explozie, ci la originea speciilor, la felul in care o specie se poate transforma in alta, de-a lungul milioanelor de ani, sub influenta mutatiilor genetice. Daca te-ai documenta cu adevarat, si ai intelege despre ce e vorba, ai vedea ca dovezile care sustin evolutia vietii sunt mai mult decat convingatoare. Pe cealalta parte, "teoria lui D-zeu", adica cea creationista, nu e sustinuta de nicio dovada, si de aceea nici n-o putem numi teorie. E doar un mit.

Răspuns utilizator avertizat
| TrăieşteClipa a răspuns:

Ambele teorii contin cate un strop de adevar.
Privind istoria oraselor in ultimii 6000 de ani nu putem sa nu observam ca pana si cartea minciunilor Biblia contine un sambure de adevar:

http://www.lastampa.it/......agina.html

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici eu nu sunt cine știe ce credincioasă, dragule. Adică, doar cred. Nu mă interesează sărbătorile, biserica, cultul icoanelor ș.a. dar, tot cred că am fost creați de Dumnezeu.
Desigur, este teoria evoluției, cum că ne-am tras din maimuțe sau teoria big bang dar nu pot rata imensul detaliu care îmi dă nepăsarea asta față de cele 2 teorii scrise mai sus, aceea că, dacă ne tragem din maimuțe, ele cum au apărut? Nu cred că se va descoperi altceva mai bun decât faptul că există un Dumnezeu care a creat totul.

| ExprimareLibera a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ne tragem din maimuțe, avem un strămoș comun.
"Nu cred că se va descoperi altceva..." practic, nici existenta divinității nu a fost "descoperită". Zeii vor exista mereu pentru cei mai relaxati mental. Dacă tu nu citești nimic, ce explicații vrei?

| anonim_4396 a răspuns (pentru ExprimareLibera):

Zeii sunt altceva. Ignorând prostimea, pe viitor nu-mi da mie sfaturi despre ce să gândesc sau să afirmi că n-aș citi, tu, iubitor de carte și comentator angajat la TPU.

| OfataOricare a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu sunt de parere ca ExprimareLibera are dreptate Zeii vor exista mereu. IN fiecare cultura au existat zei ( egipteni, greci ), doar ca si-au schimbat infatisarea. La egipteni zei erau reprezentati de animale sau erau oameni cu cap de animal, iar la greci si romani erau doar oameni. Se poate spune ca Dumnezeu este tot un fel de zeu, doar ca si-a schimbat infatisarea de-a lungul istoriei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Big-bang-ul nu e Evoluție, ci e o teorie diferită, care vorbește despre apariția universului, apăi iarăși evoluția nu are legătură cu aparația vieții, ea explică doar diversitatea vieți pe pământ părerile oameniilor de știință cu privire la apariția vieți nu e unanimă, deoarece sunt în principal două ipoteze:
1. A fost adusă din spațiu de meteoriți sub formă de bacteri.
2. S-a dezvoltat în admosfera primitivă a pământului.
Dacă întrebi care variantă a apariției omului e reală. Nu e evident? Care are mai mult suport științific? Cea care spune că omul a fost creat de zeul evreu din noroi ( chestie preluată din miturile sumeriene/babiloliene).
Legat de perfecțiunea umană, perfecțiunea e ceva relativ... Există forme de viață care din punct de vedere fizic sunt mai dezvoltate ca noi. Gândește-te că dacă am fi lăsați în junglă fără nici cea mai mică unealtă, care ar fi șansele să supraviețuim? Evident nu multe, ar trebui să ne adaptăm rapid și să fim destul de creativi să avem cât de cât șanse să supraviețuim. În natură sunt creaturi cu miros, auz, simț tactil și vedere mult mai avansată ca a noastră. Fiecare formă de viață s-a adaptat la mediu de viață.
În ce privește întrebările despre calamități și morțile de sărăcie sunt pertinete, în ce privește caracterul moral-uman, trebuie știut că moralitatea nu e ceva absolut, aceasta ține foarte mult de empatie, această, iar empatia a luat naștere din emoți, iar emoțiile au luat naștere din instincte.

| 6684464 a răspuns:

Amandoua.

| ExprimareLibera a răspuns:

O întrebare foarte complexă, pentru care TPU e un loc prea mic. Orice argument trebuie probat cu dovezi, ori aici nu poți face chat. Multe comentarii vor fi de la postacii plictisiți, cu păreri subiective.

| 0Alexander0 a răspuns:

Ca sa intelegi teoria evolutiei, nu trebuie neaparat sa stii genetica, anatomie comparata, etc, nu trebuie sa fii un om de stiinta, doar o luam logic. Evolutie inseamna schimbare, de unde sa fi aparut atatea specii in perioade cronologice succesive, asta fiind dovedita de straturile geologice. Am avut perioada subacvatica, cu animalele ei, dovedite de paleontologie, apoi perioada dinozaurilor, si acum perioada mamiferelor. Cum altcumva sa trecem prin atatea perioade cu animale diferite, daca nu era o schimbare, o evolutie? Stim clar ca animalele s-au schimbat de la o perioada la alta, deci au evoluat.