| KhludCiprian a întrebat:

Credeti ca si crestini ca sotul trebuie sa decida aproape orice din viata sotiei si familiei?

"Întrebarea este: Cum aş putea să o conving să revină la biserica din care a făcut parte şi implicit să intre iar în supunere faţă de mine ca soţ. Prin plecarea ei contrar voinţei mele consider că nu mi-a respectat autoritatea."
Sursa: Radio Samariteanul
http://radiosamariteanul.ro/credinta-si-rigiditate/

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Nişte înapoiaţi...macho-man-i abia ieşiţi din peşteră.

Jos cu subjugarea şi discriminarea biblică!

Îţi dai seama cât de mare ar fi focul, dacă s-ar face un foc global cu toate paginile din Biblii, în care se promovează sau se tolerează misoginismul, sclavia, homofobia, crima, incestul, genocidul, infanticidul, discriminarea...?
Iar dacă le-am recicla şi am face manuale pentru copii (nu de religie)? Probabil ne-ar ajunge pentru câteva generaţii...şi învăţământul în sfârşit ar avea de câştigat de pe urma religiei.

4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Viata si viitorul familiei trebuie decisa de ambii parteneri, la fel si apartenenta la religie. Autoritatea unuia dintre soti asupra partenerului nu sta in dictatura.

| martzian a răspuns:

"Credeti ca si crestini ca sotul trebuie sa decida aproape orice din viata sotiei si familiei?" - Nu, nu cred lucrul acesta. Supunerea biblica fata de autoritate este una voluntara. Iar, din nefericire, unii soti interpreteaza in mod eronat autoritatea ce le-a fost data si abuzeaza de ea.

| iurii75 a răspuns:

E normal ca ce ţine de familie soţii să discute împreună, de asemenea soţul trebuie să ţină cont de părerea soţiei, totuş responsabilitatea de cap al familiei i-a fost încredinţată soţului.
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/102004484

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Potrivit Bibliei soţul trebuie să-şi exercite autoritatea aşa cum Isus îşi exercită autoritatea asupra supuşilor săi, iar Isus nu a obligat pe nimeni să asculte de el. (Efeseni 5:25-29)