anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De cand "religie" inseamna "doar crestinism"? Cred ca am lipsit de la scoala cand s-a predat asa ceva.

Observ ca multi aveti impresia ca totul este doar despre voi, doar despre religia voastra si doar despre zeul vostru. Ba mai mult, vad ca multi, din cauza ca vreti atat de mult sa fiti importanti aveti impresia ca ateismul are legatura DOAR cu zeul vostru si DOAR cu religia voastra. Va place chair atat de mult sa va considerati importanti atunci cand nu sunteti?

Cand auziti cuvantul religie cam 98% sariti in sus urland "ie despre mine, ie despre religia mea, doar a mea".

Apropo, stiti ca atunci cand vine vorba de alte religii si de alti zei, voi crestinii sunteti atei nu?

50 răspunsuri:
| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

Tu nu esti turc?!

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Nu, jumatate roman jumatate bulgar.
Dar tu esti evreica?

| Mădă0611 a răspuns:

Pai doar crestinismul exista pentru ca doar dumnezeu/Iisus e adevarat, sfant, perfect; ai vazut ce a zis fata aia de 12-14 ani, ca niste unii se inchina la o c***a albastra.

| Angel0 a răspuns (pentru anonim_4396):

Degeaba discutam despre integrale daca tu nu stii nici tabla inmultirii.
Cum naiba sa fii atat de ignorant incat sa nu auzi macar de religiile avraamice.
Daca nu stii nimic despre bazele istoriei religiilor dominante, ce sens are sa discutam mai departe.

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Oau, care e definitile alea domnu inteligentu la care te referitu lu matale, neamule? Asta asa, apopos de "Rromania" ca de restul ne-am lamurit, atata poti, atata dai.

| zurick a răspuns:

Da...Din pacate asa sunt multi crestine, da asta nu inseamna ca toti sunt la fel.Nu ma intereseaza pe mine alta religie, da nu o judec, cunosc multe persoane de alta religie si nu mi-am permis sa-i cred inferiori "asta ar fi doar o prostie si o dovada de prostie curata"

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu stiu sa fac diferenta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Nu se vede. Daca ai fi stiut nu ai fi lasat un asemenea comentariu.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca sa iti demonstrez ca stiu ce spun, iti trimit un articol scris de mine.
In lume sunt mai multe religii. Monoteiste si politeiste. Unii cred in existenta mai multor Dumnezei.(Budistii, hindusii, taoistii). Pe cand altii cred in existenta unui singur Dumnezeu. (Crestinii, musulmanii, iudeii). Unii incearca sa ajunga la Dumnezeu prin faptele lor, prin traditii si obiceiuri prin intermediul preotilor, sau prin anumite jertfe. Ei fac aceste lucruri pentru a fi mantuiti. Altii cred ca pot sa fie mantuiti prin Hristos si faptele lor. Intalnim oameni care sunt religiosi, cinstiti, amabili. Dar daca nu il primesc pe Domnul Isus in inima lor, faptele nu ii pot mantui. Sunt oameni care cunosc Cuvantul lui Dumnezeu il citesc, dar nu umbla in ascultare de El, aceasta cunostinta nu ii ajuta cu nimic daca nu o aplica zi cu zi. Poti sa ai o slujba in Casa Domnului, sa canti, sa predici, sa reciti dar daca faci si faradelegea, totul este zadarnic. Hristos a facut pasi spre omenire si a dat totul pentru noi. Jertfa lui este suficienta pentru mantuirea noastra. Ea este completa, perfecta. Adevaratii crestini care L-au primit pe Isus in inima lor fac fapte pentru ca natura lor s-a schimbat. Ei sunt copii de Dumnezeu. Dupa cum un copil poarta in mod genetic atributele tatalui sau, tot asa si cei nascuti din Dumnezeu poarta atributele Tatalui lor. Ei nu mai pot face ceea ce faceau inainte pentru ca au fost schimbati, transformati.Au fost stramutati din intuneric la lumina. Crestinul aduce roada, pentru ca Duhul Sfant rodeste in el. El este transformat: mintea, inima, modul de viata, sunt innoite de Cuvantul lui Dumnezeu. Crestinul creste din punct de vedere spiritual si in adversitatile vietii, el devine mai puternic, mai credincios. Pentru ca il cunoaste pe Dumnezeu mai indeaproape. Stie ca in orice circumstanta, se poate baza pe atributele lui Dumnezeu, si pe Cuvantul Sau care este Da si Amin. Avem o frumoasa definitie a credintei in Evrei 11:,, Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad.

| Mikhtarian a răspuns:

Nu religia face omul,ci omul face religia prin vointa sa.
Nu cred in cuvantul ateu,fiecare crede in ceva,in cineva.
Crezi in mama ta,crezi in bani nu? crezi in iubire nu? Deci,tot apartii de ceva sentimental.
Daca tu crezi ca e cineva acolo care te mai vegheaza e problema ta,nu a tuturor.
Religia nu este subiect de discutie,ca nu suntem la piata.
Am ajuns la halul in care ori ti se baga pe gat, indoctrinat ( nu sunt deloc de acord ) ori se vorbeste despre Dumnezeu de parca ne-a facut din ura.
Am ajuns la un nivel in care, doar iubirea ne mai scoate din aceasta ura, numai ca nu este iubire, ci doar ura fata de semeni

| 7Omar7 a răspuns:

In lumea asta exixta o multime de religii
unele de care nici nu am auzit, in mare parte toti stiu despre crestinism si islamism ..in mare parte romani cand aud de islam sar la gura ca e o prostie...de exemplu spun ca musulmani se inchina la zei la Alhah..si care e problema? Alah e acelasi dumnezeu doar ca are alt nume cum in romana e dumnezeu in engleza e God in germana e Gott si tot asa
e un singur dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mikhtarian):

"Nu cred in cuvantul ateu, fiecare crede in ceva, in cineva."

