| Vladutz1986 a întrebat:

Este acesta cel mai bun primar din Romania? Dupa parerea mea da! http://www.timisoaraexpress.ro/......e-ce_12494

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Are o gândire mai sănătoasă decât majoritatea politicienilor, care cântă prostimii în strună doar ca să-şi păstreze scaunele de hoţi legalizaţi.

12 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

E bine ca oamenii incep sa vada cum stau lucrurile cu bisericile, mai ales ca Biblia a prezis ca asa va fi.

| milan9 a răspuns:

Pentru ca cele mai frumoase biserici sunt cele simple si mai modeste, tind si eu sa-i dau dreptate in privinta finantarii. Sfintii Bisericii spun si ei acelasi lucru...

| Vladutz1986 explică (pentru milan9):

Ar fi bine ca toti crestinii sa gandesca asa, dar majoritatea sunt pusi pe facut bani.

| Jardelin a răspuns (pentru milan9):

Cele mai frumoase biserici sint cele... frumoase! Daca e mica si modesta nu este neaparat frumoasa iar daca este mare, gen catedrala, nu este neaparat urita! Frumusetea unei biserici este data de arhitectura ei, de armonia liniilor, de ornamente, de impresia generala pe care o da, de constructie odihnitoare pentru sufletul omului sau de constructie neprimitoare, stinjenitoare, fara "suflet" si binecuvintare.

Eu nu inteleg de unde vine frica si lipsa asta de curaj de construi si o biserica de dimensiuni mari! Eu nu inteleg de unde vine ideea si de ce s-a impamintenit atit de puternic in constiiinta romanilor, ca noi trebuie sa avem numai biserici cit mai mici si mai modeste (pe considerentul ca, vezi Doamne, numai in astfel de biserici poti sa fii credincios, iar in alea mari nu)! De ce trebuie sa ne fie interzis sa avem catedrale mari, incapatoare, care sa aiba acustica, in care sa cinte coruri si sa incapa mai multi credinciosi?

De unde atita impotrivire in ceea ce priveste Catedrala care se construieste acum la Bucuresti, iata, chiar si din partea unor ortodocsi? Oare aceeasi dezbinare a fost si cind s-a construit Biserica Sf. Sofia din Constantinopol, cea mai mare biserica ortodoxa din lume? Oare aceleasi dezacorduri au fost si cind s-a construit salba de manastiri din nordul Moldovei?

| milan9 a răspuns (pentru Jardelin):

"Cele mai frumoase biserici sint cele... frumoase! Daca e mica si modesta nu este neaparat frumoasa iar daca este mare, gen catedrala, nu este neaparat urita! Frumusetea unei biserici este data de arhitectura ei, de armonia liniilor, de ornamente, de impresia generala pe care o da, de constructie odihnitoare pentru sufletul omului sau de constructie neprimitoare, stinjenitoare, fara "suflet" si binecuvintare. "
De acord... happy

| milan9 a răspuns (pentru Jardelin):

Prioritatea este totusi la nivelul valorilor spirituale. La acestea s-a referit in special si Dumnezeu:

- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)

- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20

- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18

| Vladutz1986 explică (pentru Jardelin):

Pai in primul rand biblia este impotriva lucrurilor scumpe si a oamenilor bogati ( vezi pilda vamesului si fariseului si citatul cu "mai degraba intra o camila prin gaura unui ac decat un om bogat sa ajunga in rai" parafrazez) iar despre biserica din Constantinopol si manastirile din Moldova au fost construite cand lumea avea o gandire primitiva si nu se stia mare lucru despre mediul ce ne inconjoara. Daca tu ai aceasta gandire nu inseamna ca toti suntem la fel si daca vrei sa traiesti in vremurile respective te invit in loc sa platesti curent sau apa calda sau sa cumperi masini, telefoane, calculatoare si laptop-uri si sa pui banii astia deoparte si ii donezi pentru catedrala mall iar cand patesti ceva tu sau cineva din familia ta sa nu te duci la spital sa te duci la biserica! Din cauza oamenilor ca tine Romania a ajuns o tara primitiva, pentru ca vrem catedrale inutile decat scoli si spitale!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Are alte prioritati

| sublime89 a răspuns:

Nu stiu daca il putem numi 'cel mai bun' din toata tara, dar sigur e mai bun decat multi altii.

| iurii75 a răspuns:

Un om cu scaun la cap.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Desigur o minte sanatoasa vede adevarul. Pentru cei ce nu-l traiesc, doare. VA DUREA SI MAI MULT Apocalipsa 17:4-18:4!

| godge a răspuns:

Are dreptate.