| VOLVO4LIFE a întrebat:

Majoritatea utilizatorilor care rasfoiesc aceasta categorie sunt atei,care se bazeaza pe stiinta, si cred ca omul a evoluat din maimuta si tot universul a aparut dintr-un asa numit big bang.Stiinta este inventia omului,omul greseste,daca un om de stiinta(sau mai multi) a gresit ceva si tot pe ce va bazati voi sunt minciuni? Nu o sa credeti asta si o sa aduceti tot felul de raspunsuri cum ca nu e adevarat si ca indrug numai tampenii aici.Dar ganditi-va,daca va bazati pe minciuni,daca e asa? Daca voi ne puneti pe noi sa ne gandim, de ce sa nu va punem si noi sa va ganditi?

57 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Pleci de la o presupunere falsa. Ateismul nu implica decit lipsa credintei intr-o divinitate/forta superioara care o face pe dirijorul universului si caruia i se rupe de ce faci duminica sau cum o faci cu nevasta. In rest, sint atei care cred in big bang, care sint adeptii evolutiei din maimuta, care nu sint adeptii nici unei teorii privind creatia, care cred ca sintem experimentul unei rase superioare... si tot asa.
Stiinta nu e o inventie. Stiinta se bazeaza pe fapte si dovezi. Fix alea pe care religia le inventeaza apoi ti le baga pe git. Orice eveniment probat de stiinta poate fi reprodus de n ori in anumite conditii. Religia gaseste scuze pentru lipsa posibilitatii de a reproduce anumite evenimente.
P.S. Indrugi numai timpenii. Nu e vorba de crezut aici, ci de logica.
P.S. O sa gindim cind o sa ginditi si voi, cel putin cind veniti cu provocari de genul asta.

| Polaris a răspuns:

Ateismul nu se bazează pe știință, pe evoluționism sau pe apariția universului din badea Big Bang. E doar absența credinței într-un dumnezeu. Mă rog, ce am enumerat eu acolo sunt unele dintre argumentele folosite de atei.
În știință nu există minciuni, doar erori. Și nu e nicio problemă dacă tot ce știm despre univers este eronat, deoarece ăsta e un pas fundamental spre cunoaștere. Nu ne bazăm pe nimic, pur și simplu aflăm chestii. Cam asta am făcut mereu noi, oamenii.
Am răspuns, desigur, la situația ta ipotetică. Dar totuși care e rostul întrebării? Vrei să spui că suntem atât de egocentriști și încăpățânați încât să credem cu siguranță că deținem adevărul absolut și ne folosim de Big Bang și Darwin ca de o păturică ce ne ajută să dormim liniștiți noaptea? Ei bine... da, unii dintre noi. Dar nu toți. mă rog, majoritatea...

| doctorandus a răspuns:

Religia este inventia omului, omul greseste, daca un autor al Bibliei (sau mai multi) a gresit ceva si tot pe ce va bazati voi sunt minciuni?

| VOLVO4LIFE explică (pentru doctorandus):

A gresit ceva,adica uitat o virgula sau ce? Asa e, daca un om care a scris biblia, a inteles ceva gresit, tot ce a scris poate fi o minciuna, dar daca un om de stiinta a facut la fel? Mereu vor fi argumente in ambele tabere(atei si credinciosi).

| anonim_4396 a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Problema se pune ca majoritatea lucrurilor sunt cam eronate sau contradictori exemplu geneza. Sa credem ce spune in biblie inseamna sa da-m la o parte mai mult de o 100 de ani de descoperiri.

| doctorandus a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Cum sa spun, Biblia a fost studiata stiintific si consensul istoricilor si al teologilor nefundamentalisti este ca este plina de contradictii, greseli de copiere, puncte de vedere inaplicabile in lumea contemporana, etc. Deci ca Biblia greseste este un fapt obiectiv. Acuma teologii fundamentalisti sustin ca Biblia nu poate gresi, dar realitatea ei ii contrazice.

| 4inel a răspuns:

Ateismul, ca si celelalte conceptii, este o CREDINTA. Ei spun: EU CRED ca lumea a evoluat.

