| Aндpeй a întrebat:

Cum argumentati existenta sau nonexistenta lu' Dumnezo?!

20 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Analizarea atenta a creatiei si a Bibliei poate ajuta o persoana să se convinga de existenta unui Creator.

| T0T a răspuns:

De ce am vrea să argumentăm unuia care nici nu știe să scrie corect ceva? Fiecare crede ce vrea, cu sau fără argumente.

| milan9 a răspuns:

Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa SACRULUI a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).

- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…

- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...

| J0B0MAT a răspuns:

Nu poti argumenta existenta sau inexistenta lui Dumnezeu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Ia uimeste-ma, de ce nu poti?

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca nu exista nicio dovada indiscutabila nici pentru existenta, nici pentru inexistenta. Unii poate cred ca exista dovezi, dar in realitate o sa aflam doar dupa ce murim.

| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Inexistenta acelui zeu se poate demonstra. Tot ce trebuie sa faci e sa iei atributele lui si sa le compari cu realitatea. Din moment ce nu sunt compatibile, poti concluziona 2 lucruri :

1 - Fie acel zeu nu exista
2 - Fie daca exista, el nu este asa cum e descris

In ambele cazuri, zeul numit de crestini ca Dumnezeu nu exista.

Acum, daca prin Dumnezeu tu te referi la un zeu in general, fara prea multe detalii gen deism, panteism, etc, atunci spune-i pur si simplu "zeu".

Prin Dumnezeu, primul lucru care iti trece prin cap e zeul din crestinism.

E drept ca inexistenta sau existenta zeilor vagi gen deism, panteism, polideism, etc nu poate fi discutata. Dar existenta / inexistenta zeilor care au diverse atribute poate fi.

Consideri ca nu am dreptate? Argumenteaza.

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum am spus, sunt unii care considera ca stiu adevarul, asa ca tine, si argumenteaza. Dar adevarul despre Dumnezeu nu il poate demonstra nimeni deocamdata. Fiecare crede ce vrea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Tocmai ti-am aratat ca inexistenta unui zeu pentru care exista detalii poate sa fie dovedita.

Consideri ca nici Zeus nu poate fi dovedit? Nici Hanuman? Nici Odin? Nici Thor?

"adevarul despre Dumnezeu nu il poate demonstra nimeni deocamdata"... tocmai ti-am zis despre incompatiblitatea dintre atributele acelui zeu si realitatea. Ca nu vrei tu sa accepti e altceva.

Un zeu atotorice, bun, iubitor, etc NU e compabitil cu acest univers, nu e compatibil cu prezenta raului.

Afirmatia ta este valida doar in cazul zeilor pentru care nu exista prea multe detalii dar tu nu vorbesti despre un asemenea zeu.

Consideri ca afirmatia ta este la fel de corecta daca bag alti zei in discutie gen Zeus, Odin, Krishna, etc?

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,pentru ca vorbim de entitati din alt plan/dimensiune.

| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Nu are importanta de "dimensiunea" din care face parte entitatea atata timp cat are atribute care pot fi testate si cel mai important, cica interactioneaza cu oamenii si cu acest univers deci acea actiune, iar poate sa fie testata.

Este irelevant "planul" din care face parte entitatea din moment ce atributele sale nu sunt compatibile cu realitatea acestui univers. Un zeu atotorice NU poate sa existe din cauza contrazicerilor si problemelor care apar o data cu atributele sale.

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti aduce argumente, doar ca vor fi subiective, nu vor fi valide pentru toti oamenii.Tocmai pentru ca vorbim de ceva din alt plan unde nu a fost nimeni si s-a intors cu o filmare sau ceva ca sa aduca vreo dovada incontestabila.

| J0B0MAT a răspuns (pentru J0B0MAT):

De acord se contrazice, nici eu nu cred in Dumnezeul Bibliei, dar nu pot aduce argumente valide pentru toti.

| anonim_4396 a răspuns (pentru J0B0MAT):

"nici eu nu cred in Dumnezeul Bibliei"... pai atunci zi-i "ZEU" personajului in care crezi tu.

"De acord se contrazice"... perfect. Deci accepti ce am zis eu mai sus ca fiind valid da? Atunci de ce te tot contrazici cu mine?

"nu pot aduce argumente valide pentru toti"... irelevant. Noi acum vorbim de zeul numit Dumnezeu nu de toti zeii.

Tocmai ti-am aratat ca un asemenea zeu poate fi argumentat ca nu exista comparand atributele sale cu realitatea.

