De ce nu i-a distrus Dumnezeu imediat pe primii oameni şi pe Satan? El ar fi putut s-o facă,
dar scopul lui Dumnezeu de a umple pământul cu descendenţii lor perfecţi ar fi eşuat, de acea a decis să tolereze un anumit timp răzvrătirea. Astfel, răzvrătiţii aveau din plin ocazia să simtă consecinţele independenţei de Dumnezeu. Satan l-a acuzat pe Dumnezeu că este un conducător rău, făcându-l mincinos şi reproşându-i că îşi privează supuşii de ceva bun, a lăsat să se înţeleagă că omenirea ar duce-o mult mai bine fără conducerea lui Dumnezeu.Istoria demonstreaza nevoia omenirii de a fi îndrumată de Dumnezeu. Să ne gândim la următoarea ilustrare: Un profesor le arată elevilor cum să rezolve o problemă dificilă. Un elev inteligent se răzvrăteşte şi spune că metoda profesorului nu este bună. El susţine cu tărie că ştie o metodă mult mai bună, lăsând impresia că profesorul este incompetent. Unii elevi îi dau dreptate, răzvrătindu-se şi ei. Ce ar trebui să facă profesorul într-o asemenea situaţie? Dacă i-ar da afară pe rebeli, ce vor gândi colegii lor? Nu ar crede oare că elevul care s-a răzvrătit şi susţinătorii lui au dreptate? Toţi ceilalţi elevi din clasă şi-ar putea pierde respectul faţă de profesor, considerând că îi este frică să nu se descopere că n-a avut dreptate. Dar, să presupunem că profesorul îi permite elevului răzvrătit să demonstreze în faţa clasei cum ar rezolva el problema
Totodată, Dumnezeu a luat măsuri pentru ca scopul său iniţial privitor la pământ să fie îndeplinit.
E interesanta intrebarea, din pacate arata ca educatia religioasa de baza din scoli nu se face cum trebuie. e nevoie de diavol, de rau, de tot ce e negativ pentru ca totul merge in directia incercarii omului. omul nu traieste ca sa fie fericit in viata si fara probleme, ci exact ca sa fie incercat prin greutati si necazuri.
Uite nu face asta doar ca sa intrebi tu acum...mi se pare o intrebare nu tocmai la locul ei. Dar ca sa dau si un raspuns, cred ca din dragoste pentru oameni, care nu-si pot gasi linistea decat langa Dumnezeu
Pentru mine ai raspuns? eu nu pot sa imi dau seama ce fel de dragoste poate fi asta. astfel de idei îl pun pe Dumnezeu într-o lumină negativă, înfăţişându-l drept un Dumnezeu care îi răpeşte pe cei dragi de lângă familia şi prietenii lor într-un mod atât de dureros şi de îngrozitor. Dumnezeu este privit ca un criminal
Nu este vina lui Satan ca oamenii sint rai.
Sa presupunem ca miine Dumnezeu il distruge pe Satan dar tu nu stii.
Tu nu tot la fel o sa minti sau o sa faci lucrurrile pe care le ai facut?
Crezi tu ca betivii de la circiuma vor figi repede la biserica?
Nu.Nu te insela.Nu este vina lui Satan ci rautatea este in inima oamenilor.
Nu exista alternativa.Ori este libertate si omul face ce vrea, ori Dumnezeu ar fi creat niste roboti si lucram ca niste masini cu program.
Dumnezeu nu ne-a creat pacatosi.
Noi am devenit, cu propia noastra vointa, la fel si ingerii cei cazuti.
Aceasta sintagma ca suntem,,pacatosi''este o forma de manipulare si persuasiune,din partea dogmelor religioase.
Frica,nesiguranta creeaza profilul unui om care trebuie sa se,,adaposteasca''undeva!
Aceste religii,secte,intotdeauna s-au folosit de aceste,,arme''pentru a atrage la ele pe oitele si berbecutii,infricosati si rataciti! Din timpuri imemoriabile,popii au amenintat cu pedepsele lui Dumnezeu,cu iadul cu smoala,cu dracii cu copite si coada,daca omul nu face ce,,indica''ei.
Total gresit. Fizica quantica ne-a demonstrat clar ca suntem interconectati,si nimic din acest univers nu este,,de capul lui''. Exista o inteligenta universala care tine in echilibru toul si toate! dar in nici un caz nu mai pot fi valabile balivernele si aberatiile mitologice, a unor scribi inculti si salbatici, care au scris mitologia biblica si nu numai!
Acei oameni, credeau ca daca omorau cu pietre alt om, faceau dreptate Divina! FALS!
Sa vedem, Dumnezeu daca vrea il omora pe satana de cand sa rasculat impotriva lui, dar nu a facut-o pentru ca a vrut si vrea sa arate ca el inca este iubitor si DREPT, in ce face, daca il omora atunci ce credeau ceilalti ingeri? k este un Dumnezeu rau. Dumnezeu inca ne iubeste asa cum suntem pana la sfarsitu veacului cand va reveni a 2a oara.E adev ca suntem niste scarbe de oameni dar avem pe cineva care a murit pentru noi si ne-a RASCUMPART DIN PACAT.
Mie imi scapa ceva. dumnezeul asta bun, omoara mii de copii zilnic pe tot pamantul.Nici macar asasinii platiti sa omoara, nu iau viata copiilor, si vii cu minciuni gen dumnezeu nul omoara pe satan ca e bun? minte pe altcineva
Dumnezeu nu omoara copii, de fapt el nu omoara pe nimeni. murim deoarece suntem pacatosi, iar acest pacat se datoreaza primilor nostri parinti care nu au ascultat de Dumnezeu. un parinte iubitor ar putea sa-si omore copii? (Ioan 3:16) „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său unic-născut, pentru ca oricine manifestă credinţă în el să nu fie distrus, ci să aibă viaţă veşnică."
Vrei sa iti enumar cati copii mor pe acest pamant din cauze aleorii? boli, doctori, foamete.Lasa vrajeala asta ieftina cu pacatosi, inchisorile sunt pline, si totusi sunt mai multi copii care mor. Si te rog fara citate, pentru ca eu nu consider acele carti veridice
Bine ca i-ai dat rasp la nesuferitu ala :* bvo bvo!