Vă trimite in Iad dacă nu-l iubiți.
El vă iubește până-i călcați pe coadă.(la fel ca omul)
>
Pai intrebam altceva...
V-am mai spus să nu vă băgați pe Religie.
Nu știți să interpretați.Îmi pare rău, dar ești prea mică ca să înțelegi toate tâmpeniile astea.
Iesi din cruciada?
Ok... vedem ce facem, jucam macao?
Nici nu m-am băgat.
Jucăm "cald/rece" imediat.
HĂ?
Eu vreau Macao jocul ala cu cartile de joc? (cacofonie intentionata)
Nu știu să joc măi. )
Bună.
Chiar dacă este foarte răspândită, ideea existenţei unui loc al chinului veşnic nu este o învăţătură biblică.
Biblia arată că Dumnezeu "este iubire" (1 Ioan 4:8). Dar dacă şi-ar pedepsi creaturile la chin etern s-ar mai putea spune despre el că este un Creator bun? Desigur că nu.
Dumnezeu este iubitor de oameni, dar este si drept judecator.Nu el ne trimite, noi alegem sa ne ducem, iadul nu e creat pentru oameni ci pentru Satan si ingerii lui.Aici este dreptatea divina.
Deci el intr-un fel nu ne prea ajut, doar ne-a spus ceva si in rest nimic... um...ok.
Cum nu ne ajuta? El s-a jertfit pentru noi si ne-a daruit viata vesnica.
Pai logic, dar sa incepi cu inceputul:
Geneza:
"Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să STAPANEASCA peste peşti., păsări., animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
Apropo: GRESALA (pacatul) pe care il fac oamenii este ca ei nu se multumesc sa fie STAPANI doar peste animale ci VOR SA STAPANEASCA PESTE ALTI OAMENI (si creaza armate militare ca sa distruga alti oameni, sau inventeaza minciuni si conspiratii ca sa bage frica in altii ca sa ii faca sa-si distruga semenii lor, si cam dintodeauna si prin toate popoarele s-au inventat obiceiuri si traditii (bazate pe minciuni) ca astfel sa se amestece si sa influenteze casatoriile, in schimb ce-i care nu se lasa "influientati" sunt indepartati si evitati de comunitate, in schimb avantajul lor este ca devin si foarte sanatosi. Sanatatea este "rasplata" celor care prefera sa isi foloseasca creierul si nu accepta minciunile, si nici nu se lasa ajutati."""
Minciunile cu "bau-bau", "te-a adus barza" sunt tot o forma de stapanire peste mintile copiilor care nu au de ales, ei cred tot ce le spui pana li se formeaza propriul discernamant. Cand ei descopera ca "barza" si "bau-bau" este o minciuna, ei descopera si un adevar : ca si-AU PIERDUTzile, luni si ani cautand nimicuri si purtand frica;
ca si-AU PIERDUTzile, luni si ani traind degeaba.
Cea mai faina faza ii cand un copil se arunca in fantana ca se se intalneasca cu baba-cloanta ca se se convinga ca exista; apoi parintii il considera prost pentru ca i-a crezut si iarasi prost pentru ca a sarit in fantana, dar... acei parinti cat si vecinii lor tot nu inceteaza sa afirme ca exista si ca este acolo...
Daca nu ti-ai dat seama pana acuma, a fi crestin inseamna sa iti acuzi parintii de fiecare data cand mintesc... sa le areti ca stii ca ei mintesc si sa le areti ca minciuna inseamna pierdere de vreme ca odata si odata toate se descopera. (Adevarul este ca si asa ceva nu prea iti permiti!)
Te doare mintea cand vezi pe deoparte cum unii vecini isi mintesc proprii copii cu asa de faine minciuni si cu atata bunatate in vorbe, iar pe de alta parte cum se vaita ca nu au bani de medicamente si injectii sa-si vindece copii acum ajunsi bolnavi...
Si acum cpy/pst:
Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
Şi duşmanii omului vor fi cei din familia lui.
Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
Toti se nasc cu minte in cap, asta inseamna ca intotdeauna vor debita o minciuna toti cei care vor sa ajute pe alti sa ia decizii.
"A ajuta pe altii sa ia decizii" este sinonim cu "a prostii" si "a mintii"
Dar Rai? Nici ala, nu? Atunci inseamna ca noi suntem doar spirite in corpuri.
Raiul este reprezentat de viata vesnica iar Iadul este reprezentat de moarte.
Foarte bine spus! Cum ma va chinui dracu' in iad, daca eu voi fi doar spirit si nu voi mai avea simturi?
Pai chiar daca esti un om bun sau rau, tot mori si tot ai parte de viata vesnica.
Până la Înviere e adevărat că nu vom avea trup, dar rămâne Conştiinţa...
Dzeu e perfect, tu nu esti, niciun om nu este ca el, de asta acest lucru e prea greu de inteles.
Omul e liber sa aleaga
intre bine si rau,
iar la urma EL va judeca pe fiecare
si va plati dupa cum a lucrat.
Celui care a facut binele ii va plati cu bine cel ce a facut rau ii va plati cu rau.
Celui bun raiul, celui rau iadul.
Asta e adevarul.
Fara suparare dar da, am inteles, dar... nu din bibliie extragem sa rasplatim binele cu binele si raul tot cu binele?
Rasplatim raul cu binele vrasmasilor nostri si tuturor semenilor, este datoria noastra de crestini sa ne iubim aproapele si sa -i fim supusi, dar Dumnezeu in calitate de Tata si Judecator trebuie sa faca dreptate. Daca fratele tau ti-a facut un rau, tu iarta-l. Tatal tau va va judeca si pe unul il va pedepsi pe celalalt il recompensseaza.
Pe lîngă faptul că Dumnezeu este dragoste, El este și dreptate, El este și sfînțenie.
El trimite în iad doar pe cei care au păcatul încă lipit de ei, pe toți cei ce nu au crezut și nu s-au spălat de păcatele lor în sîngele Fiului Său, care a murit tocmai pentru a aduce mîntuirea sufletelor, care sînt multe. Cum în Cer nu va intra nici umbră de păcat, deoarece cei ce stau în prezența Sa trebuie să fie sfinți, este nevoie de o separare între cei care sînt curățiți de păcat, sfințiți și cei care sînt păcătoși.
Dumnezeu iubește păcătosul dar urăște păcatul.
„Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască? (Ezechiel 18-23)
Spune-le:,Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui şi să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi voi, casa lui Israel?" (Ezechiel 33-11)
http://andreijitareanu.ro/......e%C8%99te/
N-are voie omul pasionat de filozofia vietii sa se documenteze? Sau nu aveti voi, crestinii, cum sa ne explicati?
Iubirea este sinonima cu crestinismul, ''omul pasionat de filozofia vietii'' ar fi trebuit sa stie treaba asta, astfel acea intrebare pusa de tine nu isi mai are rostul.
Iubirea nu e neaparat sinonima cu crestinismul. Daca doi atei se iubesc, are asta vreun sens?
''Dumnezeu este iubire " asta iti spune ceva domnule ''om pasionat de filozofia vietii'' (sper ca ai citit Biblia ca sa te numesti asa)? Treaba sata se preda la religie in clasele 1-4.
Deci e ninja, ai?
Domnule om pasionat de filozofia vietii treaba sata se preda la religie in clasele 1-4, tu ai trecut pe acolo?
Da, asa-i. Multi isi pun intrebari, dar putini cauta si raspunsuri.
andreiadrian0123456789012 întreabă: