| ßirGagaWelch a întrebat:

De multe ori auzim crestini care spun ca noi, oamenii, nu putem intelege ce este dumnezeu.
Ok, daca nu putem intelege, de ce ne mai inchinam a ceva ce nu putem intelege? Nu-i normal, fiindca exista posibilitatea de an nu intelege nici ce vrea cu adevarat zeul de la noi. Exista si varianta sa fim pacaliti (daca tot credeti ca un zeu bun si unul rau se bat pe sufletele noastre, si ca ala rau e maestru in manipulare, de ce n-ar fi Biblia doar talmacirea lui?!). Exista o infinitate de variante despre un "ceva" a carui existenta ti-o explici prin incapacitatea ta de intelegere!
Si, atunci, de ce va mai inchinati la el?

Răspuns Câştigător
| contαbαndonαt a răspuns:

Pentru ca ei asa "simt", pentru ca i-L "simt" pe D-zeu in "sufletul" si mintea lor.Mai pe scurt: autosugestia poate vindeca boala dar o poate si induce, depinde doar de cum e folosita.
Nu e nevoie sa gasesti motive la ce fac altii (chiar de pare pueril si fara sens ceea ce fac acestia), isi gasesc ei singuri stai calm/a.

Răspuns utilizator avertizat
46 răspunsuri:
| Geass a răspuns:

Mă tu chiar eşti bun de detectiv, sau manipulator... după caz.

| Geass a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Din moment ce se chiunie să-ţi răspundă mereu, probabil că a afectat-o.

| Geass a răspuns:

Manipulator pentru faptul că ai "distrus-o sufleteşte" aşa cum ai afirmat...

| anonimg a răspuns:

Raspunsul este ca nu te poti inchina unuia mai slab decat tine; ci, ca si in cazul de fata, te inchini Unuia mai mare decat omul -adica lui Dumnezeu.
Iar daca alegi sa nu te inchini lui Dumnezeu, atunci in mod voit alegi sa te inchini vrajmasului Lui si al oamenilor. Nu exista cale de mijloc.
Intr-un razboi nu poti sa fii pe un teren neutru. Lupta este una spirituala -dusa la nivelul mintii si al inimii.
Dumnezeu spune ca daca vom alege sa fim de partea Lui vom fi in siguranta.
Este chiar o nebunie sa luptam impotriva Aceluia care a murit in locul nostru ca noi sa fim salvati...

| zurick a răspuns:

Dumnezeu?! Nimeni de pe planeta asta nu poate intelege cu adevarat.Si inca ceva, nu poti intelege ce e in capul unui om, nu poti intelege ce gandeste(vorbesc de totalitate, in totalitate n-ai sa poti)

| Lizzu a răspuns:

Mai obiectiv de atat nu se putea pune problema asta. Bravo. Dar, din pacate, ei nu inteleg si n-au inteles ce vrei tu sa transmiti.
--Cine crede in dzeu nu poate fi obiectiv in problema asta pe care o pui tu. Ci doar subiectiv si atunci se duce totul de rapa in explicatii si raspunsuri...

Poate ca fiecare credincios simte acel dzeu in felul sau personal, dar niciodata nu se intreaba daca e pe drumul cel bun inchinandu-se acelui dzeu, nu se intreaba ce vrea de la el, ca si om, nu sunt lucruri rostite de gura nici unui dzeu ci doar lucruri pamantesti, scrise si spuse tot de oameni...

Nici nu stiu ce ar fi corect sa fac : sa admir aceste fiinte care cred cu tarie in "ceva" sau sa le desconsider...
Cred ca mai bine ma mentin neutra.

| ErrorFound a răspuns:

Ce ciudat a sunat asta. rolling on the floor Cica: "noi, oamenii", parca ei n-ar fi oameni...

| Kalla a răspuns:

Le stii tu pe toate.Esti doar altul care vrea sa schimbe cea mai mare religie din univers! Iti place doar sa insulti si sa critici.Tu de ce esti ateu? La asta nu este raspuns pentru ca nii la intrebarea ta nu este raspuns.

| Kalla a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

As vrea sa pot fi suparata pe ai mei dar nu mai pot.

Bravo Sherlock. Vrei un premiu?

| M25M a răspuns (pentru Kalla):

"Esti doar altul care vrea sa schimbe cea mai mare religie din univers!"----Mda. ce ridicol...

| Kalla a răspuns:

Nu intelegi nimic.

| Kalla a răspuns:

Cum m-ai chemat?
Nu esti inteligent daca iti bati joc.

| Kalla a răspuns:

Tu te inseli amarnic.

Daca tot esti atat de inteligent ar fi trebui sa-ti fi dat seama.
M-ai insultat si ti-ai batut joc, cu mine nu mai ai ce discuta.

Nu e treaba ta.

| contαbαndonαt a răspuns (pentru Kalla):

Mamica tu nici macar nu iti dai seama atunci cand cineva te insulta ori cand cineva insulta un anumit grup de oameni din care, evident, faci si tu parteraised eyebrows
Daca vrei iti dau si exemple, nu-i problema, poate vei intelege ce-i aia `bataie de joc` de-a binelea.

| Kalla a răspuns (pentru contαbαndonαt):

Si eu eram sarastica -.-

Unde, mai exact, ai fost sarcastica? ca nu-mi dau seama din comentariile tale.
Mai bine invata sensul acestui cuvant mai intai.
TPU e rau zici? oameni "rai"?

Vezi ca tipa din avatarul tau e imbracata un pic cam sumar, nu crezi?
Ce faci? pacatuiesti cu privirea?

Ma cheama Kalla si locuiesc in nu-te-intereseaza pe langa nu-e-treaba-ta.

| vitbsk a răspuns (pentru Kalla):

Să nu faci prostia să dai detalii personale despre tine sau despre familia ta pe acest site pentru că inevitabil va fi folosit împotriva ta de către oameni care sub falsitatea compasiunii îşi ascund sufletul acrit şi se hrănesc din tragediile şi necazurile altora.

Raspund acum pentru ca a trebuit sa ies cu lume mai importanta decat tine.
Te crezi asa superior si nu vezi cat de arogant esti.Tu crezi ca parintii mei sunt morti dar nu ti-am spus niciodata ca sunt morti.Adevarul este chiar mai dureros dar nu am sa ti-l spun tie pentru ca esti prea arogant ca sa iti pese sau ca sa intelegi.

| Kalla a răspuns:

Te inseli amarnic, dn nou. Daca m-as supara ar insemna sa ma aplec la nivelul tau si asta chiar ar fi umilitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma da bleg mai esti.tu intrebi de parca un shaolin e cel ce se rade in cap si gata.ori un buhdist e cel ce sta cu picioarele incrucisate sub el.ma blegea? e un mod de viata ce implica participarea tuturor si relationarea in comunitattea respectiva.a fi crestin inseamna a trai ca un crestin,a manca precum un crestin, a te ruga, ca un crestin, a vorbi ca un crestin, a face sex ca un crestin.de ce VA mai inchinati la el? uiteasa ca sa se mire prostii, cu infinitati de orice, dar rataciti in infinitatea lor apropiata.santeti teribil de redusi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu ma inchin la el.

| Mikhtarian a răspuns:

Consider ca fiecare om isi imagineaza fiecare Dumnezeul sau.
Eu cum zic ca e bun,iertator,iubitor,altul poate zice ca te iubeste dar nu te iarta.
Nimeni nu ti-l baga pe gat, si daca ti-l baga nu-l accepta, te inchini pentru ca, crezi si vrei.
Personal, nimeni nu ma pune sa cred in Dumnezeu, eu sigur am ales calea asta

Nu oi fi eu in masura sa le fac morala altora, dar serios acum, tu chiar ai chef de report? O fi ea naiva si probabil si imatura dar tu cu ce esti mai "smecher" daca te iei de o copila de 14 ani? Inteleg ca faci trolling, nu e nimic iesit din comun dar de aici pana sa-ntreci limita bunului simt cu expresii gen „esti o cu*va" e, crede-ma e.Nu vreau sa para ca reprosez happy dar pe bune acum, cat sa te duca capul sa te pui la mintea unuia sub 15-16 ani? Si stai linistit ca daca cineva se va sesiza, adminii vor avea personal grija ca asa ceva sa nu se mai repete.Pentru ca una e sa folosesti adj. gen „pr*asta" si/sau „frustrata" si alta e s-o faci „cu*va" (ca veni vorba, ce cu*rva visezi tu la cei 14 ani ai ei?), trebuie sa existe o limita stii? Abtine-te te rog, gandeste-te aici ca insulti un copil ci nu o femeie (dezvoltata fizic vb. si experimentata), ca sa spui ca-ti permiti cat de cat.

Macar o cunosti in realitate de te tot iei de ea?raised eyebrows

| vitbsk a răspuns:

Ea nu e proastă deloc, şi ţi-a răspuns cu mult înainte să-i zic eu ceva.

Singura ei vină e că te ia prea în serios când trebuia să te treacă pe ignore din prima.

Când te pretezi la atacuri la persoană din două în două posturi eşti proastă, eşti etc eşti etc şi faci reproşuri ce privesc viaţa privată a cuiva îţi dai singur valoarea.

Din comoara inimii vorbeşte omul.

| vitbsk a răspuns:

Tu nu mai zi ce aş fi făcut în locul ei că nu mă cunoşti.

Nu mă interesează viaţa privată a nimănui, dar să creezi stări de vinovăţie cuiva care n-ar nici o vină e o mizerie.

Ce vină are ea pentru păcatele părinţilor?

Cine în lumea asta îşi alege rudele şi familia în care să se nască?

Cine naiba eşti tu să-ţi dai cu părerea despre viaţa şi familia altuia?

Cine naiba eşti tu să trebuiască cineva să-ţi dea ţie socoteală sau să te convingă de ceva?

Din partea mea discuţia se opreşte aici.

Tu trebuie să fii mare deştept şi puternic să-ţi pui mintea cu o fătuţă care trece printr-o perioadă tulbure.

Bravo domnle!

| Dragotta a răspuns (pentru vitbsk):

In biblie scrie ca suntem pedepsiti pentru pacatele parintilor nostri (adam si eva), numa zic...

| vitbsk a răspuns (pentru Dragotta):

În primul rând să vorbim în contextul situaţiei

Dacă părintele x a făcut o nerozie, copilul nu are nici o vină pentru asta, dar va suferii consecinţele lipsei acelui părinte din viaţa şi educaţia lui.

Dacă tot trece printr-o chestie nasoală zic să nu-i dăm cu piatra în cap.

Sau e o distracţie asta, să râzi de un om care are necazuri, e moral ateistic vorbind?

Între timp a venit Hristos- ultimul Adam şi a restabilit lucrurile la valenţele iniţiale.

Dacă se rămânea la nivel de Vechiul Testament atunci poate că peste 90% din populaţie nu mai ţinea cont de scrieri.