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu ai inceput sa te contrazici cu mine.Nu trebuie sa imi arati mie nimic.Ti-am spus, discutiile pe tema asta sunt subiective.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cate am trait, vazut si citit nu cred ca exista dumnezeu sau ceva de genul, dar daca exista e un nenorocit jegos. Ce zici, merge ca argument?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite-asa; Cred deci exist. daca eu exist, el sigur este.nonezistenta nu ma straduiesc s-o argumentez fiindca nu cred in ea.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Faptul ca biblia e o prostie se poate vedea pe www.Bibliapentrusceptici.ro si de acolo se poate deduce si ca nu exista dumnezeu. e o inventie a oamenilor ce au scris biblia. ce erau primitivi.

| eternitate15 a răspuns:

DUMNEZEU EXISTA!
Aici ai sunt doar cateva argumente:
1.Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator care nu doar a creat universul în care trăim, ci îl şi menţine în viaţă astăzi.

Ar putea fi date multe, poate nenumărate, exemple care reflectă „mâna" creatoare a lui Dumnezeu. Dar iată aici doar câteva:

Planeta noastră… mărimea sa e perfectă. La suprafaţa Pământului există un strat subţire de gaze, în cea mai mare parte azot şi oxigen, strat care se înalţă doar cam 80 km deasupra suprafeţei planetei. Dacă Terra ar fi fost mai mică, ar fi fost imposibil să aibă atmosferă, cum este cazul planetei Mercur. Dacă ar fi fost mai mare, atmosfera sa ar conţine hidrogen liber, cum este pe Jupiter. Din câte se ştie, Terra este singura planetă a cărei atmosferă este alcătuită dintr-un amestec de gaze perfect pentru a susţine viaţa vegetală, animală şi umană.

Terra se afla la distanţa perfectă de Soare. Gândeşte-te puţin la diferenţele de temperatură pe care le întâlnim aici; să zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacă Terra s-ar afla puţin mai departe de Soare, am îngheţa cu toţii. Dacă s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puţin, am arde. Chiar şi o modificare neînsemnată a poziţiei Terrei faţă de Soare ar face imposibilă viaţa pe planeta noastră. Ei bine, Terra rămâne însă la această distanţă perfectă de Soare în timp ce se învârteşte în jurul Soarelui cu o viteză de aproape 100.000 de km/h. Totodată se roteşte şi în jurul propriei axe, făcând ca întreaga suprafaţă a planetei noastre să fie încălzită şi răcită cât este nevoie în fiecare zi.

Şi Luna, satelitul nostru, are mărimea perfectă… şi se află la o distanţă perfectă faţă de Terra, cu atracţia sa gravitaţională. Luna creează fluxul şi alte mişcări importante ale oceanelor – astfel încat apele oceanice să nu stagneze – şi în acelaşi timp împiedică vastele oceane să inunde uscatul.

Apa… deşi incoloră, inodoră şi insipidă, totuşi nici o vietate nu poate supravieţui fără ea. Plantele, animalele şi oamenii sunt alcătuiţi în cea mai mare parte din apă. Vei vedea imediat de ce caracteristicile apei o fac să fie atât de propice vieţii:

Are un punct de fierbere şi un punct de îngheţ neobişnuit de ridicate. Apa ne îngăduie să trăim într-un mediu cu schimbări de temperatură, menţinându-ne în acelaşi timp organismul la o temperatură constantă de 36, 5 grade.

Apa este un solvent universal. Aceasta proprietate a sa face ca mii de substanţe chimice, minerale şi nutritive să poată fi transportate în tot trupul nostru şi în cele mai mici vase de sânge5.

În plus, apa este neutră din punct de vedere chimic. Fără să influenţeze componenţa substanţelor pe care le transportă, apa îngăduie ca medicamentele, alimentele şi mineralele să fie absorbite şi folosite de către organism.

Apa are o tensiune superficială deosebită. Aşa se face că apa din plante poate să curgă în sus, învingând forţa gravitaţiei, transportând apa şi substanţele hrănitoare până în vârful celor mai înalţi copaci.

Datorită faptului că apa îngheaţă de sus în jos şi pluteşte, peştii pot trăi chiar şi iarna.

