Nişte înapoiaţi...macho-man-i abia ieşiţi din peşteră.
Jos cu subjugarea şi discriminarea biblică!
Îţi dai seama cât de mare ar fi focul, dacă s-ar face un foc global cu toate paginile din Biblii, în care se promovează sau se tolerează misoginismul, sclavia, homofobia, crima, incestul, genocidul, infanticidul, discriminarea...?
Iar dacă le-am recicla şi am face manuale pentru copii (nu de religie)? Probabil ne-ar ajunge pentru câteva generaţii...şi învăţământul în sfârşit ar avea de câştigat de pe urma religiei.
Viata si viitorul familiei trebuie decisa de ambii parteneri, la fel si apartenenta la religie. Autoritatea unuia dintre soti asupra partenerului nu sta in dictatura.
"Credeti ca si crestini ca sotul trebuie sa decida aproape orice din viata sotiei si familiei?" - Nu, nu cred lucrul acesta. Supunerea biblica fata de autoritate este una voluntara. Iar, din nefericire, unii soti interpreteaza in mod eronat autoritatea ce le-a fost data si abuzeaza de ea.
E normal ca ce ţine de familie soţii să discute împreună, de asemenea soţul trebuie să ţină cont de părerea soţiei, totuş responsabilitatea de cap al familiei i-a fost încredinţată soţului.
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/102004484
Potrivit Bibliei soţul trebuie să-şi exercite autoritatea aşa cum Isus îşi exercită autoritatea asupra supuşilor săi, iar Isus nu a obligat pe nimeni să asculte de el. (Efeseni 5:25-29)