Ce credeti ei au vazut evolutia, au auzit, au mirosit, au pipait, sau au gustat evolutia.

Stiinta ateilor nu se bazeaza decat pe niste pareri, afirmatii si presupuneri.

Realitatea nu poti sa o percepi doar cu cele 5 simturi, "urechea ma minte, ochiul ma inseala"

Din aceasta cauza vedeti atei la aceasta categorie numita religie.
Concluzie: Ateismul este o CREDINTA sau o RELIGIE.

| Dandanache a răspuns (pentru 4inel):

Cand spui "stiinta ateilor", e un colocvialism personal pentru teoria evolutionista si Big Bang, sau vorbesti din nou despre stiinta in general? Sunt curios daca ti-ai reconsiderat puntul de vedere sau repeti aceeasi prostie de acum cateva zile.

| 4inel a răspuns (pentru Dandanache):

Fa diferenta dintre:
Datele stiintei. Asta este STIINTA
Interpretarea datelor. Asata este FOLOZOFIE

Ce aduceti voi in discutie pe toate canalele nu sunt date stiintifice ci doar interpretari. Adica ce crezi tu.

Stiinta ta poate sa spuna ca a ajuns la marginea universului si nu L-am vazut pe Dumnezeu? Stiinta ta cunoaste totul? Voi doar emiteti niste presupuneri, pareri, sau credinte si le bagati pe gat la altii ca astea sunt stiinta, fals, este doar teoria ta filozofia ta, ce crezi tu.
"un colocvialism personal" mesteci vorbe goale.

| Dandanache a răspuns (pentru 4inel):

N-ai inteles nimic. Imi repeti aceleasi imbecilitati ca si data trecuta. Imi devine clar ca raspunsurile fara noima, lipsite de inteligenta, nu sunt o intamplare, ci chiar te caracterizeaza.

"Fa diferenta dintre:
Datele stiintei. Asta este STIINTA
Interpretarea datelor. Asata este FOLOZOFIE"

Te-am intrebat ce parere ai despre aceasta afirmatie din TEORIA CELULARA: celula este elementul constitutiv fundamental al organismelor vii. E stiinta sau filosofie? Ai tacut ca mutul. Macar zi-ne ca n-ai dat pe la orele de stiinte reale, ca sa nu mai insistam degeaba.

"Stiinta ta poate sa spuna". Siinta e a mea? Delimitezi simpatii, "stiinta mea" si, in mod subinteles, "religia ta", ca si cum eu sunt la fel de incuiat ca tine sa nu pot sa le accept pe amandoua. Lucrez in domeniul stiintific si sunt crestin, pam-pam! "Voi doar emiteti niste presupuneri, pareri, sau credinte si le bagati pe gat la altii ca astea sunt stiinta". Noi cine? Noi ateii sau noi oamenii de stiinta? Raportandu-ne la cine? La religiosii fundamentalisti sau semidoctii cu formatie autodidacta, autopropusi pedagogi in toate probleme vietii (banuiesc ca bifezi ambele categorii)?

""un colocvialism personal" mesteci vorbe goale."

De fapt, aici e educatia ta precara cea care nu te ajuta sa procesezi cuvinte precum "colocvialism" sau "abiogeneza". 4inele, nu sunt eu de vina ca nu poti sa intelegi. Nu te mai baga la rubrica de Religie daca te depasesc termenii, du-te la Adolescenti, vocabularul e mai accesibil.

| 4inel a răspuns (pentru Dandanache):

Te-am intrebat ce parere ai despre aceasta afirmatie din TEORIA CELULARA: celula este elementul constitutiv fundamental al organismelor vii. E stiinta sau filosofie?

Depinde ce intelegi tu prin TEORIE CELULARA.
Cand imi pui in fata TEORIA CELULARA, din start, ca si cand eu nu as vedea, TEORIE, ce este o teorie, ce cred altii despre celula aceea.

Ooo, Da, este foare complexa, de o complexitate ireductibila.

TEORIA este ce ti-a bagat profesorul tau pe gat. Stiu si eu sa interpretez datele stiintei.

Se pare ca nu stii sa faci diferenta intre DATELE STIINTEI si INTERPRETAREA DATELOR.
Datele stiintei sunt STIINTIFICE. De exemplu ce vad eu la o celula vie parti componente, alcatuire, structura, forma, dimensiuni, DOAR DATE.

Profesorii la scoala sunt obligati de MINISTERUL INVATAMANTULUI sa spuna si INTERPRETAREA DATELOR STIINTEI nu numai DATELE STIINTEI.

Imi spui ca nu am fost la orele de stiinta, am fost si asta am constatat. profesorii nu sunt cinstiti cu elevii. Parintii duc copiii la scoala si ii idoctrineaza elevii din punctul de vedere MATERIALIST, EVOLUTIONIST, ATEIST.
Interpretarea datelor este FILOZOFICA. Sunt nenumarate moduri de a interpretat datele stiintei. Unii vad intamplare, altii vad Inteligent Design, pe altii ii doare in cot.

Tu vrei sa ma faci sa cred ca CELULA VIE care este atat de complexa a aparut la intamplare. E, uite ca nu am atata CREDINTA ca tine sa ca sa pot crede aberatia asta.

Uite ce cred eu despre celula vie: (Vezi filmul)
A fi evolutionist nu inseamna neaparat ca esti STIINTIFIC.
Unii evolutionisti si-au schimbat parerea. Pe mine m-a convins.
http://www.youtube.com/watch?v=ocbOr60tlfk

| Dandanache a răspuns (pentru 4inel):

"Depinde ce intelegi tu prin TEORIE CELULARA."

Mai fraticule, ce cred eu despre teoria celulara este exact ce am scris in intrebarea aia. Iar ce raspunzi tu este, din nou, o fofilare strasnica si o fuga galopanta de subiect. Cu tine profesorii ar fi cinstiti. Obiceiul tau de a te eschiva si a evita subiectul, tragand discutia in singura zona pe care crezi ca o stapanesti, te-ar trage la fund. Daca la biologie, profesorul te intreaba: este celula elementul constitutiv fundamental al organismelor vii? si tu ii insiri elucubratia aia meditativa, esti picat. Nota 2! Esti corijent! Valea!

"Se pare ca nu stii sa faci diferenta intre DATELE STIINTEI si INTERPRETAREA DATELOR. "

Si acu', eu care lucrez in domeniul stiintific, sunt pus la punct de un diletant semicult, care isi aprofundeaza educatia pe internet. Foarte convingator. Cred ca imi dau demisia si vin sa fac metodologia cercetarii cu tine, sa ma lamuresti cum e treaba.

"Tu vrei sa ma faci sa cred ca CELULA VIE care este atat de complexa a aparut la intamplare. E, uite ca nu am atata CREDINTA ca tine sa ca sa pot crede aberatia asta. "

Ce veau eu sa te fac sa crezi e ca esti complet depasit de subiect. Cand ti-am spus, in doua randuri, ca nu ma intereaza nici ateii si nici Big Bangul, iar apoi ca sunt crestin, iar tu vii si imi spui ca te indemn sa crezi ca celula a aparut la intamplare, inseamna ca ori nu intelegi ce scriu, ori ai o fixatie. Cel mai probabil, sunt amandoua. E a nu stiu cata oara cand deturnezi discutia in zona asta. 4inele, daca la orice discutie cu subiecte diverse -geometrie euclidiana, biologie celulara etc. - tu nu esti in stare decat sa ingaimi evolutionism... aaaa, ateism...aaa, materialism, se numeste ca esti monoman. Nu am treaba cu credinta ta, omule, ci cu aberatiile si generalizarile pe care, intr-o mare scorneala filozofica, le debitezi pe seama domeniului stiintific. Prishepi? Sau trebuie sa repet iar, si iar, si iar, si iar...

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns:

Stiinta inseamna cunoastere, iar pentru a cunoaste e nevoie de observatie si intelegere, adica de pus sub semnul intrebarii cam tot ce misca (tot ce mişcă, mişcă-n brişcă). Eu am ajuns atee fara stiinta pe care o tot ataca religia devil, am stat si observat ce e in jur, am analizat creierul meu si al celor care mi-au permis, actiunile oamenilor, si mult mai important, ale animalelor.
Noi ne-am gandit deja. Religia nu e inventia omului?

| VOLVO4LIFE explică (pentru Mădă0611):

Si noi ne-am gandit, stiinta se poate insela? In unele cazuri da, in unele nu.Si religia e tot la fel, uneori se poate insela, uneori nu.

| Mădă0611 a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Pai nu prea dati dovada de asta. laughing Noi stim ca stiinta e perfectibila, voi afirmati ca religia e adevarul suprem, lucru pe care stiinta nu-l afirma, dar e mereu in cautarea lui.

| sublime89 a răspuns:

Esti intr-o mare eroare de gandire. Omul, de cand e el, n-a facut altceva decat sa incerce sa descopere lumea prin diferite metode. TOATE aceste metode sunt inventia omului, pentru ca n-a fost nimeni altcineva alaturi de noi ca sa inventeze lucruri in locul nostru. Asa ca atat stiinta cat si religia sunt inventia noastra. Ambele au acelasi scop de a dezlega misterele originii, dar au metode complet diferite. Una dintre aceste metode functioneaza, si se nuemste metoda stiintifica. Datorita ei avem aproape tot ce vezi acum in jurul tau. Daca n-ar fi fost ea, nici aceasta intrebare nu aveai cum s-o pui, pentru ca nu aveai internet. Ea ne-a dezvaluit lucruri de neimaginat pana acum cateva decenii, cum ar fi marimea si varsta universului, istoria planetei noastre si a vietii, si istoria evolutiei omului. Si a facut asta doar cu ajutorul dovezilor. Chiar si faptul ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui a fost dezvaluit cu ajutorul metodei stiintifice. Hai sa vedem ce ne-a spus celalalta metoda despre acest lucru, si anume metoda religioasa care alege sa nu se bazeze pe dovezi. Biblia ne spune ca Soarele e cel care se invarte in jurul Pamantului, si crestinii s-au bazat pe acest "adevar" 1500 de ani. Care metoda a mintit in acest caz? Cine s-a bazat pe minciuna si cine s-a bazat pe adevar? Uite, si tu poti testa care metoda e mai buna. Poti sa mergi si sa sari de la etaj de undeva, si sa vezi ce se intampla. Daca te bazezi pe stiinta, care ne spune ca gravitatia exista, atunci stii ca vei cadea si vei muri, deci probabil ai evita sa faci asta. Daca te bazezi pe metoda religioasa, poti incerca sa te rogi lui d-zeu ca atunci cand tu sari pe geam, gravitatia sa se opreasca, iar tu sa nu pici, ci sa plutesti usor in fata geamului. Poti sa te rogi cat vrei tu, si poti sa-i pui si pe altii sa se roage pentru tine, oricat de credinciosi ar fi. Tu care metoda crezi ca va functiona? E un experiment pe care-l poate face oricine. Asa iti poti testa credinta in miracole si in zeul iubit, si poti vedea daca religia functioneaza.

| Liviu a răspuns:

Mai bine sa te increzi in stinta, decat sa ajungi sa delirezi cu vise aiurite, acum mna fiecare alege drumu pe care vrea sa mearga.Sansa ca un zeu/dumnezeu/putere mare peste noi e mica spre zero.Pot spune ca noi suntem cei care dominam(oameni ma refer ca domina orice.) Noi oameni am facut posibil ORICE.Bibilia este o carte de povesti, o carte sa o numim, calea spre indoctrinare a copiilor happy Mai bine bagau sahu, si renuntau la religie big grin

| M25M a răspuns:

Putin fortat dar hai sa zicem ca tot ce au descoperit oamenii de stiinta este eronat. Perfect.
Tocmai asta e si ideea stiintei, daca a gresit se poate porni de la capat pentru aflarea unui raspuns. Si, zic eu, e mai interesant asa. Daca o teorie e falsa atunci se vor cauta faptele care sa o corecteze. Asta e rolul stiintei. Fie ea inventata de oameni.
Religia are alt rol. Chiar daca e inventata si ea tot de oameni. In religie gasesti acele raspunsuri pe care vrei sa le gasesti. Religia trebui sa satisfaca niste cerinte de ordin psiho-emotional(echilibrul, linistea interioara, siguranta etc).
Daca se va dovedi ca evolutionismul e fals, atunci asta e. Daca se va dovedi ca Big Bang-ul nu a fost cauza universului atunci asta e. Aceste eliminari nu rezulta automat si implicit entitatea creatoare. Posibilitatea ramane in picioare, dar nu ca un fapt cert.

| VOLVO4LIFE explică (pentru M25M):

In mare parte ai dreptate.Religia este perceputa in multe feluri de multi oameni, unii o inteleg, unii nu.

| M25M a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Pai, putem spune asta si in cazul stiinteti. Te-ai gandit ca poate nu intelegi big bangul si evolutionismul (ori nu vrei sa te informezi mai profund) si de asta le consideri false?

| Alphawolf a răspuns:

Nu e deloc asa. Stiinta este evidentiata de realitate, povestea biblica, fiind fara suport, este evidentiata de slabiciuni(este produsul lor, alta explicatie nu este).
Stiinta analizeaza realitatea, o explica, ea ofera dovezi si argumente, ofera obiectivitate, Biblia sau religia ofera doar povesti(dar si alea aberante), iluzii si subiectivism, care poate fi acceptat si "analizat" doar de subiectivism(adica rahatul e imprastiat). De obicei teoriile stiintifice prind teren, noile descoperiri(extrase din realitate, deci evidentiate de realitate!) le sustin, pe cand povestea biblica pierde teren, nimic din ce indica realitatea nu o sustine(ea este evidentiata doar de slabiciuni si indoctrinare).

| NGheorghe a răspuns:

Te-ai gasit si tu sa aperi religia discutand nimicuri. Lasa geneza si alte istorii si treci la discutii esentiale ce tin de morala. In ziua de azi, de exemplu, avocatii sunt "instruiti" sa coopereze cu partea care detine finante, si coopereaza toata instanta ca sa il ajute pe bogat, fie el si un criminal, ca sa musamalizeze tot si sa il scoata basma curata.
Ideea de Dumnezeu sta in faptul ca oricate legi ar crea oamenii, ele au fost, sunt si vor fi inutile sau aplicate gresit. Daca nu Dumnezeu atunci Destinul face dreptate, bineanteles ca dupa niste 10 legi stiute de milenii.

Ca maimuta, ca sarpele vorbitor, ca bla bla bla... astea sunt doar niste subiecte de trambitat din lipsa de ocupatie. Morala, corectitudinea si deptatea sunt chestii prezente si pentru a fi corect nu ai nevoie de studii.

Daca ai lua cea mai mare institutie de cercetare stiintifica: NASA; si daca banii cati s-au investit in misiunile lunare s-ar fi folosit la irigarea Saharei acum s-ar fi numit padurea Sahara, sau jungla Sahara. Vrei sa stii cati oameni de stiinta au disparut subit sau s-au imbolnavit subit? Sau te-ai intrebat vreodata de ce sute de descoperiri stiintifice ce anuleaza descoperirile einsteinilor, nu se studiaza acum in scoli? ca de exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=QJSDYYaF3LA

raspunsul ii simplu: Sa se poata distra lumea culta cu alta infuzie de finante in LHC, o chestie care consuma electricitate intr-o zi cat consuma toata europa in 6 luni. Si asta intr-o lume in care inca se moare de foame.
Halal! stiinta si religia din ziua de azi este pentru papagali!

| VOLVO4LIFE explică (pentru NGheorghe):

Nu apar religia, s-ar putea face multe lucruri bune daca unii oameni nu ar fi rai.Defapt,religia este calea catre Dumnezeu, care ne invata doar bine.Nu conteaza ce religie ai avut, conteaza cat de bun ai fost pe pamantul asta. Daca nu s-ar folosi atatia bani pentru descperiri stiintifice, copii din africa ar avea ce sa manance si ce sa bea.Fiecare intelege ce vrea si crede ce vrea.

| NGheorghe a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Interesant ca si tu observi ca daca nu s-ar folosii banii... copii din africa ar trai mai bine. Dar din 1980 se trimit fonduri imense de bani, sau hrana, sau haine si alte materiale... pentru "copii" care dupa 30 de ani o duc si mai rau.
Copii din Africa... cei mancati de insecte, chiar daca exista ei nu vor disparea niciodata exact ca sa se stranga incontinuu acele fonduri: Cine strange si imparte parte isi face!
Dar totusi: exista acei copii? si: Cati sunt ei de toti?

Asta este tare!
"Fiecare intelege ce vrea si crede ce vrea." Eu, si oricare altcineva am zice: Fiecare intelege... "limbile pe care le-a invatat" si "nu" crede "nimica" pentru ca nu tot ce zboara este bun si de mancat... riscul sa mori este prea mare ca sa te apuci de experimentat pe propriul stomac. Smecheria sta in faptul ca religiosii falsi ca si tine sunt usor de identificat: ei nu fac experiente pe cei din familia lor, ci merg in vecini, in alte tari, pe TPU, etc.

Pana la urma, tu nu esti nici cu stiinta, nici cu religia, pe semne ca te-ai apucat sa incepi totul de la zero... ca si cum tu ai fi picat din Luna. Daca nu mergi sa iti faci un dus rece atunci iti urez: Sa ai spor! Predictia mea este ca in viata asta a ta vei reusii sa creezi propriul tau sistem cu vreo 5% functionalitate... poate ca ti-l vor continua si altii. Sa il lasi scris.

| VOLVO4LIFE explică (pentru NGheorghe):

''Fiecare intelege ce vrea si crede ce vrea''Aici am gresit,ca orice om,trebuia sa scriu ''Fiecare intelege si crede ce vrea''.Nu fi prea sigur ca sunt religios fals,nu ma cunosti, nu stii cum sunt, nu imi cunosti comportamentul. totul de la zero si nu ma cred de parca as fi picat din luna, cum zici tu, pur si simplu mi-am spus parerea.Predictia ta pentru mine este gresita, iar dusul ti-l recomand tie.

| Knife00 a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Pai ba omule, daca preotii si biserica n-ar mai arde-o in masini de lux, sceptre din aur si haine cusute cu fir de aur, poate copiii aia din Africa ar avea ce sa manance, asta daca preotii si-ar vinde tot si ar ramane un curul gol. Descoperiri stiintifice? Care e problema? Macar au un sens, nu ca biserica asta de **** care cere 400 de mil de euroi pentru o catedrala. Daca nu se faceau descoperiri stiintifice nu ai fi scris acum de pe calculatorul care-l ai si nu aveai internet.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu nu-i tot inventia omului? Daca noi gresim, e foarte probabil ca si voi sa gresiti.
Oricum, cui ii pasa? Nu cred ca raspunsurile noastre cretine ar trebui sa-ti afecteze credinta asa ca mergi in continuare la biserica, pupa oase de mortaciuni si fa tot ceea ce fac atatea milioane de spalati pe creier.

| VOLVO4LIFE explică (pentru anonim_4396):

Asa e, cum gresim noi, asa gresiti si voi.Eu nu ma duc sa pup moaste, dar unii oameni care se duc, chiar isi spun speranta in acele moaste, chiar daca nu se stie cat de ''moaste'' sunt.Eu nu cred ca sunt spalat pe creier, cum putem fi noi spalati pe creier, asa puteti si voi sa fiti.Eu am avut de ales, si am ales.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa-ti iau afirmatiile pe rand. Vrei sa discutam?

Sa incepem cu "omul a evoluat din maimuta".

GRESIT.

Imagineaza-ti litera Y. Gata? Sau ca sa iti fie mai usor, scrie acea litera pe o foaie de hartie. Ai scris? Bun. Acum pune in dreapta sus "om", in stanga "maimuta" iar jos pune "stramos comun". Ce zici, a evoluat omul din maimuta sau nu?

Acest exemplu este unul exagerat de simplificat. Daca nu il poti intelege, mai mult nu am cum sa te ajut.

Dupa ce terminam cu primul subiect, trecem la urmatorul care o sa fie "universul a aparut dintr-un asa numit big bang".

| VOLVO4LIFE explică (pentru anonim_4396):

Nu am spus ca omul a evoluat din maimuta, nici nu cred asta. Unii oameni cred asta, si aici vine intrebarea mea, daca se inseala?

| anonim_4396 a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Vezi ca acum te contrazici.

"atei, care se bazeaza pe stiinta, si cred ca omul a evoluat din maimuta"

"Unii oameni cred asta"... GRESIT. Nimeni care stie chestiile elementare legate de evolutie nu considera ca afirmatia ta este corecta. Ai inteles exeplul meu cu litera Y?

"daca se inseala? "... DACA exista oameni care sa considere ca afirmatia ta este corecta, chiar se inseala.

| VOLVO4LIFE explică (pentru anonim_4396):

''Nimeni care stie chestiile elementare legate de evolutie nu considera ca afirmatia ta este corecta''
Sunt oameni care nu stiu chestiile elementare legate de evolutie,si ghici ce,cred ca am evoluat din maimuta(nici eu nu cred ca omul a evoluat din maimuta).
''DACA exista oameni care sa considere ca afirmatia ta este corecta, chiar se inseala''
Nimeni nu detine purul adevar, nici eu, nici tu, nici X, nici Y. Daca si tu te inseli?

| anonim_4396 a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Nu teoria evolutiei sustine altceva si anume ca oamenii si animalele
(maimutele in special) au un stramos comun. Mai pe scur noi nu am evoluat din maimute noi suntem maimute ( mai degraba primate homo sapiens).

| anonim_4396 a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

"Sunt oameni care nu stiu chestiile elementare legate de evolutie, si ghici ce, cred ca am evoluat din maimuta"... dupa cum ti-am zis, daca sunt oameni care nu stiu lucrurile de baza si considera ca omul a evoluat din maimuta, GRESESC. DAR daca stii chestiile de baza, atunci stii si cum s-a ajuns la omul modern.

"Nimeni nu detine purul adevar, nici eu, nici tu, nici X, nici Y"... 2+2=? Eu spun ca 4 si sunt dispus sa pariez ca in acest caz detin adevarul. Ba mai mult de atat, sunt dispus sa pariez ca detin adevarul din multe alte puncte de vedere.

Mai vrei una? Iote : Nu soarele se roteste in jurul planetei ci planeta noastra se roteste in jurul soarelui.

Mai vrei? Mai am.

"Daca si tu te inseli?"... cand vine vorba de anumite lucruri nu te poti insela deoarece sunt batute in cuie (vezi exemplul cu 2+2=?).

Daca te inseli in legatura cu ceva, inseamna ca acel ceva NU a fost raspunsul corect.

"nici eu nu cred ca omul a evoluat din maimuta"... din ce am citit mai sus in comentariile tale, tu nu accepti evolutia deloc. De ce? Presimt ca tu faci parte din cei care stiu de la putine spre deloc cand vine vorba de evolutie.

Mai repet o data intrebarea : ai inteles exemplul meu cu litera Y?

Uite inca o intrebare : cum crezi tu ca s-a ajuns la om?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multi s-au ingramadit sa accepte teoria Big Bang ca adevarata.
Se lasa manipulati de Mass-media prea usor, in loc sa gandesca.

| VOLVO4LIFE explică (pentru anonim_4396):

E cred ca teoria Big Bang e o minciuna.La fel ca si evolutionismul.

| doctorandus a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Cred ca ti-a scapat amanuntul ca ipoteza Big Bangului a fost formulata de un preot si ca a fost combatuta de fizicienii atei pentru ca duhnea de la o posta a creatio ex nihilo.

| BlackSulphur a răspuns:

Stiinta nu este o inventie in sine a omului, este un concept, o denumire, o "idee", un termen prin care omul descrie activitatea de observare a ceea ce se intampla in jurul lui, respectiv aplicare a cunostiintelor acumulate.
Desigur, si stiinta are greselile ei, insa partea buna este ca orice poate fi verificat si corectat in acest domeniu (daca este necesar).
Cat despre religie... Mai are rost sa zic?

| DarkAndDreary a răspuns:

Deci, daca stiinta e gresita asta inseamna automat ca religia are dreptate?

| VOLVO4LIFE explică (pentru DarkAndDreary):

Am zis eu asta?

| DarkAndDreary a răspuns (pentru VOLVO4LIFE):

Am zis eu ca ai zis asta?

| VOLVO4LIFE explică (pentru DarkAndDreary):

Nu am spus asta, am zis ca ambele gresesc.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

Ideea e de a cerceta pentru tine şi nu a crede în vorbele altora, de exemplu dacă tu ai fi cercetat pentru tine, ai fi aflat că nicăieri dar absolut nicăieri nu se afirmă că "omul a evoluat din maimuţă ", maimuţa e maimuţă, omul e om, maimuţele nu vor evolua în om cum nici omul în maimuţă, IDEEA dacă căutai să înţelegi ce-i cu "maimuţa", e că undeva acu` ceva mult timp, dintr-o anume specie au evoluat atât oamenii cât şi maimuţele, adică am avut un strămoş comun. Şi repet, omul nu a fost niciodată maimuţă, doar undeva suntem veri îndepărtaţi cu maimuţele de astăzi, şi nu suntem singura specie din care au evoluat alte specii diferite. De asta nici astăzi "nu evoluează maimuţele in oameni", pentru că niciodată n-au evoluat maimuţele în oameni.

Iar dacă nu crezi ce ţi-am scris mai sus, caută pentru tine, întreabă-ţi profesorul de biologie şi lasă-l p-ăla de religie cu aiurelile lui manipulative să-şi abereze tâmpeniile în continuare.

| VOLVO4LIFE explică (pentru AdrianDihoricescu):

De unde stii ca nu te inseli? De unde stiu ca nu ma insel? Mereu vor exista intrebari de astea, la care nu putem raspunde.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

Ar trebui să-ţi răspund şi la întrebare, dar dacă a fost formulat pe o idee greşită pe alte idei "propagandiste", mi-e greu. Mi-e greu să te educ de ce evoluţia e corectă, mi-e greu să te educ de ce big bang-ul e o realitate, pentru că pentru tine, evoluţia şi big bang-ul nu sunt altceva decât "un crez", "nişte idei pe hârtie ce sună frumos, dar nu snut decât nişte opinii", iar în condiţiile astea, dacă punem semn de egalitate cu alte cuvinte între dovezile ştiinţifice şi religie, orice răspuns ţi-aş da ar fi fără folos, astfel m-am limitat măcar să-ţi clarific problema cu maimuţele.

| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

Bai Bolnavule. Maimutza a avut un drum lung de la copac pana la internetul in care-ti versi tu dejectiile. Cunoasterea elibereaza. Fanatismul inrobeste. Deschide-ti mintea/capul/ochii.

| VOLVO4LIFE explică (pentru Lucian_Magnus_1980):

Era nevoie sa folosesti astfel de cuvinte? Nu prea cred.