Faci o confuzie intre "a crede ca" si "a crede (in sensul religios)". Sunt 2 chestii DIFERITE.

"Cred ca mama maine imi va da bani" NU este egal cu "cred ca zeii exista"

Primul "cred" NU este in sens religios. Primul "cred" este bazat pe fapte care s-au intamplat in trecut, bazat pe observatii. Spre exemplu ieri si alaltaieri mama mi-a dat bani deci "cred" ca si azi imi va da pe cand al 2-lea "cred" NU se bazeaza pe observabil. Al 2-lea cred tine strict de religie si nu este bazat pe observatii sau altele de genul.

Intelegi diferenta dintre "a crede ca" si "credinta"?

Daca tu vrei sa consideri ca "a crede ca" tine de religie, atunci tu tocmai ai inventat miliarde de religii. Ai inventat religia ploii (cred ca maine ploua), religia banilor (cred ca maine primesc banii pe card), religia minutelor de pe telefon (cred ca maine imi baga minutele)... etc. Observi problema?

Eu cred ca maine ploua, asta nu inseamna ca sunt o persoana religioasa. E absurd.

Nu confunda "a crede ca..." cu "a crede (in sensul religios)". Sunt 2 lucruri DIFERITE deci pozitia ta gen "nu cred in cuvantul ateu pentru ca fiecare crede in ceva" este gresita. Mai incearca.

| Mikhtarian a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma refer ca si caz de om,nu ca si credinta.
Ma refer ca omul tot se auto identifica in a crede in ceva,chiar daca nu apartine neaparat de religie.
Intr-un fotbalist,intr-un actor.
Din punct de vedere religios,e cam incorect ce-am scris,dar din punct de vedere sentimental, eu zic ca nu.
Ma refer, ca tot placi pe cineva, crezi in el, venerezi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mikhtarian):

Sunt seunsuri DIFERITE. Tocmai ti-am zis ca eu pot sa cred ca maine vine o furtuna si sa fiu ateu pentru ca "a crede ca" e diferit de "a crede in sensul religios". "A crede ca" NU are nici o legatura cu ateismul.

Sigur ca poti SA CREZI in cineva CA... dar asta nu inseamna ca nu mai esti ateu. Ateismul tine doar de zei iar cele 2 cuvinte au sensuri DIFERITE. Intelegi?

| Mikhtarian a răspuns (pentru anonim_4396):

Gaia eu te-am inteles,dar se pare ca tu nu m-ai inteles.
Da,sunt sensuri diferite,din dpdv crestinism, si omenesc. daca se poate zice.
Eu zic ca omul tot crede in ceva, cineva, ma refer ca tot apartii de cineva, ceva.

| ioana1988 a răspuns (pentru Hombre):

Am mai intalnit persoane care nu au auzit de multe, chiar daca erau tiparite de cateva sute de ani pe manualele scolare.
Nu am chef sa-mi sustin ideile in fata cuiva care nu are minimul de cultura generala obligatorie.
Cauta si tu pe gogu:
Religiile avraamice (cu 2 de a).

| ioana1988 a răspuns (pentru Angel0):

Nu este singurul.
Sunt lucruri care se invata la scoala, elementare.
Cultura generala obligatorie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mikhtarian):

Mai... am inteles unde vrei sa ajungi dar nu nu vrei sa intelegi ca "a crede ca..." NU are legatura cu ateismul. Eu recunoscut de mai multe ori ca pot sa cred diverse lucruri gen maine ploua, e cald, ninge, primesc bani sau altele de genul dar asta NU inseamna ca nu sunt ateu.

A crede sau a nu crede ca maine ninge NU ARE NICI O LEGATURA CU ATEISMUL si nu este aclasi lucru cu "a crede in sensul religios". Nu poti sa intelegi asta?

Vrei sa iti confirm iar ca eu pot sa cred sau sa nu cred diverse lucruri? Uite, o fac iar : eu cred ca maine va fi soare. Poftim. Vrei sa spui ca din cauza ca eu cred ca maine va fi soare nu mai sunt ateu? Gandeste-te bine.

"Da, sunt sensuri diferite"... PERFECT.
"Eu zic ca omul tot crede in ceva, cineva"... dar sunt SENSURI DIFERITE. Parca ai zis ca ai inteles.
"ca tot apartii de cineva, ceva. "... partea asta nu o inteleg. "Apartii" in ce sens? Presimt ca iar faci o confuzie.

Ateismul are treaba doar cu varianta religioasa a cuvantului "a crede" nu si cu cea "normala".

| Hombre a răspuns (pentru ioana1988):

"Am mai intalnit persoane care nu au auzit de multe"
Ca bine zici si tu esti una dintre ele, o luam de la capată (cum zice veciunl meu de 5 ani).
Asa cum am spus doar 8% dintre evrei sunt mesianici (il recunoaste pe iIsus ca fiul lui Dumnezeu si Trinitatea) iar restul evreilor sunt adepti religiilor Avramice, iudaismul, care religie e caracteristica monoteismului, adica credinta in unicitatea lui Dumnezeu.
Islamul a preluat elemente din iudaism si crestinism si practica monoteismul considerandu-l pe Isus profet si nu fiul lui Dumnezeu la fel ca evreii.
Evreii si islamisti= Dumnezeu unic=Monoteisti
Crestini= Dumnezeu=Isus fiul lui Dumnezeu=sfantul duh=Politeisti. Ai capito?

| Hombre a răspuns:

Bine discutam si de capre dar contrazice ce am spus.