Cam 96% din apa Terrei se află în oceane. Dar aici pe Terra există un sistem care îndepărtează sarea din apa oceanică şi apoi o distribuie pe toată suprafaţa planetei. Prin procesul de evaporare, se înlătură sarea din apa oceanică şi se formează norii; aceştia sunt mişcaţi cu uşurinţă de către vânt, împrăştiind astfel apa pe deasupra Pământului, pentru hidratarea vegetaţiei, a animalelor şi a oamenilor. Acest sistem de furnizare a apei şi de purificare a ei, de reciclare şi refolosire, ajută la menţinerea vieţii pe planeta noastră
2.Complexitatea creierului uman indică existenţa unei inteligenţe superioare la originea sa.

Creierul omenesc… procesează simultan un volum impresionant de informaţii. Creierul tău primeşte informaţii referitoare la toate culorile şi obiectele pe care le vezi, la temperatura din jurul tău, la presiunea cu care apasă picioarele pe podea, la sunetele din jurul tău, la cât de uscată îţi e gura, chiar şi cum apare acest articol pe ecran. Creierul înregistrează şi procesează toate emoţiile, gândurile şi amintirile. Totodată el urmăreşte continuu funcţiile trupului, cum ar fi ritmul în care respiri, mişcarea pleoapelor, senzaţia de foame şi mişcările muşchilor mâinilor.

Creierul UmanCreierul uman procesează peste un milion de mesaje pe secundă. Creierul analizează importanţa tuturor acestor informaţii, sortându-le pe cele relativ lipsite de însemnătate. Această funcţie de filtrare îţi îngăduie să te concentrezi şi să acţionezi cu eficienţă. Şi crezi tu că acest creier care se ocupă de peste un milion de informaţii în fiecare secundă, evaluându-le în acelaşi timp importanţa şi îngăduindu-ţi apoi să acţionezi în funcţie de cele mai pertinente informaţii… crezi tu că acest creier a apărut, pur şi simplu, la întâmplare? Au apărut dintr-o dată acele cauze biologice care au dus la formarea în mod desăvârşit a ţesutului, a fluxului sanguin, a neuronilor, a întregii structuri cerebrale? Creierul funcţionează altfel decât celelalte organe. Se caracterizează prin inteligenţă, prin capacitatea de a raţiona, de a provoca sentimente, de a visa şi de a planifica, de a acţiona şi de a comunica cu ceilalţi oameni. Cum putem explica existenţa la întâmplare a creierului uman?
3. „Întâmplarea" sau „cauzele naturale" nu pot explica în mod credibil toate aceste lucruri extraordinare.

Dacă nu credem că există Dumnezeu, atunci nu ne rămâne decât să credem alternativa: că tot ceea ce există în jurul nostru a apărut la întâmplare, din cauze naturale. Dacă cineva ar juca zaruri, ce şanse ar avea să dea doi de şase? Destul de mare, nu-i aşa?! Dar care ar fi probabilitatea ca pe nişte zaruri albe-albe să apară acele puncte negre? Ceea ce a încercat să dovedească Pasteur cu secole în urmă este confirmat acum de ştiinţă: viaţa nu poate apărea din ne-viaţă. Atunci de unde a apărut viaţa umană, animală şi vegetală? Ai putea crede ca lumea asta a aparut din nimic si se indreapta spre nimic? Bizar...ar fi nonsens;

Şi încă ceva: „cauzele naturale" nu pot explica de ce există un volum atât de mare de informaţii foarte exacte în ADN-ul uman. Celui care respinge ipoteza existenţei lui Dumnezeu nu-i mai rămâne să creadă decât că tot ceea ce există a apărut la întâmplare – fără nici o cauză, fără nici un plan, pur şi simplu, la noroc. Dar este o ofensă pentru raţiune să vezi un plan foarte complex şi să consideri că a apărut la noroc.

Există Dumnezeu? De vrei să ştii răspunsul, caută să afli cât mai multe despre Iisus Hristos. Biblia ne spune: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică."12

Deşi Ii stă în putere să ne oblige să credem în El, totuşi Dumnezeu nu o face. Dimpotrivă, El ne pune la dispoziţie suficiente dovezi ale existenţei Sale, pentru ca noi să alegem singuri să Ii răspundem. Distanţa perfectă a Terrei faţă de Soare, proprietăţile chimice deosebite ale apei, creierul uman, ADN-ul, numărul mare de oameni care confirmă faptul că Il cunosc pe Dumnezeu, dorinţa – care ne macină inima şi mintea – de a afla dacă există Dumnezeu, dorinţa lui Dumnezeu de a Se lăsa găsit prin Isus Hristos.

| OmniSpirit a răspuns:

Existi, mai ai nevoie de argumente?

Întrebări similare